Skocz do zawartości
kobe83

ECS K7S5A PRO Ver. 5.0- poważny problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam poważny problem z moją płytą główną ECS K7S5A PRO ver. 5.0.

Nie wykrywa mi procesora AMD Duron 1600 MHz. Pobrałem i wgrałem najnowszy BIOS ze strony www.ecs.com.tw. Mimo, że BIOS ten miał likwidować ten problem, to nie rozwiązało mojego problemu. Przy uruchamianiu widnieje napis AMD Duron 1200 zamiast 1600. Gdy ma ładować system Windows, komupter resetuje się.

Pobrany i wgrany BIOS datowany jest na2003/8/25 i ma wersje 030811. Typ Biosu to AMI® BIOS.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu, bo zaczyna mnie to irytować.

Kupiłem Durona 1600 i tą płytę ponieważ myślałem ze nie bedzie żadnych problemów bo FSB jest na 266 i obsługuje Athlony XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

axp :) wiekszos zwyklych athlonow tez jest na 133, ale sa tez na 100. sprawdz na axp :) i wtedy powiedz co sie dzieje :| albo idz tam gdzie kupiles i poweidz ze "TEN PROC MI NIE DZIALA TUTAJ TAK JAK POWINIEN. PROSZE TO SPRAWDZIC", tylko nie zapomnij o takim tonie ;) jak by sie mocno targowali :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche słaby jestem z tego tematu wieć napisz jakie to są te na 133. Czy to są Athlony XP, czy też zwykłe Durony (Morgan) do 1300.

na magistralce 133 biegaja duronki te nowe, morgany i tre wczesniejsze niestety nie,

athlony, athlony xp itd chodza juz na 133 albo 166 albo 200 ( a jak se kto podkreci to i wiecej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rozwiązało mój problem. Dzięki wam wszystkim za pomoc.

Jednak niekiedy rozwiaznie problemu leży bliżej niz sie wydaje.

Ale to moja pierwsza nowa płyta. Na starej wszystko miałem opnaowane na zworkach :)

Teraz mam 133/133. Moge jeszcze dac 166/133 ale nie kombinuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...