qball Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Hej, łącze się z netem przez sieć, internet dziala ok, ale za nic nie moge odpalić otoczenia sieciowego, próbowalem już chyba wszystkiego i nic. Inne kompy w moim akademiku nie mają z tym problemu. Czekam mądrej rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Sprobuj wylaczyc usluge "Computer Browser" (nie wiem jak to przetlumaczyli nasi... ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Ale może przynajmniej napisz, jaki system, zanim ParanoiK Cię zje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qball Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Plyta epox-8K9AI ... karta sieciowa na plycie, Win XP, podczas otwierania OtSiec. strasznie sie wlecze a pozniej pisze cos takiego "Workgroup nie jest dostępny. Możesz nie mieć uprawnień do uzywania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj się z administratorem tego serwera aby uzyskać uprawnienia dosyępu. Lista serwerów dla tej grupy roboczej jest obecnie niedostępna." Firewall xp mam wylaczony. wszystko w protokołach ustawione na automat. W gałęzi rejestru usunąłem HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrent VersionExplorerRemoteComputerNameSpace Klucz: {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}. Bo podobno moglo to pomóc... nie pomoglo. Mieszkam we Wiedniu - "Haus Tehnik", Admin "turek" nie potrafil mi nic na to poradzic, na pewno wina nie lezy po stronie serwera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasik Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Spróbuj ustawić adresy IP ręcznie, aa jeszcze jedno w XP jest taka opcja "Napraw połaczenie sieciowe" czasami pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 sprawdz czy nie masz wlaczoengo firewall'a (chociaz z nim to przynajmiej zobaczylbys siebie) zajrzyj na www.winxp.com.pl tam 805 osob ma problemy z otoczeniem :) tez oszukam jak cos znajde dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Firewall xp mam wylaczony (...) sprawdz czy nie masz wlaczoengo firewall'a (...) ech... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Podaj jakie dostajesz ip i netmaski, jak są przydzielane (ręcznie wpisujesz czy przez dhcpd), jakie ustawienia mają inni, czy na pewno masz dostęp do tych zasobów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...