Skocz do zawartości
..::SNAP::..

jak zrobic blok wodny ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam sztabe miedzi o dlugosci 130cm i grubosci 1 cm.chcem uciac 2 klocki o dlugosci 5 cm i polaczy je zeby miec 2 cm grubosci.czym mozna je polaczyc dwa klocki i jakie powiny byc kanaly  :?:  :?: z czego zrobic movowanie na proca :?:

Ile kosztuje kg miedzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Gratuluję zdobycia sztaby miedzianej. Ja o tym myślę od eonów :) . Miałem taki pomysł: 1cm powinien wystarczyć, znajdź dobrego tokarza, zanieś blok 50x50x10mm, niech ci wytoczy otwór o średnicy ok. 45mm, tak żeby zostało denko ok. 2mm. załatw pleksi gr. 5mm, wytnij 50x50mm, przykręć z góry do bloku, uszczelka papierowa lub gumowa, śruby na rogach. Można to oczywiście uszczegóławiać (uszczelnienie->rant) w nieskończoność. Musisz widzieć co się dzieje w środku. W pleksi wkręcasz śruby-rurki z gumowymi uszczelkami (nie robiłbym nic na klej) na które nałożysz gumowe przewody. Ciekaw jestem postępów. Pozdr, Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam sztabe miedzi o dlugosci 130cm i grubosci 1 cm.chcem uciac 2 klocki o dlugosci 5 cm i polaczy je zeby miec 2 cm grubosci.czym mozna je polaczyc dwa klocki i jakie powiny byc kanaly  :?:  :?: z czego zrobic movowanie na proca :?:

Ile kosztuje kg miedzi ?
nie wiem . znalazlem 10 kilowa sztabe u starszego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile kosztuje kg miedzi ?

25-30 zł/kg

kostka 60x60x26 waży ponad 1 kg :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile kosztuje kg miedzi ?

25-30 zł/kg

kostka 60x60x26 waży ponad 1 kg :wink:

jak ktos jest z wrocka to moge sie podzielic ...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak na serio

gdzie mozna miedz zdobyc? w sensie kupic

moze mate sie wypowie, <;

W każdym zakładzie elektrycznym w którym składają rozdzielnie powinni mieć jakieś resztki szyny CU 100x10, 80x10, 60x10, 50x10. Poszukaj firmy typu Elektromontaż lub coś podobnego, za piwo ci wyniosą ile będziesz chciał.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak na serio

gdzie mozna miedz zdobyc? w sensie kupic

moze mate sie wypowie, <;

W każdym zakładzie elektrycznym w którym składają rozdzielnie powinni mieć jakieś resztki szyny CU 100x10, 80x10, 60x10, 50x10. Poszukaj firmy typu Elektromontaż lub coś podobnego, za piwo ci wyniosą ile będziesz chciał.

Pozdr.

tak sie fajnie sklada ze moj starszy pracuje w podobnej firmie ... :) musze sie pokrecik troszke i poszperac :) moze znajde jeszcze jakis fajny blko z miedzi :)albo cos przydatnego do WC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogadaj na priv z jakims specjalista, np.Tristanem, tyle ze go teraz niema, pojechal gdzies tam, bedzie 2.08, albo z kims innym kto zrobil blok wodny samodzielnie np.mate albo root_87.

a jak teraz sie nazywa Tristan?bo chyba wylecial ??
GG Nmb - 983568

Ale go teraz niema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogadaj na priv z jakims specjalista, np.Tristanem, tyle ze go teraz niema, pojechal gdzies tam, bedzie 2.08, albo z kims innym kto zrobil blok wodny samodzielnie np.mate albo root_87.

GG Nmb - 983568

Ale go teraz niema.

wielkie TXH :!: mash u mnie pifko :) a moze mash maila :?: wiem ze co za duzo to nie zdrowo ale ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GG Nmb - 983568

Ale go teraz niema.

wielkie TXH :!: mash u mnie pifko :) a moze mash maila :?: wiem ze co za duzo to nie zdrowo ale ... :)
bueheheh, mam twardy leb do picia ;], stulwkuchni@o2.pl :DD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GG Nmb - 983568

Ale go teraz niema.

bueheheh, mam twardy leb do picia ;], stulwkuchni@o2.pl :DD
:) juz mash 0,25 :) jak sie postarash to bedzie 0,5 ale musi byc jakis konkretny plan jak wydziergac z mojej sztaby jakis porzadny blok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...