nabuchodonozor Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Niedawno stałem się posiadaczem bezprzewodowej klawiatury oraz myszki ( A4Tech Ergo A-Shape Keyboard & 800 CPI Optical Mouse ). Klawiatura chodzi bez zarzutu na dwóch bateriach od miesiąca, jednak w myszce musialem już zmieniać je dwukrotnie. Czy to normalna sytuacja, iż w 'gryzoniach' tego typu źródło zasilania wymaga tak częstej zmiany? Bo jeśli tak, to przesiadam się spowrotem na mysz z ogonem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 hmmm. a nie dostales akku i ladowarki? ja do swojego zestawu A4tech'a dostalem komplet 6 akumulatorow 1400mAh - mysz wytrzymuje na nich ponad tydzien, ale to nie problem bo w tym czasie sa juz naladowane zapasowe.... moj model a4tech'a: http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=...&MNO=KBS-2548RP A wracajac do tematu, jezeli uzywasz zwyklych baterii - to owszem - tydzien pracy to max :( . Radze zaopatrzyc sie w ladowarke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 hmmm. a nie dostales akku i ladowarki? ja do swojego zestawu A4tech'a dostalem komplet 6 akumulatorow 1400mAh - mysz wytrzymuje na nich ponad tydzien, ale to nie problem bo w tym czasie sa juz naladowane zapasowe.... moj model a4tech'a: http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=...&MNO=KBS-2548RP A wracajac do tematu, jezeli uzywasz zwyklych baterii - to owszem - tydzien pracy to max :( . Radze zaopatrzyc sie w ladowarke... LOL Co tak cienko ? Ja mam zestaw Logitecha, w klawiaturze - juz trzymaja ok. 2 lat, myszka co pol roku .... I to na zwyklych bateriach a nie aku. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabuchodonozor Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Mam dokładnie to: http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=...&MNO=KBS-8533RP Ładowareczka jest, tylko instrukcję posiałem. Na nadajniku znajduje się mały guzik z napisem ID - to czego on dokładnie służy, gdyż mysz i klawiatura działają poprawnie niezależnie od tego czy ID jest włączone (świeci się jedno z zielonych światełek na nadajniku ) czy też nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 ja mam optyka bezprzewodowego od a4 techa i dostalem ladowarke i 4 aku. w zaleznosci od intensywnosci pracy aku starczaja na 3 do 7 dni pracy. mysz mam ta (http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=1&SCID=5&MNO=RP-653) ale ta mi sie spodobala ciut nie mx700, ciekawe jak cena :] http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=...ID=5&MNO=RP-680 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Czemu u Was baterie tak baaardzo krotkow trzymaja ? U mnie jak wspomnialem, klawiatura - 2 lata, mysz - pol roku na zwyklych alkalicznych. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 ja mam mysz OPTYCZNA a nie kulkowa, na kulkowej mialem 6 miesiecy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 M3Sj$sH -> hmm... jakos nie chce mi sie wierzyc... mysz optyczna? nabuchodonozor->ten przycisk uzywa sie tylko raz... aby przypisac unikalny kod klawiaturze i myszce - wazne gdy w poblizu jest inny zestaw bezprzewodowy. A do ladowania baterii instrukcja ci nie potrzebna... jezeli wlozysz dobrze baterie do ladowania, to powinna zapalic sie czerwona dioda na ladowarce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabuchodonozor Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 A do ladowania baterii instrukcja ci nie potrzebna... jezeli wlozysz dobrze baterie do ladowania, to powinna zapalic sie czerwona dioda na ladowarceNiestety u mnie nie pali się żadna dioda na ładowarce. Jedynie pod myszką występuje podobna ciekawostka przyrodnicza :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 u mnie dioda sie swieci tylko po wsadzeniu do ladowarki, do pierwszego restartu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 nabuchodonozor -> wg. tego co widac na stronie a4techa ladowarka jest taka sama jak w moim zestawie... sa dwie diody - jedna pali non-stop na zolto (moze zielono:) ), druga mryga gdy w uzyciu jest klawa lub mycha (tez na zolto - zielono). Po obsadzeniu ladowarki akumulatorami, druga dioda zapala sie na czerwono... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabuchodonozor Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 nabuchodonozor -> wg. tego co widac na stronie a4techa ladowarka jest taka sama jak w moim zestawie... sa dwie diody - jedna pali non-stop na zolto (moze zielono:) ), druga mryga gdy w uzyciu jest klawa lub mycha (tez na zolto - zielono). Po obsadzeniu ladowarki akumulatorami, druga dioda zapala sie na czerwono...U mnie wygląda to troszkę inaczej. Faktycznie są dwie diody, jedna mruga gdy piszę bądź jeżdżę mychą, a druga zapala się tylko wtedy gdy wcisnę przycisk z napisem ID umieszczony na ładowarce i cały czas świeci się on na zielono. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabuchodonozor Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Czy to znaczy, że coś jest nie tak z ładowarką :?: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 a wsadziles do tej ladowarki akumulatory?bo tylko wtedy zapali sie dioda na czerwono. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 M3Sj$sH -> hmm... jakos nie chce mi sie wierzyc... mysz optyczna? Oj sorka, nie zauwazylem :evil: Optyczne sUx :D Nie umiem na nich grac :evil: :evil: Kulki rulez. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 M3Sj$sH -> hmm... jakos nie chce mi sie wierzyc... mysz optyczna? Oj sorka, nie zauwazylem :evil: Optyczne sUx :D Nie umiem na nich grac :evil: :evil: Kulki rulez. mi sie bradzo podoba optyk. duza precyzja, 800dpi, lepiej mi sie na nim pracuje niz na logitechu pilocie (5 letnim i kulkowym :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Czemu u Was baterie tak baaardzo krotkow trzymaja ? U mnie jak wspomnialem, klawiatura - 2 lata, mysz - pol roku na zwyklych alkalicznych. Pozdr bo ty masz kulkowa zapewne, a to jest spora roznica :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...