Skocz do zawartości
Dares

Radki 9500 w sklep.benchmark.pl !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dzisiaj dostałem paczkę z Komputronika a niej Radek 3.3ns.

Jestem po pierwszych testach i muszę się pochwalić że 8-potoków chodzi bez żadnych artefaktów jak również żadnych krzaczków przed grami i pmiędzy testami o których piszecie nie zauwarzyłem, szczęściarz jakiś jestem? czy co.

Podkręciłem go bez żadnych ulepszeń do 330/610 i śmiga jak ta lala.

Jak napisał "radosuaf" FULL WYPAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie udalo mi sie usunac ten dziwny efekt, wystarczylo, ze w Control Panelu w zakladkach OpenGL i Direct3D przeciagnalem suwaczek na max wydajnosc i odpalilem 3DMarka2001. Nastepnie znow w pozycje srodkowa i wszystko chodzi oki. Po restarcie kompa zero nieporzadanego efektu (ustawienia standardowe) :)

Zobaczymy jak sie bedzie zachowywal kolejny radek, ktorego zamowilem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, ja wczoraj kupiłem w Komputroniku i mam śliczną szachownicę z zielonkawych linii na ekranie... Nawet w Champioship Manager 03-04 :x. Dla zainteresowanych: odblokowany na Pro, niekręcony Radeonik uzyskał w 3DMarku 03 (build 340) 3170 pkt. (Duron 1378+256 MB PC2100)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm..mam do kupienia Radka 9500 256bit+128MB za 650zł. Karta ma podobno jakiś fajny wiatrak (vga sliencer czy coś takiego) i radiatorki coolermastera na pamiątkach. Ma zrobionego Vmoda, ale ma kopnięte pozostałe 4 potoki. Tzn. nie ma szachownicy tylko"kwadraciki tu i ówdzie". Wiecie coś o takich efektach ? Pamięci idą max na ok.740 a gpu na 360. Opyla sie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO spoko szczegolnie z tym silencer'em ktory jest wart kolo 100 PLN...

Musze sie pochwalic! dzisiaj kupilem (znaczy wlasciwie juz tylko zaplacilem) radka 9500 X-power na PCB d 9700 3,3 ns Infineon, 256 bit, 8 potokow! :twisted: bez przerobek kreci sie na 380/316... narazie 17400 3d Markow! :twisted: Ale najlepsza jest cena: 550 PLN... :D

I gwara 2 lata... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm za 650 zl czemu nie troche szkoda tych 4 potokow ale  coz jak nie masz nic na  oku... ,a ze sklepami internetowymi roznie bywa

ja bym sie  zastanowil w kazdym badz razie.

Mam do wyboru: R9500@pro 64MB i 9500 256bit 128MB. Lepiej mi sie jednak widzi ten drugi. Podobno zbytio te kwadraciki nie przeszkadzają. 12800 na A2500@3000. Jakie wy macie na swoich 64MB ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Właśnie jestem po wgraniu OMEGI 2.4.78

Na zwykłych sterownikach miałem:

3DMark 2001: 10 600 ptk

3DMark 2003: 2600 ptk

Na wyżej wymienionych Omegach mam:

3DMark 2001: 12 350 ptk

3DMark 2003: 3528 ptk

No i moje pytanie brzmi, czy udalo mi się zmodować tą kartę :?:

Sorki za takie pytanie, ale nigdy tego nie robiłem i nie wiem ;)

AAA i w 3Dmarkach i tak wyświetla mi że mam kartę Radeon 9500 jak wcześniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyy....

1 od kiedy komputronik to aukcja ;) ??

2 od kiedy na komputroniku :) sa kradzione karty :D :D

Próbuj przekonać ojca..... mi sie wydaje ża warto...

Chociaz TI 4600, jezeli masz kase (ja bym bral 4200 i podkrecil) to bierz, przeciez, jest to jedna z najlepszych kart; jak nie najlepsza obslugujaca DX 8.1

Teraz pochwalę się moimi nowymi wynikami w 3Dmarkach po podkręceniu karty:

Core clock: 321.750MHz

Memory clock: 306.000MHz (612.000MHz)

3dMark 2001: 13402 ptk.

3dMark 2003: 3963 ptk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedzałem :!: Wiedzałem :!: To było zapiękne aby mogło się stać możliwe. Któryś z potoków musi być uwalony bo wszystkie testy w 3Dmarku 2k1 i 2k3 przechodzą bezproblemowo; 0 artefaktów, natomiast grając w PES 3 widać ewidętnie jak linie na środku bioska się "rozchodzą". Jak myślicie, czy zmiana omeg 3.7 na inne coś pomoże :?:

Edit:

Chociaż nie wszstko stracone :wink: Aquamark przeszedł bez artefaktów. Wynik 32,562 :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi