nitro Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Słyszał ktoś może jakieś info o Barracudzie V? Podobno ma mieć talerze 60GB. A coś więcej? :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Ma byc SerialATA lub UDMA100 do wyboru, 7200RPM i ma byc ponoc przezroczysta. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Ma byc SerialATA lub UDMA100 do wyboru, 7200RPM i ma byc ponoc przezroczysta. :wink: Do tego dodam ze ta pod serial ata, ma miec bufor 8 MB . A.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 ... a "zwykła" (UDMA100) 2 MB bufor. No i wogóle ma być the best :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 a do <span style="color:red;">[ciach!]</span>y zajelibysie poprawa jakosci czworek a nie jakies bajery przezroczyste wymyslac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 moze znacie jakas stronke z Newsami o baraku :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 http://is.pennnet.com/Articles/Article_Dis...TICLE_ID=147515 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 a czy to pewne, ze nie ujrzymy baraka w u133 ? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 http://is.pennnet.com/Articles/Article_Dis...TICLE_ID=147515thx.a wiecie ze maja byc baraki 10000rpm,8mb cache i na talerzu 60 GB :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 a czy to pewne, ze nie ujrzymy baraka w u133 ? :( Nie , bo to nic nie daje przeciez i tak nie osiagniesz takiej przepustowosci . Juz dawno byla o tym mowa , ze Maxtor zrobil ten standard ze wzgledow marketingowych . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 a do <span style="color:red;">[ciach!]</span>y zajelibysie poprawa jakosci czworek a nie jakies bajery przezroczyste wymyslac Ale z ciebie raptus 8O , przeciez BIV sa naprawde dobre , a jak ktos nie umnie uzytkowac to sie kazdy dysk sypnie . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 ciekawe o ile wzrośnie wydajność w porównaniu do IV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 ciekawe o ile wzrośnie wydajność w porównaniu do IV Z tego co wiadomo ma byc lepszy czas dostepu , ale jak wiadomo w BIV tez mozna znacznie go zwiekszyc , zmieniajac tryb cichy na performance . BV ma byc jna jeszcze cichszych lozyskach . No i te talerze 60 GB tez sa wazne :) . Mysle ze wydajnosc to one pokaza dopiero na Serial Ata . Pozdrawiam Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Zapowiada się nieźle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 xan czy możesz napisać co dokładnie trzeba zrobić żeby polepszyć czas dostępu w barakudzie4 ???????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 xan czy możesz napisać co dokładnie trzeba zrobić żeby polepszyć czas dostępu w barakudzie4 ???????????? Plik nazywa sie Seaaam.exe i znajdziesz go na ftpie Seagate, odpalasz go pod dosem, a reszte juz sam wykryje . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 a do <span style="color:red;">[ciach!]</span>y zajelibysie poprawa jakosci czworek a nie jakies bajery przezroczyste wymyslac Ale z ciebie raptus 8O , przeciez BIV sa naprawde dobre , a jak ktos nie umnie uzytkowac to sie kazdy dysk sypnie . Arek a czy normalne uzywanie komputera to zle uzytkowanie dysku? naprawde wiem jak dbac o dysk a ty mnie posadzasz o zle uzytkowanie.Przypomina mi to gadke gosci z serwisu, "padl dysk, a co ty z min robiles?", odrazu zakladaja ze wina lezy po stronie uzytkownika, co mnie bardzo w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia, bo dysk uzywalam nawet bardziej niz ostroznie, nie krecilem fsb,dysk jest dobrze schlodzony itp., a co do czworek to jest wiele zlych opinii. naprawde, uwierz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 a do <span style="color:red;">[ciach!]</span>y zajelibysie poprawa jakosci czworek a nie jakies bajery przezroczyste wymyslac Ale z ciebie raptus 8O , przeciez BIV sa naprawde dobre , a jak ktos nie umnie uzytkowac to sie kazdy dysk sypnie . Arek a czy normalne uzywanie komputera to zle uzytkowanie dysku? naprawde wiem jak dbac o dysk a ty mnie posadzasz o zle uzytkowanie.Przypomina mi to gadke gosci z serwisu, "padl dysk, a co ty z min robiles?", odrazu zakladaja ze wina lezy po stronie uzytkownika, co mnie bardzo w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia, bo dysk uzywalam nawet bardziej niz ostroznie, nie krecilem fsb,dysk jest dobrze schlodzony itp., a co do czworek to jest wiele zlych opinii. naprawde, uwierz. Ok , zle sformulawalem zdanie , chodzilo mi o czynniki takie jak wachanie napiecia , kiepskie zasilacze , zly transport itd( wez pod uwage gielde w wawie , przeciez to cud ,ze tam tez sprzet ktory sprzedaja jeszcze dziala :) ) . A skoro mowisz ze B IV sa awaryjne to ok, twoja sprawa widac sie spotkales z takimi . Tyle ze wiekszosc moich znajomych ma Barracudy , chyba tylko jeden Maxtor jest , ja sam mam BIV i jak narazie zadnych problemow ( dlatego uwazam je za malo awaryjne , ale jezeli pracujesz w serwisie badz masz dostep do serwisu to wiesz wiecej odemnie, wiec sie nie bede klucil . Pozdrawiam Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Ja rowniez staje w obronie BIV, wielu znajomych i ja sam mamy takie dyski i jest idealnie narazie. A co do dbania o dysk to coz...teraz dyski sa bardziej wrazliwe na wstrzasy itd. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...