Skocz do zawartości
LoCoTe

Jak wyciszyc kompa na noc?

Rekomendowane odpowiedzi

Moj zlom stoi metr od lozka i prawie codziennie zostawiam go na noc bo sie cos sciaga no i strasznie chuczy :/ Tak ze musze poduszke na leb nakladac bo inaczej nie zasne :) Nie moge wlozyc sobie do uszu zatyczek bo rano nie uslysze budzika :) Wentylator nie jest problemem bo to Zalman i cicho pracuje (temp proca 35-37 st C) ale zasilacz glosni buczy. Mozna na to cos zaradzic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki zasialcz?mozęsz kupiczasiłke chiefteka z dwoma wiatrakami, będzie cichutko.Chyba ze niemasz kasy.Napisz jaki masz sprzęt.Jak miałęm jeszcze duraka 750 i gf3 i zasilacz codegena to ustawiłęm wiatrak w zasilaczu na 5V był przwie niesłyszalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj zlom stoi metr od lozka i prawie codziennie zostawiam go na noc bo sie cos sciaga no i strasznie chuczy :/ Tak ze musze poduszke na leb nakladac bo inaczej nie zasne :) Nie moge wlozyc sobie do uszu zatyczek bo rano nie uslysze budzika :) Wentylator nie jest problemem bo to Zalman i cicho pracuje (temp proca 35-37 st C) ale zasilacz glosni buczy. Mozna na to cos zaradzic?

Próbuj się przyzwyczaić :D, albo połóż się "w drugą stronę" jeżeli masz kompa metr od łóżka i blisko Twojej głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam kupno nowego wentyla (Cooler Master z termokontrola). Ja tak zrobilem i musze powiedziec ze zasilka jest juz nieslyszalna :)

Nie dość ze ten Cooler master jest ledwo wydajny na niskich obrotach to strasznie buczy :/ Przynajmniej te kilka egzemplarzy z którymi miałem do czynienia. Ja bym wyskrobał jakiś stary wentyl z zasilacza i na 5V go puścił - bedzie niesłyszalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam kupno nowego wentyla (Cooler Master z termokontrola). Ja tak zrobilem i musze powiedziec ze zasilka jest juz nieslyszalna :)

Nie dość ze ten Cooler master jest ledwo wydajny na niskich obrotach to strasznie buczy :/ Przynajmniej te kilka egzemplarzy z którymi miałem do czynienia. Ja bym wyskrobał jakiś stary wentyl z zasilacza i na 5V go puścił - bedzie niesłyszalny.

tak tezrobiłem.Na modedkompz jest taki mod zasiłki jak zrobic żeby była na 2 wentyle.Dokłądnie tak samo zrobiłem jak miałem jeszcze magabajta 350W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tezrobiłem.Na modedkompz jest taki mod zasiłki jak zrobic żeby była na 2 wentyle.Dokłądnie tak samo zrobiłem jak miałem jeszcze magabajta 350W

A znasz adres do tej strony z modowaniem zasilacza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyhy lolex dobry patent ;) Jak otworze boczna scianke obudowy i zaslonie troche (tak polowicznie, zeby byl przeplyw powietrza ale zeby tez wyglyszuc) zasilacz to nic nie wybuchnie przez noc?

Mam zrobone dokładnie tak jak powiedziałeś - bez bocznych ścian. Kiedy przykrywam kocem, zostawiam troszkę miejsca na obieg powietrza i jest ok :). Mój Duron 850 po takim zabiegu (już rano) ma ok. 35-40 stopni. A Utrata DecyBeli jest naprawdę spora :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj to chyba miales od czynienia z jakimis wyjatkowymi salbymi egzemplarzami. Ten wentyl jest nieslyszalny !! I niewydaje mi sie aby nie byl wydajny, bo bardzo dobrze chlodzi zasilke przy zerowym halasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi