Skocz do zawartości
bigzzgib

Pytanie o flashget

Rekomendowane odpowiedzi

ciągałem pewien plik flashgetem część ściągnołem później niestety ponowna instalacja windy a ta część ściągniętego pliku mi została flashget go zapisuje z rozszerzenie jc. W związku z tym czy da się tak zrobić żeby flashget mi kontynuował ściąganie tego pliku tak jak np w emulu wystarczy wrzucić niedociągniętą część do tempa i kontynuuje. Kombinowałem trochę z tym flashgetem ale nic nie wykombinowałem wie ktoś może jak to zrobić i czy wogóle sie da??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

zacznij sciagac flashgetem  ze  strony jeszcze  raz  do tego folderu gdzie masz  ten plik jc. ale wczesniej zrob kopie..moze  tak sie uda:)

Nie da się

Cytat

standardowo flashget tworzy folder "C:DOWNLOADS" i tam szuka plikow "do wznawiania" wystarczy zaainstalowac flashgeta i wrzucic plik *jc do tego folderu"

Tak też się nie da

Znalazłem nawet opcję importuj nieściągnięte pliki ale potraktował ten plik jako ściągnięty

Zacznę jednak od nowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylo trzeba przed reinstalka sobie skopiowac default.jcd z katalogu flashgeta i przerzucic do nowego. To jest jego baza wszystkich plikow sciagnietych/sciaganych itp. Wtedy by poszlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Bylo trzeba przed reinstalka sobie skopiowac default.jcd z katalogu flashgeta i przerzucic do nowego. To jest jego baza wszystkich plikow sciagnietych/sciaganych itp. Wtedy by poszlo.

BTW jeszcze lepiej skopiować sobie cały folder flashgeta, bo działa bez instalki, wystaczy go później odpalić na nowym systemie i voila. Jedynie ustawienia GUI i języka trzeba od nowa wprowadzić,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Niestety nie miałem takiej możliwości a swoją drogą to już dawno mogli by to zmienić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

szkoda, ze flashgeta juz nie rozwijaja bo to calkiem fajny program byl :P

I co z tego, że nie rozwijają? Przecież program działa, obsługuje wszystkie wersje windows, i ma wszystkie potrzebne opcje. Cały świat mania nowości opanowała,czy jak? Jak co tydzień nie ma nowej wersji, to program do luftu? Ech... :?

IMO jeżeli np. zrobienie qpy typu DAP7 to rozwój, to ja dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

szkoda, ze flashgeta juz nie rozwijaja bo to calkiem fajny program byl :P

I co z tego, że nie rozwijają? Przecież program działa, obsługuje wszystkie wersje windows, i ma wszystkie potrzebne opcje. Cały świat mania nowości opanowała,czy jak? Jak co tydzień nie ma nowej wersji, to program do luftu? Ech... :?

IMO jeżeli np. zrobienie qpy typu DAP7 to rozwój, to ja dziękuję.

Flashget wcale nie jest taki doskonały i znalazło by sie wiele rzeczy które można by zmienić np to o czym wspomniałem lub np eksplorator serwera też sobie nie najlepiej radzi albo chociażby integracja z operą(tu już niewiem czy leży to w gestji flasha czy opery , wiem że jest plugin ale jakiś drętwy(nie zawsze załapuje i tyczy sie tylko zip i exe) a poza tym nie ma opcji w prawym menu download using flashget

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do działania z operą, to można dodać kolejne rozszerzenia, na które ma reagować flashget edytując któryś plik .ini opery, ale prościej włączyć w nim monitorowanie schowka windows- jak skopiujesz do niego url, okno pobierania flashgeta samo wyskoczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi