Skocz do zawartości
Madridista

Nieosłonięty rdzeń czyli jak z jajkiem?

Rekomendowane odpowiedzi

mozna i to bardzo latwo uszkodzic jaderko naszego procka .ale z pomoca przychodza nam takie male,sprytne wynalazki ;] -http://www.allegro.pl/showcat.php?id=4698

Nie mniej jednak jezeli robi sie to z zachowaniem ostroznosci i prawidlowo ukruszenie raczej nie grozi - sam u siebie podczas roznych testow sciagalem cooler i zakladalem chyba z 30 razy w ciagu 2-3 dni (mialem plyte padnieta i testowalem rozne procki i takie tam) no i nic sie zlego nie stalo bez coppera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje że żeby ukruszyć jądro trzeba albo pić albo ćpać przez 10 lat żeby nabawić się ostrej dylerki, ewentualnie grozi to osobą które mają ręce z drewna. A ten cooper to zwykły shit(kawałek blaszki za 25 zł) za tyle to można cooler kupić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje że żeby ukruszyć jądro trzeba albo pić albo ćpać przez 10 lat żeby nabawić się ostrej dylerki, ewentualnie grozi to osobą które mają ręce z drewna. A ten cooper to zwykły shit(kawałek blaszki za 25 zł) za tyle to można cooler kupić

nawet za 9PLN nowy polskiej produkcji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś już widziałem taki temat?? Chyba na jakimś innym forum, ale nieważne :wink:

By rozwalić jądro przy ściąganiu trza mieć mega talent :lol: , by rozwalić jądro przy zakładaniu troszki mniejszy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczyc chwilka nieuwagi

a wydaje mi sie ze nie warto ryzykowac procka za kilkaset zlotych dla 4 piw (9zl za cs)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tobiasz - tyle czasu jestes na forum, a nie wiesz jaka pasta jest lepsza. Poszukaj sobie na Tweak.pl testów past, albo na innych serwisach - na pewno znajdziesz.

Co do szlifowania - zawsze warto wyszlifować radiator na lusterko.

Ja kiedyś wyszlifowałem swojego V7+ i zbiłem temp. o 3C.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby ukruszyć rdzeń proca to chyba trzeba tego coolera lewą nogą (dla lewo ręcznych - prawą nogą :D ) zakladać/zdejmować. Poprostu troche wyczucia i wyobraźni. Chyba że ktoś jeszcze coolera w życiu nie zakładał albo zmienia coolery jak przysłowiowe rękawiczki to należy pomyśleć o CS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i robi się mały flame pt "Czy prawdziwi faceci chronią jądra (swoich proców)" ;)

Ja mam shima za 10 zeta i mi z nim dobrze. Zwłaszcza ze BOXowy cooler, który posiadam, ma cholernie twardą zapinkę i bez shima z procem byłoby różnie. A o ile mi wiadomo AMD reklamacji z powodu ukruszenia nie przyjmuje.

Decyzja o kupnie Twoja. Tylko jak Ci szkoda 10-20 zeta na shima to nie pisz nam za kilka miechów "Ukruszyłem proca, co robić, help plizzz"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisaj zniemiałem cooleera prierwszy raz w zyciu i o tyle gorzej ze to kumplowi zmieniałem bo mnie prosił wiec albo miałem mozliwosc samemu to zrobienia albo pozwolic moiemu koledze rozłupac duronka no i nie było tak zle:D o dziwo gorzej było ze zdieciem coolera jak z załozeniem nowego :) wystarczy troche wyczucia i ciach:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tylko ze te "nasze" zwieraja tranzystory na procku :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem ukruszyc jadro to jest naprawde wielka umiejetnosc bo scigalem cooler setki razy na roznych mobo i wszyscy zdrowi. Nawet mam bryloczek z proca i jadro cale. A jesli chodzi o CSa - "strzezonego pan bog..." czyli co tam jest te 10 - 20 zl ale polecam te za 20 bo roznica mala a wszystko lezy w przyleganiu. Jak dobrze dopasowany Shim to zbic moze temp. o nawet 5 stopni. Co do polerowania i pasty - niby pasta jest od przylegania ale chyba bardziej od powierzchni a w praktyce to lepiej kupic drozsza z opilkami srebra niz jakis silikon, a szlifowac warto - ja zbilem 3 stopnie na tym a to chyba wiele jak na tak nieskomplikowany zabieg...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam przypadek ze przez CS gosciu spalil procesor załozył go a na to wentylator - a haczyk był taki ze radiator od spodu posiadał taki małe gumki zabezpieczajace (dystansujace - radiator spelnial funkcje CS) przed ukruszeniem procka przy jego zakładaniu i sciaganiu.

Wcisnął power, radiator nie dolegał do rdzenia była miedzy nimi luka grubosci CS i procek poszedł z dymem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam przypadek ze przez CS gosciu spalil procesor załozył go a na to wentylator - a haczyk był taki ze radiator od spodu posiadał taki małe gumki zabezpieczajace (dystansujace - radiator spelnial funkcje CS) przed ukruszeniem procka przy jego zakładaniu i sciaganiu.

Wcisnął power, radiator nie dolegał do rdzenia była miedzy nimi luka grubosci CS i procek poszedł z dymem

hmmm to tez ten koleś kaleka ihmo........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tylko ze te "nasze" zwieraja tranzystory na procku :?

ja mam takiego "naszego" na procku za 9 zeta i jakos wszystko cacy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam cs za 9zł :] i jest dobrze a gdyby nie on to bym sie z procem porzegnał bo miałem do [gluteus maximus] zapinke była za mała po kombinacjach poddałem sie (bez cs nie maił bym już na co zakładac) a potem wziołem zapinke od PII :] mocne i weszła bardzo mocno ale weszła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...