Skocz do zawartości
Gość

stery do cmi8738 i pare pytań...

Rekomendowane odpowiedzi

Yo

Kiedyś już zgłaszałem ten problem na tweaku a mianowicie sterowniki od mojej dźwiękówki nie działały przy pełnym sprzętowym wsparciu DX'a (mam zainstalowanego 9.0b) te stery to WDM'y ver. 0639 z tymi sterami wszystko poprawnie działało gdy suwaczek był na 2 kresce od lewej strony ale odkryłem że ze sterownikami typu VxD działa wszystko dobrze tzn. pełne wsparcie DX'a i teraz ma parę pytań...

:arrow: Jaki typ sterów jest lebszy WDM czy VxD,

:arrow: ile tracę gdy nie mam pełnego wsparcia DX dla dźwięku (tzn. czy tracę na wydajności np: w gierkach),

:arrow: co lepiej mieć zainstalowane stery typu WDM bez przyśpieszenia DX czy VxD z pełnym przyśpieszeniem DX

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yo

Sorry że odkopuje topic.

Mam jeszcze pewne pytanie do tych nieszczęsnych seterów (WDM) a mianowicie kiedy w dxdiag mam ustawine pełne przyśpieszenie dx to w uwagach pojawia się następujący komunikat:

Wyniki testów modułu DirectSound: Wystąpił błąd w kroku 17 (Odtwórz): HRESULT = 0x80004001 (Nie zaimplementowano)

i najparwdopodobniej ten komunikat jest przyczyną całych nieszcześć ale co on oznacza jak to zlikwidować :?: bo nie mam zielonego pojecia :(.

Dzięki za wszelką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi