Gość robot Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 zrobilem moda i niby powinien chodzic a nie dziala . jezeli jest ktos ze szczecina kto moze mi sprzwdzic czy jeszcze nie zniszczylem procka na plycie pod tualatina bylbym wdzieczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 i wszystko jasne... podałeś tyle informacji ze normalnie nie wiem od czego zacząć... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 chce go poprostu sprawdic czy jeszcze dziala , bo wszystko zrobilem chyba poproawnie , wiec moze poprostu cos nie tak poszlo , gdzies cos podrodze popsulem , dlatego szukam kogos ze Szczecina z plyta pod tualatina kto moglby wlozyc procka do siebie i zobaczyc czy dziala czy poprostu cos zle w modzie (niedokladnie) zrobilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 napisz jakiej metody uzyles - wyrywanie nozek od sygnalu RESET czy izolowanie a moze wyjmowanie blaszek/stykow z socketa bo jezeli nic nie uszkodziles i zrobiles wszystko jak byc powinno a komp nie wstaje to wyglada ze zle zaizolowany RESET i dlatego plyta nie postuje (bo caly czas sie resetuje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 a wiec mam abita bh6 i przejsciowke slot1-fcpga . i na przejsciowce odlaczylem te 3 styki . na procku piny Ak4 to Ak26; najpierw chcialem polaczyc lakierem ale okazalo sie to jednak zbyt trudne , zmylem lakier acetonem , i zrobilem mostek z jakiegos cienkiego przewodu , procek nie wstaje ani sie nie grzeje . nie wiem czy gdzies ten drut nie dotknal innego pinu i poprostu padl , ewentualnie moze gdzies zostal lakier i w ten sposob polaczylo sie cos co nie trzeba , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 w sumie to moze niedokladna izolacja sam nie wiem, nie chce tych stykow z przejsciowki wyrywac bo mam tam prock copera , i jak juz je wyrwie a tulipan nie pojdzie to zostane bez niczego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 a jak robiles ten mostek z kabelka :?: najlepiej trzeba bylo przylutowac z tylu przelotki cieniutki kabelek do odpowiednich pinow (przed lutowaniem wyjmij procka) a co do tego rozlaczenia zbednych nozek to nadal nie wiadomo jak je rozlaczyles skoro nie wyrywales ani nie wyjmowales blaszek/stykow z socketa :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 w sumie to na pocztku wzielem te blaszki rozgielem ale to bylo zbyt malo bo nawet stary procek startowal :) wiec potem zrobilem oslonki ale musialem wtedy zdejmowac ten zatrzask od przejsciowki i wkladalem sam procek zeby sprawdzic czy chociaz postuje . a tu nic klapa. powinien sie chociaz nagrzewac jak jest wlaczony mimo ze nie postuje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 a kabelek to jakis taki 0.2 - 0.3 mm , taki co laczy muzyczne z cdromem i ownelem koncowki wokolo pinow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 jesli zaniase procka do jakiesgo sklepu komputerowego odesla go do serwisu czy jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 hmm jest ktos jeszcze zainteresowany tym topiciem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 :? 1. edytuj posty - bo mnoza sie gorzej niz kroliki :!: 2. przeciez nikt Tobie na odleglosc (telepatycznie) nie przetestuje procka ani nie powie czy cos sknociles - posprawdzaj jeszcze raz (albo ze 2) wszystko moze cos nie kontaktuje (albo kontaktuje cos co nie powinno) i moze za ktoryms razem sie uda odpalic :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 hmm cos mi sie wydaje ze go zniszczylem . ale jak z tym nagrzewaniem , powinien byc cieply czy nie , mimo ze plyta nie postuje?? a co do edycji to wlasnie zauwazylem ze takie cos jest dzieki?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 czy ktos wie jesli proc nie postuje powinien sie grzac??? oczywiscie w przypadku opisamym powyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 moze sie grzac jezeli dostaje napiecie - normalne watpie zebys spalil tego proca przy takiej przerobce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 czy ktos wie jesli proc nie postuje powinien sie grzac??? oczywiscie w przypadku opisamym powyzej Pamiętam że kiedy ja siędziałem na BX to miałem zepsutego celka 300A (w sumie to nadal mam) i mimo że był zepsuty to nagrzewał się. A co do mod'a to piny Ak4 i Ak26 łączy się nie na procku tylko z tyłu na przelotce bo wtedy moda robi się o wiele łatwiej i co najwyżej to można zepsuć przelotkę a teraz to doopa :? przykro mi ale pewnie zjarałeś procka :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 heh no bede musial jakas go jakos sprawdzic , tyle tylko ze tualatin nie jest zbyt rozpowrzechniony i nikt ze znajomych nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 ok proc dziala , ale lod dalej nie , rozwiercilem troche dziury w sokecie i na piny zalozylem izolacje z cienkich kabelkow , te 2 piny polaczylem przyklejajac na super glu cienki kabelekk . proc dalej nie startuje , to wina przejsciowwki ?? czy przy dobrym zabezpieczeniu tych 3 pinow powinien chociaz postowac??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 (...) te 2 piny polaczylem przyklejajac na super glu cienki kabelek (...)Kiedyś robiłem takiego moda dla kumpla, ale do połączenia tych pinów na procku użyłem cienkiego drutu nawojowego (0,12mm) który poprostu przylutowałem do nasady pinów. Klejenie na superglue to głupi pomysł, prawdopodobnie nie ma przejścia i dlatego nie działa. Pisałem kiedyś o tym na forum: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=17828&&start=20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 czytalem cos ze to nie dziala na kazdej przejsciowce wlasnie , tylko na tych firmowych abita i paru innych i z reszta moze byc problem . moze pamietasz jakiej uzyles ?? co do tego polaczenia to faktycznie moze i nie dzialac , ale po odlaczeniu tych 3 pinnow raczej procek powinien chociaz postowac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 a takiego drutu nigdzie nie moge dostac niestety , uzylem takiego z tasmy od fdd aha i nie robie mostak ak36 ak 34 , jest on konieczny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Ta przejściówka to była jakaś noname, napewno nie była to przejściówka Abita. A jeśli chodzi o cienki drucik nawojowy to rozwal jakiś stary mały transformatorek albo przekaźnik. Bez właściwego połączenia pinów na procesorze prawdopodobnie wogóle nie wystartuje, nie sprawdzałem tego. Ten drugi mostek (na przejściówce) o którym pisałem w tamtym poście do którego podałem link odpowiada za podawanie prawidłowego napięcia na procesor. na www.overclockers.pl piszą jeszcze o trzecim mostku który pozawala podnieść domyślne napięcie Vcore o 0.2V, ale ja tego nie robiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 lechu jak mozesz to odpowiedz na priv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...