Skocz do zawartości
WOLO

Obsluga procesorow na plycie Soltek SL-75KAV/-X

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Panowie mam nastepujacy problem. Dobremu znajomemu procesor na tej plycie wyzional ducha athlon 1300 thunderbird. Nie chce wymieniac plyty a potrzebuje nowe "serce" do kompa. W zwiazku z czym ma pytanie czy mozecie powiedziec czy ta plyty obsluzy cos nowszego np serie procesorow AMD Athlon XP opartych na jadrze Thoroughbred, technologia 0.13?? Moze ktos mial podobny przypadek. Plyta jest n chipie KT133A i wedlug manualu obsluguje Athlony do 1,5GHz w najnowszych wersjach biosu do tej plyty nic nie pisze o suporcie szybszych procesorow

Prosze w miareo szybka odpowiedz z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK

Obsługa wszystkich procesorów z jądrem 0.13um pod warunkiem że posiadasz bios q11 - sprawdzone i przetestowane (u mnie A2400+,2100+,1700+ i 1333)

- uwaga płyta obsługuje mnożnik tylko do x12.5 wiec ustaw go na deflaut przy procesorach powyzej 2100+ (jak chcesz zmienic mnoznik to drutmod)

Reasumujac nie bedzie problemów

ps. skorzystaj z opcji :arrow: szukaj i wpisz "75kav" i czytaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie: czy na plycie 75kav bedzie chodzil procesor Athlon XP 2200+ Thorton. Jestem laikiem a musze do tej plyty cos dokupic. Powyzszy post mowi co prawda o wszystkich procesorach w technologii 0.13 ale dla pewnosci zadaje to pytanie.

Pozdrowiena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...