Skocz do zawartości
sector

foobar2k i pytanie / porady :P

Rekomendowane odpowiedzi

Wita!

Sciagnalem Foobara 2000 i musze powiedziec ze no coz... WInamp moze jest LADNY ale przy tym to chyba troszke wysiada... Naprawde fajne... A jak wszedlem w opcje... 3 godziny szukalem roznych rzeczy i znalazlem 4x wiecej niz sie spodziewalem:) MNOGOSC opcji mnie powala i niestety - to jest to... WINAMP_USER nie bedzie umial skonfigurowac tego wszystkiego...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wita!

Sciagnalem Foobara 2000 i musze powiedziec ze no coz... WInamp moze jest LADNY ale przy tym to chyba troszke wysiada... Naprawde fajne... A jak wszedlem w opcje... 3 godziny szukalem roznych rzeczy i znalazlem 4x wiecej niz sie spodziewalem:) MNOGOSC opcji mnie powala i niestety - to jest to... WINAMP_USER nie bedzie umial skonfigurowac tego wszystkiego...

Pozdrawiam

Hehe gwarantuje ci ze ten program potrafi duzo wiecej niz widziales :P .

Radze dokladnie przeszperac forum foobara , bo mozna wiele ciekawego znalezc :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www3.cypress.ne.jp/otachan/ - polecam z tej strony sciagnac plugin ASIO i uzywac tego zamiast DirectSound/Kernel Streaming

Mniejsze latency, czystszy dzwiek, wiecej frajdy :)

Nie działa mi to tez mam ac 97 po prostu nie chce odtworzyć kawałka

To też zainstalowałem http://www.asio2ks.de/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www3.cypress.ne.jp/otachan/ - polecam z tej strony sciagnac plugin ASIO i uzywac tego zamiast DirectSound/Kernel Streaming

Mniejsze latency, czystszy dzwiek, wiecej frajdy :)

Nie działa mi to tez mam ac 97 po prostu nie chce odtworzyć kawałka

To też zainstalowałem http://www.asio2ks.de/

Bez profesjonalnej karty dzwiekowej lub chociazny SbLive nie polecam ASIO, bo bedzie z tego wiecej klopotow niz korzysci, a nawet jesli bedzie jakas roznica to minimalna

Kernel Streaming bedzie w twoim przypadku najlepszym rozwiazaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zrobić żeby kontrola volume była na wierzchu

konkretnie o co ci chodzi?

o pasek glosnosci??

glosnosc reguluje sie klawiszami +/- na klawiaturze numerycznej (o ile w DSP masz uaktywnione Volume Control)

Jezeli chcesz widziec poziom glosnoscin to w preferencjachdisplaydefault user interface - zaznacz opcje Show Volume

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zrobić żeby kontrola volume była na wierzchu

konkretnie o co ci chodzi?

o pasek glosnosci??

glosnosc reguluje sie klawiszami +/- na klawiaturze numerycznej (o ile w DSP masz uaktywnione Volume Control)

Jezeli chcesz widziec poziom glosnoscin to w preferencjachdisplaydefault user interface - zaznacz opcje Show Volume

Ok a da sie tak zrobić żeby głośnośc kółkiem od myszy regulować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostałem nawrócony!!! A właściwie sam się nawróciłem. Tyle tych opcji, że z tydzien mi to zajmie, aby się w tym połapać. (a raczej dwa bo wyheżdżam na święta hehe). Mógłby ktoś mi objaśnić najakiej zasadzie działają te komendy stringowe?? Bo używając pomocy i wielu swoich sił dalej nie wiem po co są te warunki $if i tym podobne w tagach... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi