Skocz do zawartości
dakeyras

Problem z wieszaniem się kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja wygląda następująco. W końcu po latach zmieniłem kompa. Wszystko byłoby pięknie gdyby wszytsko działało poprawnie, ale jak zwykle bywa i tym razem tak nie jest. Póki co uruchamiałem demo 3dMarka 2001 i NBA Live 2003. Obie rzeczy w pewnym momencie mi się wywalają. NBA przeważnie wiesza kompa, a 3dMark po prostu wywala się do windy. Czy ktoś mi może powiedzieć jak temu zaradzić?

Jesli chodzi o kartę to mam Radka 9700 (taki jak w Komputroniku) z Omegami na Catalystach 3,7. Nie instalowałem 3,8 ani 3,9, bo z tego co wyczytalem to są gorsze. Wcześniej miałem dostarczone z kartą Catalysty 3,6 i było to samo :-(. W czym może tkwić problem?

PS. W poniedziałek będe miał Max Payne'a 2 to sprawdzę czy z nim są takie same problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon 2500+Barton

Epox 8RDA+

Built-by-Ati Radeon 9700

2x256MB 400MHz Kingston

Nic nie podkręcane.

Napięcia z zasiłki mozna sprawdzić tylko przy starcie systemu czy jest jakaś inna możliwość? Chociaż myślę, że z zasiłką nie ma problemów bo jest Chieftec 360.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz czy pamieci sa ok - moze timingi by SPD sa za ostre albo poprostu któras kosc jest wadliwa - zapusc sobie Prime95 na pare godzin i zobacz czy sie nie wywali / dodam ze u mnie pelna petla trwa 9h /

Aha spr czy cos sie nie przegrzewa, karta, cpu ? czy masz dobra wentylacje w PC ?

Prime95 mozesz zassac z tej lokalizacji ftp://mersenne.org/gimps/p95v237.zip

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, narazie nic z tego, bo się całkowicie posypał :-/. W 3dMarku 2003 koło jego połowy zrestartował się komp i już nie wstał. Teraz jak włączam, to zatrzymuję się na C1h (z diod), czyli na samym początku. W teorii to są pamięci, ale z tego co w necie wyczytałem to raczej problem z płytą główną. Po wpisaniu w guglach "Epox 8RDA+ C1 error" trochę można o tym znaleźć. Pozostaje mi zawieźć kompa w poniedziałek do serwisu :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, zainstalowałem XP z SP1, ale nie qmam co to ma do rzeczy :-)

Próbowałem uruchamiać z 1 kością i jest cały czas to samo. Co do BIOSa to nie chcę go czyścić, bo potem w serwisie się skapną i stwierdzą, że to nie działa przez to, że mieszałem i że mam coś płacić. A mają mi to za darmo doprowadzić do działania :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi