ChomiK Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 jak w temacie ;) bo musze wymienic i nie wiem co wybrac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 ten zalman niebieski, wszyscy go chwala, sam go kupilem ale jeszcze nie testowalem, kosztuje 26 zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 :?: ChomiK jaka masz plyte - jak cos na nForce2 (lub cos innego gdzie jest duzo miejsca) to najwydajniej zapodac radiator aluminiowy od procka (im wiekszy tym lepszy - ale bez przesady IMO w skrajnym przypadku taki o podstawie 60x60 powinien wejsc na NB a wyskosc wiadomo jak najwieksza - 40 pewnie znajdziesz) najwazniejsze zeby mial duzo finow (duza powierzchnia oddawania ciepla) - ustaw fianami gora <-> dol wtedy powietrze z coolera na procku bedzie tam tez sobie przelatywalo ... uprzedzam pytanie jak zalozyc - na NB wywiercic w podstawie radiatora 2 dziurki (taki rozstaw jak na plycie) i nagwintowac a potem przykrecic, na SB to tasma termoprzewodzaca najlepsza na gieldach uzywane coolery (lub same radiatory) mozna kupic za okolo 1/2 ceny tego Zalmana :) a jak chcesz to kup nowy radiator na PIV np Titan W4TB (okolo 25zl w normalnym sklepie) i go potnij - starczy i na NB i na SB i pewnie zostanie jeszcze na mosfety :) :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 wielkie dzieki za odpowiedz... odnosnie mojej plyty to jest nia 8rda+ (rev1.1) zastanawiam sie tylko czy po nalozeniu tak duzego kulera jak radzisz, wejdzi mi dodatkowo np Zalman 7000 na proca (mozliwe ze wymienie roowniez - choc nie wiem czy jest sens z CM HC002 copper 60x60->80x80)... dzieki wielkie anyway.... pozdrawiam!!!;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Microcool NorthPole w trybie Passive, w komplecie z readiatorami na Mosfety i kontroler napięć i generator zegara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Microcool NorthPole w trybie Passive, w komplecie z readiatorami na Mosfety i kontroler napięć i generator zegara. Popieram przedmowce, ale niestety to cudo jest na dzien dzisiejszy nie do dostania w Polsce :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 ... odnosnie mojej plyty to jest nia 8rda+ (rev1.1) zastanawiam sie tylko czy po nalozeniu tak duzego kulera jak radzisz, ... wiesz - przeciez nie musisz zakladac calego radiatora od PIV na NB tyko wymirzyc i obciac zbedne czesci - zreszta 80x70 raczej ciezko byloby tam upchnac - chociaz jak to mowia dla chcacego nic trudnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Microcool NorthPole w trybie Passive, w komplecie z readiatorami na Mosfety i kontroler napięć i generator zegara. Fajnie, fajnie.. Ale gdzie to w polsce dostac?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Microcool NorthPole w trybie Passive, w komplecie z readiatorami na Mosfety i kontroler napięć i generator zegara. Fajnie, fajnie.. Ale gdzie to w polsce dostac?? Pozdrawiam cena tez "fajna" 33 $ - chyba dla szalencow :P i rozmiarami sam radiator tez nie imponuje ~ 40x40x20 (niby to rozmiar wentyla ale radiator ma podobny)- malenstwo :P http://lib1.store.vip.sc5.yahoo.com/lib/si...ters/north6.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 To ja sobie chyba na mohe zlotego zalamanka w takim razie zaloze coolerek na 7v i bedzie wtedy elegandzko.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...