Gość Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 jak zdiolem front panel to przy srobkach od zatok 5,25" i 3,5" bylo napisane ze zeby zienic bude w desktop trzeba obrocic to o 90* i rodzi mi sie takie pytanie jaka buda byla by lepsza dla kompa (z fizyki wychodzi mi oze desktop)ale mozecie mnie uswiadomic ;) czy dostane jakis wyrazny (ze 3*C zakladajac ze mam inny cpu jakis athlon np) zysk w temp jak przerobie bude na desktop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 rodzi mi sie takie pytanie jaka buda byla by lepsza dla kompa (z fizyki wychodzi mi oze desktop)ale mozecie mnie uswiadomic ;) czy dostane jakis wyrazny (ze 3*C zakladajac ze mam inny cpu jakis athlon np) zysk w temp jak przerobie bude na desktop Desktopa dużo gorzej wetylować, musisz wietrzyć go wiatrakami, konwekcja Ci za bardzo nie pomoże. No i jak wytniesz w topie obudowy dziury na wiatraki, to już traci na funkcjonalności, bo wielu rzeczy możesz już na nim nie postawić (np. monitorek). Ale dla słabszego, biurowego kompa (epia?) jak znalazł; stawiasz pod monitorkiem, wszystko pod ręką, miejsca wiele więcej niż sam monitor nie zajmuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Jo żech mioł i towera z puszek po konserwach, i desktopa z blachy gniotsja-niełamiotsja, i teraz mom kanapkę z Pentium 2 i ośmielam się stwierdzić, że najlepiej dmuchacze (jeno 2, z czego żaden nie tkwi na procesorze) spisują się w kanapce, bo procek ma teraz nie więcej niż 40 stopni. W towerze miał 60~65, w desktopie też coś koło tego. Fatalne rozmieszczenie wiatraków i przewiew w obu powyższych, nie to co własnomóżdżnie obmyślone i własnoręcznie wyrzezane pudełko :> Inna sprawa, że P2 wydziela w stresujące dni maksymalnie do 30~40W, a nie dajmy na to 100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 jonas :> masz jakies fotki kanapki ? jestem ciekaw cozes wystrugal panoczku :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Nie mam jak dotąd. Ludzie dziwnie na mnie patrzą, kiedy pytam o pożyczenie mi cyfrówki. Może śmierdzi mi z ust albo co. Mogę co prawda zataszczyć kanapkę do kolegi, który ma taki automat na żetony z idiotkamerą na pokładzie (ewentualnie przytaszczyć kolegę i automat do mię, ale zapewne bez ofiar z chmielu się nie obejdzie :>), ale kanapka przecudnej urody nie jest, a "zdjęcia" wyplute przez telefon jeszcze swoje dołożą. Acz na rzęsach stanę i uszami zaklaszczę, by rzucić surrealistyczne obrazy mego płodu na żer licznemu gronu adwersarzy, śkujwisinów i ludzi. Ot, taki niewinny masochizm :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 No coz :> ja pozostaje nadal ciekaw jakie rozwiazania zastosowales i jakiej wielkosci jest buda z P2 w srodku :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 32 x 24 x 25 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...