dakeyras Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Kupiłem przedwczoraj kompa i mam duży problem :-(. Zawieszał się w 3dMarku 2001. Kombinowałem z różnymi sterownikami. W końcu uruchomiłem 3dMArka 2003 i było wszystko dobrze. To wziąłem jeszcze raz 2001 i przeszedł cały. To spróbowałem jeszcze raz, znów bez problemów. Odpaliłem sobie jeszcze raz 3dMarka 2003 i niestety mniej więcej w połowie komp się zrestartował i nie wstał :-(. Z tego co pokazują diody na mobo (C1h) wynika, że to problem z pamiątkami, ale przecież wcześniej się do nich nie burzył. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 jaka konfoguracja i jaki zasilacz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 sprzet krecony ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 podaj pelna konfiguracja , jaki zasilacz , czy sprzet krecony , jaki system , stery , temperatury itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomachock Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 ale jakby komp był o/c to kolega by napisał tak mi sie wydaje :D <<<<<<<<<< RESPECT>>>>>>>>>>> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 ale jakby komp był o/c to kolega by napisał tak mi sie wydaje :D <<<<<<<<<< RESPECT>>>>>>>>>>> wiesz , zdazaja sie rozne typy na forum (no offence) niektorzy pisza , niektozy nie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Athlon 2500+ Epox 8RDA+ Radeon Built by Ati 9700 2x256MB 400MHz Kingston Chieftec 360W DF (tyle, że wewnętrzny wentylator skierowany jest niestety w górę, ponieważ w tej obudowie inaczej nie może być, a nie myślałem, że taki zonk może się pojawić jak wybierałem obudowę) Sprzęt jest niekręcony, temp procka to około 45-50 stopni, winda XP. Sterowniki do Radka były kolejno Catalyst 3,6, 3,7 i 3,9. Płyta główna ma remixy 3,14. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 myślałem zę to przez kijowa zasiłkę ale widać nie.IHMO zostaje ci sprawdzanie kolejno podzespołów na innym kompie.Moze tez byczasiłka ale wątpie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 zostalo ci sprawdzanie kazdej częsci po kolei , ja najpierw sprawdzilbym pamieci moze sprawdz inne testy tym razem nie 3d marki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 memtestem "przeleć" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Athlon 2500+ Epox 8RDA+ Radeon Built by Ati 9700 2x256MB 400MHz Kingston Chieftec 360W DF (tyle, że wewnętrzny wentylator skierowany jest niestety w górę, ponieważ w tej obudowie inaczej nie może być, a nie myślałem, że taki zonk może się pojawić jak wybierałem obudowę) Sprzęt jest niekręcony, temp procka to około 45-50 stopni, winda XP. Sterowniki do Radka były kolejno Catalyst 3,6, 3,7 i 3,9. Płyta główna ma remixy 3,14. Mialem takie same jaja na tej samej plycie i tez z Bartonem gdy kupilem jakas noname'owa pamiec. Pamiec sama w sobie byla dobra, ale ta plyta potrafi kaprysic na pamieci - zmien pamiec na jakas firmowa i zobacz wtedy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Ale nie bardzo chcę mieszać, żeby mi potem w sklepie nie powiedzili, że się bawiłem i dlatego nie działa :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Ale nie bardzo chcę mieszać, żeby mi potem w sklepie nie powiedzili, że się bawiłem i dlatego nie działa :/jak to mieszac ?? "przelec" pamieci memtestem , potem posprawdzaj poszczegolne czesci na innym kompe :? co tu do mieszania ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 QBUS00 on ma markowe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Memtest to jest jakiś program tak? Czyli musiałbym uruchomić kompa. A na tym moim starym to chyba DDRy nie pójdą bo ma już ponad 5 lat. Czy się mylę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 kingston = noname ??? :?;) przez zasilke raczej zwisow by nie zaliczal wiec moze to karta jest jakas wadliwa - moze sie grzeje zbytnio ? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 QBUS00 on ma markowe :)co ma markowe ?? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 jezeli ma ponad 5 lat to pewnie ma jeszcze sloty na SDRAM a nie na DDRAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 chodziło, że pamięci markowe, a nie noname :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Chyba muszę w poniedzialek do serwisu poginać :-(. Ech, 2 dni miałem kompa i już zonk. Zresztą jak poszukałem w necie to jest to często spotykane w Epoxach 8RDA+ :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 nie widze innego rozwiazania jak sprawdzenie tych pamieci na innej plycie i innych pamieci na tej plycie, pisanie ze sprzet do bani czy plyta czy cos nie ma sensu, bo zawsze sie zdarzy kaprysna pamiec i kaprysna plyta, innymi slowy dwa zupelnie dobre podzespoly moga niechciec ze soba pracowac i tak byc moze i w tym przypadku, na pewno sprawdzilbym tez grafike na innym kompie. Poginanie do serwisu tez zostawia wiele do zyczenia, po pierwsze sprzedano Ci nie sprawdzony komputer, po drugie pozbawisz sie komputera nie wiadomo na jak dlugo, po trzecie nie warto oddawac sprzetu do serwisu nie znajac przyczyny awarii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Ale