Torwald Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Mam bardzo pilna sprawe. Kumpel wlasnie wrocil ze stanow i przywiozl mi zestaw Logitech'a Desktop MX (mysz MX700 i klawiaturka...). Problem w tym, ze zasilacz, podlaczany do ladowarki dla myszki ma koncowke USA (taka z plaskimi bolcami) i pewnie jest przystosowany do pradu 110V :/ Czy ktos z was moze wie kto jest przedstawicielem Logitech'a na Polske (moze daloby rade dokupic sam zasilacz...) albo wie gdzie takowy mozna dostac ? Napiecie wyjsciowe to 5,7V ale nie jestem tego pewien i bede musial to jeszcze sprawdzic... Bede bardzo wdzieczny za pomoc ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Dobra, ustalilem ze Komputronik sprzedaje sprzet Logitech'a (jako oficjalny przedstawiciel). Wyslalem maila z pytaniem czy nie mieliby jakiegos "spare" zasilacza... Trzymam kciuki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Jakie ma napięcie (napięcia) wyjściowe ten zasilać? bo być może najtaniej kupić jakiś zupełnie inny zasilacz i zmienić mu końcówkę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 W sumie tak, ale wtyka od zasilacza (jak juz pisalem) ma bolce plaskie, takie amerykanskie (w Wielkiej Brytanii tez takie maja, ale nie na 110V). Koncowka ma tu niewiele do gadania... Zasilacz jest oczywiscie wbudowany we wtyczke...i na 99% jest na 110V... albo z Komputronika zalatwie sobie oryginalny albo znajde kogos kto takowy zalatwi (niekoniecznie oryginalny...i nie koniecznie legalnie :P :joke:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Kochany, ale ja mam na myśli napięcie WYJŚCIOWE; to, które idzie do z zasilacza do czujnika-ładowarki zestawu. Nie chce mi się szukać, ale pewnie idzie tam jedno napięcie - może stałe max 12V. W takim wypadku idziesz na byle giełdę/bazar i kupujesz zasilacz od koreańczyka (5-20zł) i podmieniasz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Mam taki sam zestaw to podam napiecia zeby nie bylo problemu. Napiecie na zasilaczu na wyjsciu 5.8V 1A. Ciezko chyba bedzie znalezc taki zasilacz, ale zawsze mozna samemu zrobic. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Nie, kilkanaście złotych kosztuje zasilacz z regulacją od 3.3V do 12V, i chyba mają do 5A...z jakością wykonania różnie, ale jeszcze mi żaden nic nie spalił (a miałem kilka) Warto tylko sprawdzić miernikiem pod obciążeniem, czy napięcie podawane na wyjściu jest zbliżone do ustawionego (a zazwyczaj tak nie jest) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 A nie można dostać "adapterów" ze 110V na 220V - są chyba takie (poradniki turysty polecają się w nie zaopatrzyć wyjeżdżając do USA). Będzie to pewnie mniej kosztowne, niż kupowanie oryginalnego zasilacza. UPDATE: Znalazłem choćby coś takiego: http://www.cyfronika.com.pl/konwerter.htm A najprościej na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18728103 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Majorze Zadek - uratowaliscie mi dupe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heavy Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 ja tez to mam ze stanow i tylko konwerter napiecia kupilem i dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...