Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

wiesz ja zawsze bardzo chetnie pomagam i to czestop widac ale po prostu juz rzygam jak co 2gi dzien widze te same problemy na forum: czy volcano 7 czy 7 +, albo jaka karte wybrac gf4 czy ati?, juz nie mowiac o sporach amd vs intel, a przeciez wyszukiwarka to taka piekna sprawa, ale powiem ci ze warto ale pod warunkiem ze nie puscisz go na high bo wtedy juz nie warto bo to wyjec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz ja zawsze bardzo chetnie pomagam i to czestop widac ale po prostu juz rzygam jak co 2gi dzien widze te same problemy na forum: czy volcano 7 czy 7 +, albo jaka karte wybrac gf4 czy ati?, juz nie mowiac o sporach amd vs intel, a przeciez wyszukiwarka to taka piekna sprawa, ale powiem ci ze warto ale pod warunkiem ze nie puscisz go na high bo wtedy juz nie warto bo to wyjec

z innej beczki :) jak twoje neony ?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neony znalazly juz nabywce, ale gdyby zrezygnowal na finalnym etapie dealu dam ponownie znac w przyszlym tygodniu, cena caly czas pozostanie taka sama 50 zeta za sztuke, jesi nie pojda moge dac ci znac, a vol 7+ jest dobry cooler tylko cholernie glosny na high bo ma jednak wentyl 70 mm a nie 80, ja zawsze bardziej popieram opcje wziecia cichszego i spokojniejszego coolera i zrobienia dobrej wentylacji i cyrkulacji w obudowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postów wiele, ale gdyby nikt nie wpisywał własnych, to by ich było o połowe mniej...

Tak więc odpowiadamy zgodnie z przekonaniami:

Volcano 7+ jest wydajny, i może być cichy. Jedyne dwie wady to waga i cena. Ciężki i drogi to skubaniec, wiec jak kogos stać to go bierze.

W każdym razie na polskim rynku ciężko dostać coś równie uniwersalnego i wydajnego, więc jeżeli masz pieniądze to kupuj i nie będziesz żałował.

Acha, jego wadą jest jeszcze zapięcie, ale mało który ma dobre, tak więc trzeba z tym żyć.

Prawdziwy problem jest wtedy kiedy tak jak ja nie ma się forsy, a kupa rzeczy czeka na zakup, tak więc wentylator wymieniam nie za prędko.

Kupiony okazyjnie Volcano 6Cu+ spadł z półki, i nici z lepszego chłodzenia. Na szczęście nie zapłaciłem za niego, tak więc stratny nie jestem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neony znalazly juz nabywce, ale gdyby zrezygnowal na finalnym etapie dealu dam ponownie znac w przyszlym tygodniu, cena caly czas pozostanie taka sama 50 zeta za sztuke, jesi nie pojda moge dac ci znac, a vol 7+ jest dobry cooler tylko cholernie glosny na high bo ma jednak wentyl 70 mm a nie 80, ja zawsze bardziej popieram opcje wziecia cichszego i spokojniejszego coolera i zrobienia dobrej wentylacji i cyrkulacji w obudowie

co polecash :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w gre wchodza tylko coolerki z regulacja obrotow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za małe. Tylko podwójne, czyli jak na takiego ciężarowca, może uszkodzić socketa. Różnie z tym bywa, ale za te pieniądze powinni już stosować potrójne (czyli sześciokrotne) zapięcia.

Jeżeli ci sie nie spieszy to poczekaj na Volcano 9. Wydajniejszy no i ma odpowiednie zapięcie. Cena zapewne nie będzie wiele większa, bo to aluminium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w gre wchodza tylko coolerki z regulacja obrotow :)

no to jak chcesz regulacje to kupujesz fanmate do dowolnego coolera i masz regulacje, w tej chili polecilbym jednak albo vol 7 albo vol 7 +, cigale jednak uwazam ze dobrym systemem jest np titan db5t....czy jak ona tam ma i dodatkowe 2/3 wentylki w budzie, wychodzi w sumie tyle co vol 7+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za małe. Tylko podwójne, czyli jak na takiego ciężarowca, może uszkodzić socketa. Różnie z tym bywa, ale za te pieniądze powinni już stosować potrójne (czyli sześciokrotne) zapięcia. 

Jeżeli ci sie nie spieszy to poczekaj na Volcano 9. Wydajniejszy no i ma odpowiednie zapięcie. Cena zapewne nie będzie wiele większa, bo to aluminium.

a Volcano 8 :?: nie bedzie :?: nie jestem w tamacie radiatorkow dlatego pytam ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a Volcano 8 :?: nie bedzie :?: nie jestem w tamacie radiatorkow dlatego pytam ...

volcano 8 sie "gdzies im zgubil" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

volcano 8 sie "gdzies im zgubil" :)

a kiedy ma byc 9?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec tak:: Zarowno Volcano 7+ jak i "9-tka" sa do Xp 2600+. -podobienstwo.

Roznica jest predkosc obrotowa a co za tym idzie halas i tutaj "9-tka" wygrywa.

Jezeli chodzi o wyglad samego wentyla to 7+ jest lepsza :!:

jak ktos ma bude z szyba to chyba 7+ jest lepsza no i oczywicie troszeczke kompa wytlumionego :)

Jak myslicie :?: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktos ma bude z szyba to chyba 7+ jest lepsza no i oczywicie troszeczke kompa wytlumionego :) 

Jak myslicie :?:  8)

no mnie sie ten pomaranczowy cholernie nie podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miedziany to wygląda świetnie, wcale nie pomarańczowo...

Po pierwsze 9 jest lepsza pod paroma względami:

1. Zapięcie

2. Wydajność

3. Waga (Aluminium = lżejsze = low socket strain)

4. Możliwości ustawiania wiatraka: 3 warianty:

- Max (76 CFM, 48 db)

- Ręcznie od 1300 rpm (ZERO HAŁASU)

- zależnie od temperatury

Więc więcej opcji niż na starym V7 +.

Co do wyglądu pomarańczowego to mi nie przeszkadza. Wygląda raczej spoko, i nie ma tego obleśnego grilla z Thermaltake logo... to dopiero kiepsko wyglądało.

Ponadto jest jeszcze jedna przewaga. Otóż 9 używa wentylatora 80x80, a 7 wentylatora 70x70. W przypadku zatarcia znacznie łatwiej jest wymieniz wentylator 8x8, bo łatwiej go dostac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myslicie :?:  8)

no mnie sie ten pomaranczowy cholernie nie podoba :)

No i tu masz racje :!: :!: Ten pomaranczowy wyglada hu..... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miedziany to wygląda świetnie, wcale nie pomarańczowo... 

Po pierwsze 9 jest lepsza pod paroma względami: 

1. Zapięcie

2. Wydajność

3. Waga (Aluminium = lżejsze = low socket strain)

4. Możliwości ustawiania wiatraka: 3 warianty:

- Max (76 CFM, 48 db)

- Ręcznie od 1300 rpm (ZERO HAŁASU)

- zależnie od temperatury

Więc więcej opcji niż na starym V7 +.

Co do wyglądu pomarańczowego to mi nie przeszkadza. Wygląda raczej spoko, i nie ma tego obleśnego grilla z Thermaltake logo... to dopiero kiepsko wyglądało. 

Ponadto jest jeszcze jedna przewaga. Otóż 9 używa wentylatora 80x80, a 7 wentylatora 70x70. W przypadku zatarcia znacznie łatwiej jest wymieniz wentylator 8x8, bo łatwiej go dostac...

rozmawiamy przede wszystkim o walorach estetycznych na razie a nie uzytkowych, pod wzgledem uzytkowym 9 jest lepszy od 7+, przede wszystkim wentyl 80, ale mam jedno duze zstrzezenie : powinien miec miedziany radiator, ajesli juz rozmawiamy o porzadnych coolerach to looknijcie tu : http://www.thermaltake.com/products/VenusMenu.htm

wniosek : hammer bedzie wydzielal troche mniej ciepla IMHO, patrz: wentyl tylko 22 cfmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie bedzie wydzielal troszke mniej, ale co bardziej interesujace bedzie mial miedziana wstawke taka jaka teraz ma Intel. Koniec z kruszacym sie jadrem. BTW czy ktos probowal zdjac umarlemy P4 ta czapke. Jestem ciekaw czy pod ta miedziana blaszka sa jakies kondensatory lub mostki. Jezeli nie to moznaby sie pokusic o wstrzykniecie pod nia czegos przewodzacego cieplo np. ASIII. Moznaby uzyskac jeszcze lepsze c/w jadro-otoczenie.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie bedzie wydzielal troszke mniej, ale co bardziej interesujace bedzie mial miedziana wstawke taka jaka teraz ma Intel. Koniec z kruszacym sie jadrem. BTW czy ktos probowal zdjac umarlemy P4 ta czapke. Jestem ciekaw czy pod ta miedziana blaszka sa jakies kondensatory lub mostki. Jezeli nie to moznaby sie pokusic o wstrzykniecie pod nia czegos przewodzacego cieplo np. ASIII. Moznaby uzyskac jeszcze lepsze c/w jadro-otoczenie.

Pozdro

Dexter

a co myslicie o tym :?: HDD ISTORM II :?: http://www.4max.com.pl/index1.htm jest prawie na samym dole strony :?: 9°C w obudowie.kuszace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...