nie bardzo chcę mieszać, żeby mi potem w sklepie nie powiedzili, że się bawiłem i dlatego nie działa :/ A czy ty przypadkiem nie w PROLINE to kupowales ??? oni tak zawsze, najpierw obwiniac usera, zwalac na lamerstwo i braki w umiejetnosciach, a dopiero potem sie zabioreaja do roboty. Mnie traktowali jak LOL'a ostatniego, a niejeden moglby sie ode mnie wiele nauczyc... Proponuje Flash biosu, rozebrac i zlozyc kompa jeszcze raz, tym razem b. uwaznie. Jak nie pomoze, to zanies tym filozofom od 7-miu bolesci, niech ci udowodnia. W Polce prawo ewidentnie mowi o domniemaniu NIEWINNOSCI, wiec najpierw trza wine udowodniec, zanim sie kogos powaznie oskarzy. Kurde, za wiele sklepow ostatnio robia kase kosztem niewiedzy userow. No i zalatwiaja sobie w ten sposob wiele reklamacji bezproblemowo. KURDE MAM TEGO DOSC!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Nie, nie w Proline, tylko w Netservice w 3mieście. I nie mówię, że tak będzie, nie wiem jak działa ich serwis. Ale wolę nie ryzykować :/. Poza tym mam sporo roboty i średnio mam czas na rozbieranie wszystkiego, a do tego zawalanie kumplowi czasu poprzez babranie się jego kompem (w końcu jakoś trzebaby posprawdzać). A co do zostania bez kompa, to mam nadzieję, że jakoś się obrobią, a ja będę jeszcze musiał ciągnąć na swoim wspaniałym celeronie 300 :-D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Jeszcze takie pytanie - czy jakbym zrobi reset BIOSu to można to sprawdzić, że był robiony i mogą mi się później w serwisie pluć? I jak potem wygląda sytuacja z ustawieniami BIOSu? Są poprawne pod sprzęt czy trzeba wszystko ustawiać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Jeszcze takie pytanie - czy jakbym zrobi reset BIOSu to można to sprawdzić, że był robiony i mogą mi się później w serwisie pluć? I jak potem wygląda sytuacja z ustawieniami BIOSu? Są poprawne pod sprzęt czy trzeba wszystko ustawiać?Wszystkie ustawienia wracaja na default, wiec trzeba je ustawiac jeszcze raz i na serwisie moga sie skapnac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 To w takim razie nie ruszam go póki co i w poniedziałek zanoszę do serwisu :-(. I jeszcze trochę będę musiał wytrzymać z moim celeronem 300 :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucha18 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Nie, nie w Proline, tylko w Netservice w 3mieście. I nie mówię, że tak będzie, nie wiem jak działa ich serwisich servis jest lamerski :)(chociarz przynajmniej maja dosyc tanio:) ) powiem ci 2 sytuacje- z dyskiem było tragicznie parwie miesiac czekałem,ale dali nowy :( a z zasilka było tak-zmeiniłem w niej wiatraczek bo był za głosny ale przypadkowo kolega zwarł mi kabelki i sie spalił :) obudowa była pocieta zeby zmiejszyc szum :) wiec zrobiłem tak dałem obudowe od starego zasilacza wiatraczek przelutowałem inny :) i dałem do servisu(przyjeli warunkowo) i po 14 dniach wymieili :D najlepiej oddaj kompa na starowiejska w Gdyni bo skróci to ich czas reakcji o jakies 1-2dni :| biosa mozesz zresetowac(zworkami albo wyjmij baterie) -przecierz i tak na deflaucie pewnie miałes a jak nie to zmienisz sobie-moze ci wstanie system! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Mam nadzieję, że to tanio tyczy się zakupu, a nie serwisu? Bo rozumiem, że za darmo mi doprowadzą kompa do porządku. A co do resetu BIOSa to na pewno było na defaulcie od nich? Poza tym nigdy jeszcze nie ustawiałem nic poza kolejnością bootowania :-D, więc nie wiem czy czegoś nie sknocę. I czy nie zwalą potem winy na to :/ A tak w ogóle czy ten BIOS ma jakąś autodetekcję, że jak go zresetuję to będzie np tak jak dostałem ze sklepu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucha18 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 tak chodziło o to ze tanio czesci :) w serwisie narazie nic nie płaciłem-masz gwarancje wiec sie nie boj-chyba ze plombe masz zerwana :/ btw komp ci nie wstaje ale jak?nie włacza sie windows czy bios?wez zrestartuj sobie biosa i powiedz jak masz.w serwisie jak złozyli ci kompa to tez nic nie zmieniali-chyba ze zablokowali dzwiekówke bo sobie kupiłes na pci inaczej nic nie zmieniaja. spróbuj zrestartowac moze ci sie włączy i nie bedziesz musiał kompa dawac- a oni naliczja dni tak-w ciagu 14dni musza co w praktyce wyglada tak-tydzien to u nich 5dni bo tylko robocze sie licza :) eh nie boj sie biosem pobawic najwyzej zrobisz restart :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Nie no, plomby nie są zerwane :-). Co do nie wstawania to masz napisane na początku :-). Generalnie podczas startu zatrzymuje się na C1h (wcześniej jest tylko na FFh) i tylko dziwne dźwięki wydaje :-(. Czyli jak zrestartuję BIOS to nie będą mi marudzić, że to może przez to itp? I czy jakbym to zrobił to coś mocno trzeba w BIOSie zmieniać czy on automatycznie to co trzeba wykrywa? A tak przy okazji to lepszy jest wentylator BOXowy od AMD czy Titan TTC-D5TB/CU. Bo kazałem sobie wstawić Titana (nic lepszego nie mieli :-/), a mam jakiś Cooler Master. Wygląda mi to na zwykły boxowy i jutro za to też dostaną bęcki :-D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...