Skocz do zawartości
Kaeres

Tricki w winXP - nie dzialaja

Rekomendowane odpowiedzi

Czytalem kiedys o paru sztuczkach w windowsie dla ulepszenia lub ulatwienia nam zywota. Jako, ze zapomnialem co i jak podpatrzylem troche nasze FAQ.

W FAQ wyczytalem, ze jest kilka trickow do winXP, o ktore wczesniej robilem z zamknietymi oczami.

Teraz pojawia sie problem. Te tricki z FAQ nie dzialaja.

Dokladnie chodzi mi o trick z umieszczeniem na pulpicie lub gdziekolwiek indziej ikonki, ktora sluzy do wylaczania kompa.

Drugi problem dotyczy usuniecia tych przekletych strzalek ze skrotow z pulpitu - to tez nie dziala bo po prostu w rejestrze nie moge znalezc takiego klucza, ktory trzeba skasowac :P

Kto ma jakies rady ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wysztko jasne. Wlasnie sobie przypomnialem, ze kiedys zrobilem ten sam blad tyle, ze sie sam kapnalem.

Hmm... chyba sie starzeje :)

Dzieki.

Aha, a jak zrobic ten skrot zeby totalnie wylaczal kompa a nie tylko wylaczal system ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spójrz jeszcze raz na to co podałem ci wyżej. Jest tam link do programu, który sam pisałem i który zamyka system wyłączając całkowicie kompa. Zauwaz ze nazwa tego programu to nie shutdown tak jak w systemie tylko shutdwn, czyli troszke krócej. Jeżeli umiescisz ten program w jakiej lokalizacji np. na dyski C to gdy stworzysz skrót ze sciezką c:shutdwn.exe -s powinno ci zamknąc system i wyłączyć kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi