Fallout Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Mam zamiar zmienić już niedługo grafe na jakiegoś radka najprawdopodobniej..l zastanawiałęm się nad r9500pro,r9700 i r9600 xt czy tam tx :D no i nie wiem jakiego najlepiej wybrać.. do tego jeszcze pytanie zy zasilacz wytrzyma?? to jest konfig taki jak w opisie i zasilka codegen 300W :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sOuL Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 co do zasilacza to wątpie czy utrzyma te radki... nawet jestem pewien :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 a jaki zasilacz polecacie za jak najmniej ?:D solidny jakiś:D pewnie jakiś cheftec tylko jaki i za ile ?:D nie znam się zbytnio na zasilaczach i czy jakiś inny wejdzie do starej obudowy? (myśle że jeżeli standart atx to chyba musi:) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sOuL Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 heh, Chieftec HPC-360-202 lub HPC-360-302-DF z dwoma wentylatorami i aktywnym PFC, ten pierwszy 199 zł, drugi 249 :) a jeśli coś tańszego to odeśle Cie do pewnego topika o zasilaczach ... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8223 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 fallaut napisal Mam zamiar zmienić już niedługo grafe na jakiegoś radka najprawdopodobniej..l zastanawiałęm się nad r9500pro,r9700 i r9600 xt czy tam tx no i nie wiem jakiego najlepiej wybrać.. no wiesz tu bedzie ciezka sprawa co ci doradzic najlepiej poczytaj sobie bo czesto jzu byly poruszane te tematy odnosnie radeonow tylko przysiasc i poczytac bo nie ma sensu zaczynac odnowa oklepanego juz watku sam rozumiesz:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Masz przyklejony temat o zasilaczach i gpu, ewentualnie w szukaj wpisz "codegen" i bedziesz juz wszystko wiedzial :D Dziwie sie ze temat jeszcze nie jest zamkniety :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 ja sie dziwie jak ten zasilacz trzyma ci tego p4+gf4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 ja sie dziwie jak ten zasilacz trzyma ci tego p4+gf4 8O nie popatrzylem w jego podpis respect dla codegena :lol: Jezli zalezy ci na tym kompie to lepiej odkrec proca i czym predzej zmien zasilacz na lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 No wlasnie i ja mam podobny dylemat (gdybym wiedzial przed odbiorem ze ziomki ze sklepu wwala mi codegena to bym nogi z [gluteus maximus] powyrywal, a tak niedopatrzylem i teraz cierpie :( ). Komp to : AXP1.6+ , DVD, CDRW, B7200.7 40GB, B7200.7 80GB, Zalman 6000 i kilka zajetych slotow PCI (siec, modem, Live itp) no i ofcoz Codegen 300W !!!! Obecna grafa to staruszek Radeon7200 32SDR i planuje zmiane na czysta 9600 (szafira badz hisa) 128DDR. Czy przy takim obladowaniu kompa i z ta grafa zasilak padnie ?? czy tez ni ?? :] PS. Jest jakas bezglosna zasilka okolo 360W w cenie do 200zl ?? Bo jak bede zmuszony zmienic to tylko cichutka wchodzi w gre ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 chieftec 360W Single Fan 199zl w www.chieftec.pl a na wgk 198 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Lekko schodząc z tematu, powiem że jak miałem Celerona 466, 192SDRAM, jeden dysk i jeden cd, zintegrowaną grafe i dźwiękówe to miałęm zasilacz Scheiss 235W. Po jakiś dwóch latach wentyl w nim zaczął zwalniać. W końcu stanął. Chyba ze dwa miesiące używałem kompa z zasilaczem bez wiatraka, grzał sie na maksa ale wszystko było ok. Kiedyś odłączyłem wtyczkę od zasilacza żeby podpiąć dysk od kumpla. Wsadziłem kabel do zasiłki, coś pykło. Włączam kompa - nie dzieje sie nic, słysze jakiś cichutki pisk, który podnosi swój ton i lekko głośność, aż w końcu BUM. Poszedł dym i smród na maksa. I tak oto wtedy (rok temu) kupiłem moją obecną zasiłke. Nic sie nie zepsuło. Tylko było troche głośniej przez ten wiatrak w zasiłce. :D Lubie takie historyjki. Miał ktoś jakąś tego typu??