Niemiec Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Dzisiaj wykonywalem pomiary otworkow do mocowaia radiatora dla Witchhuntera i postanowilem przesmarowac swoja karte. Wytarlem z rdzenia bardzo duza ilosc zwyklej bialej pasty i dalem na niego arctic silver 3. kosci pamieci posmarowalem biala pasta dodawana do zalmana. pod radiatorem z drugiej strony rdzenia byl plaster tego typu jak jest przy radiatorach do proca. byl on umiejscowiony przy samym agp, przenioslem go bezposrednio nad rdzen i pojawil sie problem. karta jest wyposarzona w monitoring temperatury; przy chlodzeniu fabrycznym temp rdzenia wynosila 65st na pulpicie, radiatory byly lekko cieple. po przesmarowaniu karta ma 72st, ale radiator z tylu karty jest wyraznie cieplejszy niz przedtem. i teraz mam pytanie co jest grane?? czy karta ma termistor bezpposrednio na laminacie po drugiej stronie rdzenia czy tez jest n zintegrowany z rdzeniem? pasty nie dalem za duz, jest jej w sam raz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 teraz sciagalem ten plaster i spadl mi radiator z wentylem :/ chwila moment i mam temp na poziomie 90-100st. wylaczylem kompa, przenioslem plaster tam gdzie byl fabtycznie i mam teraz 81st. czyzby zwykle biale goofno bylo lepsze niz AS3?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 oj chyba cos ci źle odczytuje bo to raczej przez tą paste to by sie nie zwaliła temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 dalem teraz 2 razy wiecej bialego zalmana i temp spadla do 67st. chyba NV znow cos spaprala i chip jest wklesly. musze gdzies alfa gel gorwac, bo wrzucanie tyle AS3 nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...