Skocz do zawartości
Greg

Monitor 17 cali Philips 107P40 i....

Rekomendowane odpowiedzi

...dziwne cieńkie linie na ekranie widoczne na jasnym tle. Monitor nowy a w servisie powiedzieli że to normalne bo to są druty coś tam podtrzymujące(może maskę? ). Prawda to, czy gość ściemnia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...dziwne cieńkie linie na ekranie widoczne na jasnym tle. Monitor nowy a w servisie powiedzieli że to normalne bo to są druty coś tam podtrzymujące(może maskę? ). Prawda to, czy gość ściemnia?

Prawda ten monit tak ma i nie tylko ten, ogólnie lipa 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może opisz to jakos dokładniej? Dwie ciemne poziome linie są w monitorach z kineskopem trynitron (wszystkie Sony, niektóre modele CTX - MAG - Dell - Compaq ....) -> 1/3 wysokości od góry/dołu ekranu. Natomiast ukośnie jasne kreski widoczne na całym ekranie to efekt niewłaściwej regulacji napięcia G2 lub uszkodzenia kineskopu (ewentualnie zużycia - w starych monitorach).

W monitorach Philips nie montowano kineskopów Sony 8O

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ogolnie lipa"??? Z tego co wiem co monitory na kinestopie Diamondtron(pisze ze slychu) sa pierwszej klasy, a tymi "drutami" nie ma co sie przejmowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ogolnie lipa"??? Z tego co wiem co monitory na kinestopie Diamondtron(pisze ze slychu) sa pierwszej klasy, a tymi "drutami" nie ma co sie przejmowac.

No to własnie oto mi chodziło :wink: , czasami jak jest jasne tło to widac to i moze wkurzac lecz po jakims czasi można sie przezwyczaić i już tego nie widać i tak nie męczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to własnie oto mi chodziło :wink: , czasami jak jest jasne tło to widac to i moze wkurzac lecz po jakims czasi można sie przezwyczaić i już tego nie widać i tak nie męczy

No ale trzeba przyznac ze philipsy nie maja monitorkow na kineskopie dimondtron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E no bez przesady, nie jest to aż tak bardzo dokuczliwe. Mam Neca na Diamondtronie i te dwie kreski są tylko widoczne na jednolitym kolorze. Są osoby wybredne i nie tolerują takiego czegoś, jednak jakość wyświetlanego obrazu przez ten kineskop mnie przekonała i wcale nie żałuję.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Philipsy z serii Briliance muszą być na Trinitronach/Diamondtonach. Gdyby robił kineskopy z maską szczelinową to stosowałby je take w swoich TV.

Bo jeśli nie to dlaczego Philips w swoich TV stosuje kineskopy z maską perforowaną?

Dlatego, że są lepsze? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, czasem ciężko to zauważyć, już nie mówiąc o przeszkadzaniu :!:

philips 107p4 ma diamondtrona i dlatego tak jest. do tej pory nikt nie rozstrzygnął czy lepsze sądiamondtrony czy trinitrony - oba są równie zawaliste :)

jak komuś przeszkadzają paski to niech zmieni monit na LG, wtedy zobaczy że lepszy philips z paskami niż LG bez nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...