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 chieftec 360W Single Fan 199zl w www.shieftec.pl a na wgk 198 ;) Arnie coś twój link nie dziala :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 chieftec 360W Single Fan 199zl w www.shieftec.pl a na wgk 198 ;) Arnie coś twój link nie dziala :D Bo powinno być www.chieftec.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 chieftec 360W Single Fan 199zl w www.shieftec.pl a na wgk 198 ;) Arnie coś twój link nie dziala :D Bo powinno być www.chieftec.pl No przeciez wiem :lol: Czekalem az Arnie poprawi no ale byles szybszy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 literowka spieszylem sie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 a czy ten chieftec 360W za 199 :D w zupełności wystarczy ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 a czy ten chieftec 360W za 199 :D w zupełności wystarczy ??? Hmm, najlepiej bedzie jak sam sobie obliczysz: ( http://republika.pl/kalkulator_oc/ ) moze nie jest az tak bardzo dokladny ale zawsze bedziesz mial jakis obraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 no i jeszcze jedno .... możliwe że tak słaby zasilacz jest powodem obniżonych możliwości overcloackingu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 no i jeszcze jedno .... możliwe że tak słaby zasilacz jest powodem obniżonych możliwości overcloackingu ?? Tak :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 no wychodzi mi około 260 W ale napisali że w codegenach itp. +50 wat i jeszcze +10 bo obliczenia nie są dokładne :D:D no to ja siedze na bombie ???:) czy chieftec to na prawdę porządna zasilka która powinna na prawdę wystarczyc ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 ta stronka jaks dziwna jest wyszlo mi ze moj chief ma 400W a nie 360 a moj proc wydziela 500W ciepla :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 no ok.. a teraz powiedzcie mi.. czy warto inwestowac w tą wersje tego chiefteca z dwoma wentylami ? on ma jakies to aktywne pfc co to jest ?? czy jest on duzo lepszy od tego standartowego za 199 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Ta chieftec chiefteciem ale czy ja po zmianie grafy naprawde go potrzebuje ???? O to mi glownie chodzilo !! Swoja droga to na tej stronce jest wszystko poza iloscia decybeli generowanych przez to ultra low noice ?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 jak chcerz miec spokojna glowe ze nie spali sie (jak wiadmo zasilacze lubia spektakularne metody paleniasie czyli razem z polowa kompa ;) ) to tak wracajac do tematu kolo na gieldzie powiedzial mi ze to aktywne pfc do daje cos ze mniej pradu rzre czy cos takiego do tego ma drugi wiatrak i pudelko ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 to czy warto zainwestowac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 możeliwe że proca już dlatego nie moge wyżej puścić bo zasilacz nie pozwala ?? no i karta graficzna tez marnie... z250/500 na 270/580 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 eee no fajnie.. zauważyłem że w mojej obudowe nie ma miejsca na doprowadzenie powietrza do drugiego wentylatora zasilacza... czyli od góry.... mam tylko wentylator dmuchający od góry ale na sprzęt a na zasilke nie ma miejsca... czy nie da sie odewrócićjakby co zasilacza do góry nogami ??? Czy warto robić dziury w obudowie i dopłacać 50 zł na tego chiefteca żeby był 2 wentyl ?:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 tenchief powinien raczej wciagac z nad proca :? chyba ze bude masz dziwna jakas :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 no nie wiem .... nie przymieżałem.. ale ten wentylator drugi co jest na tym chieftecu to on w końcu powinien być u góry czy na dole? (czyt. odwrrócony ku górnej ścianie obudowy czy płycie głównej i procesorowi) bo juz różne wersje słyszałem :)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 eee a jak to mam rozumieć>???:D na jednym zasiilaczu napisane chieftec i inny troszke http://www.sirius.pl/img/products/5565.jpg a na drugim high power no i też inaczej wygląda troche... oto on: http://www.highpowersupply.com/ps/hpc360-1...2df-all-big.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...