uszek Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Otorz mam dostac głosniki 5.1 Bolero MT345 i mam karte dziwkowa 6kanalowa zintegrowana na płycie głownej ale tylko mam 3 wyjscia z tyłu. Jak to bedzie działac?? Cos pisza na stronach o wyjsciach Front ale ja takiego czegos nie posiadam no i czy cos takiego bedzie potrzbne do tego typu głosników?? wiem ze na płycie mam miejsce do podłaczenia dodatkowych wejsc z przodu czy trzeba je kupowac??? Czy warto?? I gdzie cos takiego kupic jesli jest potrzebne?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 u mnie na mojej plycie tez jest dzwiek 6 kanalow. a wyjscja z tylu sa 3 ( mikrofon,wejscie.wyjscie) w sterach karty bodajze cmi ustawia sie 6 chanels i wtedy mikrofon slyzy jako subower/centralny wejscie sluzy wtedy jako wyjscie na tylnie glosniki a wyjscie pozostaje wyjsciem na przednie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 masz kodek Realtec ALC650 potrzebujesz sterownikow Realteca ,tam bedziesz mogl przelaczyc wejscie mikrofonu i wejscie liniowe na odpowiednie wyjscia zestawu 5.1 niestety takie rozwiazanie pozbawia cie korzystania z mikrofonu zeby go urzyc bedziesz musial wyciagnac jedna wtyczke zestawu i kliknac jedna opcje w sterownikach ale jednoczesnie zestawu 5.1 i mikrofonu nie urzyjesz mozna urzyc sledzia z wyjsciami - najtanszy jaki znalazlem to sledz produkcji MSI w komputroniku 33pln http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6225 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 a czyli nie ma sie co martwic mikrofonu nie uzywam a wiem gdze sie to przestawia w ustawieniach dzieki wielkie za odpowiedz teraz nie bede sie przejmował!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oczo18 Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Witam. Uszek jeśli te glosniki sa podłączane przez wyjscia analogowe to wszystko pasi. Nie wiem co tam masz za mobo z ta dzwiekowką ale u mnie na Asus-ie A7V333 jest tez jakas 6-cio kanałowka i z tego co u mnie zauwazylem w zależności od tego jak sobie ustawisz w mikserze tak bedzie wyprowadzany sygnał. Dla przykladu wyjscie oznaczone u mnie jako LINE OUT słuzy do podlaczenia przedniej pary glosnikow nastepne LINE IN moze sluzyc jako wejscie ale po odpowiednim ustawieniu mixera moze to byc po prostu wyjscie na surroundy czyli tylnia para glosnikow. Trzecie wyjscie czyli przeważnie MIC moze byc po prostu wejsciem mikrofonowym jak i wyjsciem na glosnik centralny i suba wiec nie dziw sie ze masz tylko trzy wyjscia. Wszystko zalezy od tego jak ustwisz mixer. Przewaznie producent daje na instalacyjnym cd jakis soft do obslugi karty. Ja używam obecni SB Live 5.1 bo niestety wiekszosc zintegrowanych ukladow jest po prostu do bani :( To by bylo na tyle. Pozdro & Narka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Ja używam obecni SB Live 5.1 bo niestety wiekszosc zintegrowanych ukladow jest po prostu do bani :( To by bylo na tyle. Pozdro & NarkaJa nie narzekam na moja dziwkówke (C-Media CMI9739A Selectable 2 or 6-CH integrated sound) wszesniej tez miałem podobna tylko ze 2 kanałowa i nie powiem ze ejst zły dziwek bo w porownaniu z moim kumplem ktory ma sound blastera u mnie dziek jest lepszy:) A moze mi polecicie jakies dobre głosniki tak do 300zł??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Kupiłem sobie "na dniach" SB Live 5.1( teraz@Audigy:D ). W porównaniu ze zintegrowaną...Zresztą nie ma żadnego porównania takie brzmienie że byłem w szoku. Nie uważam, żeby jakakolwiek zintegrowana karta dawała podobne wrażenia i całe gros dodatkowych ustawień. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...