Skocz do zawartości
MicJes

Dziwne(ale to dobrze)

Rekomendowane odpowiedzi

Zamontowalem coolerka w przednim panelu obudowy, ktory chlodzi dysk. Wg Seedfana temp spadla z ok 42C na 28C!!! Dziwne, no nie??? :twisted:

Nie do końca. Jakiś czas temu spaliłem nagrywarkę (nagrałem więcej niż 4 płyty na raz). Niedawno znowu musiałem nagrać kilka płytek, no i po nagraniu pierwszej dotykam nagrywarki, a ona jest gorąca, wręcz parzy.

Wziąłem wiatraczek i ustawiłem nadmuch na nagrywarkę i zapodałem wypalanie płytki i... nagrywarka była cały czas zimna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzies widzialem taki fajny patencik(tylko dyski) ze jak ktos ma zdejmowany koszyk 3,5" to mozna zamontowac z przodu wiatrak ze wieje na kilka dyskow tylko boje sie o pole magnetyczne moze zaszkodzic dyskom juz jeden zepsulem (polozylem na magnesie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam sobie zrobilem inny patent na chlodzenie dyskow .. mozna go zobaczyc u mnie na strone .. polega na tym ze dyski przenioslem w gore do zatok 5.25" , wzialem dwie zaslepki wycialem w nich otwor 75x75 mm i zamontowalem tam wiatrak .. dyski sa teraz zimne zimniutenkie :]]] a to mi jest potrzebne z racji tego ze komp u mnie chodzi przewaznie 24h na dobe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...