Skocz do zawartości
MeHow

Adam Małysz - Puchar Swiata 2003/2004

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli kktos nie wiem jak wygladaly wyniki kwalifikacji to ponizej przesylam miejsca ktore zajal poszczegolny zawodnik. Oto wyniki kwalifikacji:

Oficjalne wyniki kwalifikacji w Innsbrucku:

1. Janne Ahonen FIN 129.5m 131.1

2. Sigurd Pettersen NOR 126.5m 127.7

3. Noriaki Kasai JPN 129.5m 135.6

4. Martin Hoellwarth AUT 127.5m 132.0

5. Thomas Morgenstern AUT 126.5m 130.2

6. Georg Spaeth GER 126.0m 128.8

7. Lars Bystoel NOR 126.0m 128.3

8. Tommy Ingebrigtsen NOR 125.0m 126.0

9. Peter Zonta SLO 127.0m 123.6

10. Adam Małysz POL 124.0m 123.2

11. Michael Uhrmann GER 123.5m 122.3

12. Veli-Matti Lindstroem FIN 123.0m 120.4

13. Roar Ljoekelsoey NOR 121.0m 118.8

14. Andreas Goldberger AUT 120.0m 117.5

14. Rok Benkovic SLO 120.0m 117.5

16. Emmanuel Chedal FRA 120.0m 115.5

17. Dmitri Vassiliev RUS 118.5m 113.8

18. Maximilian Mechler GER 119.0m 113.7

19. Martin Schmitt GER 119.5m 113.6

20. Bjoern Einar Romoeren NOR 118.5m 113.3

21. Wolfgang Loitzl AUT 118.0m 112.9

22. Matti Hautamaeki FIN 118.5m 112.3

23. Tami Kiuru FIN 119.0m 112.2

24. Florian Liegl AUT 118.0m 111.9

25. Simon Ammann SUI 117.5m 111.0

26. Kazuyoshi Funaki JPN 118.0m 110.9

27. Andreas Kofler AUT 117.0m 110.1

28. Stefan Thurnbichler AUT 116.5m 109.2

29. R. Schwarzenberger AUT 116.0m 108.3

30. Henning Stensrud NOR 116.0m 107.8

31. Stefan Kaiser AUT 116.0m 106.8

32. Hiroki Yamada JPN 115.0m 106.5

33. Roland Mueller AUT 116.0m 106.3

34. Anders Bardal NOR 115.0m 106.0

35. Akseli Kokkonen FIN 115.5m 105.9

36. Clint Jones USA 114.5m 105.1

37. Jussi Hautamaeki FIN 114.5m 103.6

38. Morten Solem NOR 113.5m 103.3

39. Stephan Hocke GER 114.0m 103.2

40. Akira Higashi JPN 114.0m 102.7

41. Andreas Kuettel SUI 112.5m 102.0

41. Jakub Janda CZE 112.5m 102.0

43. Mathias Hafele AUT 113.5m 101.3

44. Robert Kranjec SLO 112.5m 100.5

45. Alexei Silaev RUS 114.5m 100.1

46. Marcin Bachleda POL 112.0m 99.1

47. Christian Nagiller AUT 111.5m 98.7

48. Primoz Peterka SLO 111.0m 97.8

...

66. Wojciech Tajner POL 96.0m 65.8

...

70. Andreas Widhoelzl AUT 73.0m 17.4

DNS Sven Hannawald GER

Pozdrawiam Harry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co wy tak się 

W polskiej TV najbardziej mnie drażni , że nie potrafią otwarcie tego przyznać - tylko tłumaczą , że "chłopak ma formę, stresuje się" itd. A co to ma do rzeczy ? Może przydałby się system zachodni (są wyniki-są pieniądze). Rozumiem - nie ma sukcesów od razu - ale oni skaczą już któryś tam sezon z rzędu a wyników jak nie było tak nie ma. Tragedia  :( 

.

tak ale tego typu w pierwszej kolejnosci wstawilbym do PZPN

oj zbiednieli by pilkarze zbiednieli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

007 rozumiem ze ''lubisz gosci tylko powyzej 50kg " :twisted:

ten anorektyk (to okreslenie bardziej pasuje do hanawaldaIMO)

zapisał sie na stałe w historii sportu swiatowego i polskego of korz tez.

piszesz wiatr zawieje i tanczy hmm to zatancz tak jak on ?? skocz sobie z jakiegos mamuta .

DO anty małyszoow jak macie tu wchodzic i pepryć gupoty jaki to adam jest be to se darujcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LPC, a moze trzeba by bylo zalozyc topic ANTYMALYSZOWCY, i kto by w nim bylo chyba tylko sam 007, bo nie widzialem innych w tym topicu zeby sie czepiali czegokolwiek :twisted: 007 gdybys ogladal poprzedni sezon to byl wiedzial ze Adam ma chwilowy spadek formy, zupelnie jak na poczatku zeszlego sezonu, a jednak wygral, teraz tez wygra jesli sie postara i potrenuje w spokoju ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malysz to na dzin dzisiejszy cienias i wadpie czy bedzie skakal juz dobrze szczerze mu tego nie zycze

Nie lubie tego goscia anorektyk 50 pare kilo heh wiatra zawieje i tanczy ..

No i właśnie jestes przykładem typowego osobnika zmanierowanego przez TV, prase itd, który chciałby tylko ciągłych sukcesów. Sam fakt że do tej pory zapisał się w grono najlepszych skoczków świata na przełomie last się nie liczy ?. Medale, tytuły - to nic ?. Nawet jeśli teraz nie skacze dobrze - to co z tego ?. Oczywiście, że było by super, ale nawet jeśli nie to świat się nie zawali. A co takiego Ty osiągnąłeś, że masz czelność uważać go za cieniasa ?.

Jedno mu tylko mogę życzyć - oby nie miał takich kibiców jak Ty (bo to oni są właśnie jak trzcinki na wietrze). A co do kwestii wagi to co to w ogóle ma do rzeczy ?. Widocznie tak ma być i tyle.

PS. Piłkarze i ich zarobki to już w ogóle inna bajka. W jednym tylko są zgodni z kadrą skoczków - wyników nie ma, ale "drzemie w nich potencjał" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ja niestety obawiam sie, ze przyczyna slabszej dyspozycji jest brak "profesorow", musial nastapic jakis wielki blad w przygotowaniach, ze zawodnik nagle "przestal" skakac.

pozdrawiam

Michal

PS:. 007, prosze nie wypowiadaj sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i znowu kicha 25/30  Narazie powinni sobie odpuścić.

moze i powinni, ale moze sponsor zazyczyl sobie wystepow Adasia.

Reklama, pieniazki, ogladalnosc bez wzgledu na forme, to wszystko maja w kontrakcie.

No tak, ja niestety obawiam sie, ze przyczyna slabszej dyspozycji jest brak "profesorow", musial nastapic jakis wielki blad w przygotowaniach, ze zawodnik nagle "przestal" skakac.

"brak profesorow" na przyklad psychologa?

No bez chec, Gosc wygrywa 3 sezony z rzedu i nagle ma klopoty z psycha?

nie wyglada mi na to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"brak profesorow" na przyklad psychologa?

No bez chec, Gosc wygrywa 3 sezony z rzedu i nagle ma klopoty z psycha?

nie wyglada mi na to.

a mnie wydaje sie to bardzo prawdopodobne

AM jest poddawany wielkiej presji - zreszta jak kazdy sportowiec - i zawsze zdaza sie kryzys ktory trwa i trwa ...

mam nadzieje ze AM wyjdzie z niego i zatka usta sniegiem niedowiarkom ktorzy teraz na niego psiocza ...

chociaz z drugiej strony ?! moze nie powinnismy tak ich krytykowac ? ilu mamy dobrych sportowcow ? narod jest spragniony sukcesu ... gdziez ci reprezentanci zdobywajacy najwyzsze laura...

czesto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie wy jacys przewrazliwieni jestescie ja pisze to co uwazam i

g.o.w.n.o za przeproszeniem mnie obchodzi ze wy go lubicie ale ja go nie lubie i cala moja rodzina i polowa moich znajomych sadzio tak samo jak ja

to na gwinta wy komentujecie to co ja napisalem wyrazam moje uczucia i tyle !

Widocznie mam inne zdanie od was i dlamnie to naprawde dziadoski sport 100x lepsza jest pilka nozna czy nawet pingpong , golf

to juz sie lepiej oglada.

A nie nudne skoki przez 1h czy wiecej "wyskocza i londuja"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

007, a powiedz jaki ty sport ogladasz lub uprawiasz?? ;) Ja proponuje Zignorowac wypowiedzenia 007 poniewaz ten topic jest o Malyszu a nie o 007 i jego uczucia :lol:

Ps. Kwalifikacje odwolali i przelozyli na jutro na 12:00 :? Z uwagi na zmianę programu w ostatnim konkursie Turnieju Czterech Skoczni zrezygnowano z systemu KO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ogladam sportow

ale jak jestem zmuszony to golf ewentualnie nie wiem czy to zaliczysz do sportu to WRC

ty stary czy ja mowilem zeby ten topic nazwac "007 i jego uczucia" ty to zasugerowales i wymysliles naprawde debilna nazwe ...

twojewyppowiedzi chyab zancze ignorowac bo nawet smiac sie nie chce

a tak wogule troche mnie irytujesz piszac po 3 czasem wiecej postow dzinnie w tym topicu czy nie znasz opcji edit ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie wy jacys przewrazliwieni jestescie ja pisze to co uwazam i 

g.o.w.n.o  za przeproszeniem mnie obchodzi ze wy go lubicie ale ja go nie lubie i cala moja rodzina i polowa moich znajomych sadzio tak samo jak ja

to na gwinta wy komentujecie to co ja napisalem wyrazam moje uczucia i tyle !

Widocznie mam inne zdanie od was i dlamnie to naprawde dziadoski sport 100x lepsza jest pilka nozna czy nawet pingpong , golf

to juz sie lepiej oglada.

A nie nudne skoki przez 1h  czy wiecej  "wyskocza i londuja"

Wiesz - mnie generalnie gó*** obchodzi co ty myślisz, robisz itd, (zresztą masz do tego prawo) ale skoro to jest forum to się tutal dyskutuje. Wypowiedziałeś się w tym temacie - ok - inni się nie zgadzają - też ok - ale może podasz jakiś argument dlaczego sądzisz , że jest on cieniasem ?.

Jasne że komuś się podoba to, innemu tamto (rzecz gustu) - ale skoro tak nie lubisz skoków to po co w ogóle zaglądałeś w ten temat i pisałeś swój post ?.

A tak na koniec - czy ta liczba postów ma naprawdę jakieś wielkie znaczenie, że wiele osób jest tak napalonych i zawziętych na tym punkcie ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jako zalozyciel tego tematu prosze o kulture. Szczegolnie Ciebie Panie 007 :/ i Harryego (nie daj sie podpuscic).

Co do wypowiedzi Pitta, to tez jestem szczerze Ciekaw, dlaczego 007 uwaza naszego najlepszego sportowca zimowego (OD ZAWSZE) za cieniasa. Czasami nie rozumiem dlaczego Polacy nie umieja czuc respektu przed kims, kto jest dobry w tym co robi i osiagnal to, czego nikomu innemu sie nie udalo.

A co pingponga... hmmm... moglbym opisac ta gre w porownywalny sposob jak ty skoki:]

otoz:

(SERV)-PIM,POM,DUP,RYP,CIACH,BACH...jeeeeeeeee (1:0). (Wszystko powinniscie przeczytac w ciagu 1 sekundy, zeby odzwierciedlic szybkosc akcji)

Ponawiam prosbe do Pana 007 zeby spasowal i przestal sie wypowiadac.

Pozdr

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak juz wiadomo Adas nie wystartuje w Libercu. Dobrze niech se troche odpocznie i niech mu wroci forma w Zakopanem ;) Sven Hannawald tez robi sobie urlop i nie startuje w Libercu :) Zobaczymy jak nasz Adas wyapdnie po tej przerwie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie ! I tu padly wielkie slowa !! Nikomu nie udalo sie utrzymac formy 3 lata z rzedu (oprocz Malysza), spadek musial przyjsc. Ja jednak licze, ze niczym Matti Nykanen (wygral 4 puchary swiata, ale tylko 2 pod rzad) nasz Adam powroci w nastepnym roku do czolowki. Jedynym problemem jest to, aby wrocil stary sztab szkoleniowy

Pozdr

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrz powiedziales, ze Adas ma juz 3 z rzedu, a najlepszy jakis tam co wspomnialem ma lacznie cztery i tylko 2 pod radz, wiec jesli Adas za rok lub dwa znow wygra 2 razy pod rzad to on wlasnie bedzie rekordzista swiata w wygranych Pucharach Świata ;) Ja bym jeszcze chcial aby mial najwiecej na swiecie wygranych tzw na 1 miejscu, a narazie jest na 5 :? Ponizej przesylam kto ma najweicej wygranych itd:

1. Matti Nykaenen (Finlandia) 46

2. Jens Weissflog (Niemcy) 33

3. Martin Schmitt (Niemcy) 28

4. Andreas Felder (Austria) 25

5. Adam Małysz (Polska) 24

6. Andreas Goldberger (Austria) 20

7. Sven Hannawald (Niemcy) 18

8. Andreas Widhoelzl (Austria) 17

9. Ernst Vettori (Austria) 15

Janne Ahonen (Finlandia) 15

11. Horst Bulau (Kanada) 13

Primoz Peterka (Słowenia) 13