poisson5 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 oki jeszcze jedna rzecz: cpu interface disable i... :twisted: http://forum.abit-usa.com/attachment.php?s=&postid=234214 Jak to mozliwe ze masz FSB 272MHz jak na biosie d10b2 maksymalnie da sie ustawic 250MHz ??? Moze ktos mi to wytlumaczyc? Pozatym mam pytanie co to sa za opcje: 1. FSB SPREAD SPECTRUM 2. CPU INTERFACE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Jak to mozliwe ze masz FSB 272MHz jak na biosie d10b2 maksymalnie da sie ustawic 250MHz ??? Moze ktos mi to wytlumaczyc? Pozatym mam pytanie co to sa za opcje: 1. FSB SPREAD SPECTRUM 2. CPU INTERFACE To nie jest screen z jego systemu! Przejrzyj sobie te tematy z zagranicznych forum, Shroomalistic's & tictac's screen (metyl, na przyszlosc podawaj zrodlo, z ktorego kozystasz lub napisz, ze screen nie jest Twoj i gdzie mozna znalesc cos wiecej na jego temat): - NF7 Rev 2.0 Overclocking guide - moddified NF7-S bios o/c results Odpowiedzi na swoje pytanie znajdziesz na tym forum, wystarczy poszukac! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 ja miałem d10 tiktaka i na nim nic powyrzej 200 nie udało mi sie teraz też na beta kingu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Jak to mozliwe ze masz FSB 272MHz jak na biosie d10b2 maksymalnie da sie ustawic 250MHz ??? Moze ktos mi to wytlumaczyc? Pozatym mam pytanie co to sa za opcje: 1. FSB SPREAD SPECTRUM 2. CPU INTERFACE To nie jest screen z jego systemu! Przejrzyj sobie te tematy z zagranicznych forum, Shroomalistic's & tictac's screen (metyl, na przyszlosc podawaj zrodlo, z ktorego kozystasz lub napisz, ze screen nie jest Twoj i gdzie mozna znalesc cos wiecej na jego temat): - NF7 Rev 2.0 Overclocking guide - moddified NF7-S bios o/c results Odpowiedzi na swoje pytanie znajdziesz na tym forum, wystarczy poszukac! zgadzam sie,takie wklejanie jak metyl wprowadza ludzi w blad i co tu duzo mowiac smierdzi zlodziejstwem :wink: ...wiec jak ktos bedzie wlepial nie swoje foteczki to prosze o podanie zrodla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Pojawil sie nowy bios by TicTac :arrow: D22 3DFire do sciagniecia tutaj. Jednakze na chwile obecna nie wiadomo co mialby on naprawic/wprowadzic nowego... Trwaja testy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Jednakze na chwile obecna nie wiadomo co mialby on naprawic/wprowadzic nowego... Trwaja testyMylisz sie :o NF7 owners Check this out ( strona 8 )! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Oki Panowie jesli ktos poczuł sie ze go oszukałem to sory, screen sa z systemu Shroomalistic jednak pokazuje iz zabawa z biosami pozwala na wyciaganie coraz lepszych wyników. Ja jedynie hostuje te biosy u siebie gdyz tictac mial problemy z limitem pobran. Co do wyzszych fsb niz biosowe-jest do tego programik w podanych linkach znajdziesz. widze ze shorty juz mnie ubiegł i podał co wprowadza nowy bios poza nowa nazwa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 ktoś z was już go testował ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 No ja mam ten bios i od d19 nie widze zadnej zmiany :D No może prócz tego ze wreszcie napiecie ustawione w biosie jest rowne rzeczywistemu(prawie) i zawyża o 0,5V napiecie na ramach. FSB max mam 230 ale to pewnie dlatego ze albo mam za starego proca albo sie chipset przegrzewa bo mam tam standardowy cooler. Sata chodzi ok, FireWire nie uzywam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 czy jest jakiś bios poza D10 w ktorym działają prawidłowo mnożniki 10, 10.5 ??? bo niestety na D10 dzwięk z SS przy kodowaniu AC3 mi sie piepszy ,a na innych /nowszych / biosach jest wszystko ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Witam. Mam problem :? Na zadnym biosie poza wszystkimi wersjami 10 nie moge dac fsb powyzej 216 :? Wie ktos moze czego to moze byc przyczyna :?: Moze to jakies ustawiani w biosie? Pamieci mi chodza na 230 bez problemu bo tak mam ustawiona na 10. A jak na jakims innym biose chce dac 230 to komp sie odpala ale monitor sie nie wlacza i po chwili slychac alarm taki jak jest gdy temperatura jest za wysoka :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 A jakie masz chłodzenie proca/chipsetu mobo? Ja lece też "ledwo" 230 przez to co powyżej. Zapewne jedno z tych dwóch sie przegrzewa. A tak btw to czemu masz fsb230 w podpisie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Bo chodzi mi na FSB 230 jak pisalem bez problemu ale tylko na biosach serii 10. Chlodzenie mam na procku WC - Nukleon, pompka 2000l/h, rurki 9/12mm i miedziana nagrzewnica od nysy na niej 3x wiatraki 80x80. Chipset mam chlodzony niebieskim zalmanem na nim wiatraczek 40x40 7000prm. Wiec raczej sie nic nie przegrzewa. Problem w tym ze FSB 230MHz moge osiagnac tylko wlansie na biosach 10 a na 21 i 22 nie :( :( Sprawdz na oficialnych i tych zmodowanych i nic :( :( Zawsze takie objawy jak napisalem wyzej :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Vdd mod Cie chyba czeka... Kurde ale teraz to mnie troche postrachałeś z tym 230Mhz :/ Bo ja specjalnie nie chce robic moda mobo. No nic, jak zmienie proca i chłodzenie chipsetu to sie zobaczy :) Doniesienia z frontu z D22 3DFire: Przed chwilą odpaliłem Call of duty i musze powiedzieć że przyrost wydajności jest zauważalny, nie wiem czemu :| Jak narazie same plusy tego biosu, temperatury na cpu tez mam jakby normalniejsze (zbliżone do tych z epoxa) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Vdd mod Cie chyba czeka... Kurde ale teraz to mnie troche postrachałeś z tym 230Mhz :/ Bo ja specjalnie nie chce robic moda mobo. No nic, jak zmienie proca i chłodzenie chipsetu to sie zobaczy :) chyba zartujesz moda na chipa przy 230mhz 8O a po co ze sie tak spytam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 No jeżeli zmienie na bartka(zablokowany mnoznik :/ chyba ze ktos ma odblokowanego do sprzedania), jak bedzie kasa to fakt moge sobie odpuścić ale ciekaw jestem dlaczego wyzej niz 230 nie idzie na 1700+. Tak bardziej dla sportu chce sie dowiedzieć:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 VDD mod na abicie to zbedny idiotyzm :!: do stabilnej pracy na fsb250+ w zupelnosci wystarcza VDD1.6V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Doniesienia z frontu z D22 3DFire: Przed chwilą odpaliłem Call of duty i musze powiedzieć że przyrost wydajności jest zauważalny, nie wiem czemu :| Jak narazie same plusy tego biosu, temperatury na cpu tez mam jakby normalniejsze (zbliżone do tych z epoxa) :) Nie przesadzasz troche z tymi widocznymi przyrostami wydajnisci 8O :?: Sprawdz no jeszcze raz tego CoD (chocby FRAPSem), bo cos nie wierze za bardzo zeby byla to zasluga biosu... Sam go uzywam i szczerze mowiac nie ma zadnych roznic wiekszych niz blad pomiaru... Stabilnosc natomiast spadla - Prime wywala, 8RDAvcore sie sypie - ogolnie nie jestem zadowolony z tego biosu :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Vdd mod Cie chyba czeka... Kurde ale teraz to mnie troche postrachałeś z tym 230Mhz :/ Nie zabardzo wiem oco ci chodzi teraz. Czym Cie przestraszylem? Przeciez moj problem nie polega na tym ze plyta nie chce chodzic na wysokich magistralach wogule. Bo na BIOS'ie d10b4 działa bez problemu na FSB 230MHz i nawet na 233MHz sie odpala ale pamieci nie wytrzymuja i nie mam jak sprawdzic czy jeszcze wiecej pojdzie :( Moj problem przepraszam ze jeszcze raz pisze ale nikt mi wsumie nie odpowiedzial polega na tym ze na nowych biosach 21, 22 oficialnych oraz przerobionych przez EQuito oraz Tictac nie che pojsc wiecej niz FSB 215MHz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Vip - może i tak nie wiem bo sam nigdy napiecia na zadnym mobo nie zmieniałem Dimek - możesz mi wierzyć lub nie, ja sam byłem bardzo mocno zaskoczony jak grałem w cod. W każdym razie moge polecić :) Poisson5 - fakt źle zrozumiałem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Ten bios 3d fire... jest zajedwabisty !! Rozwiazano problem asychronizmu na abicie... przed chwila puscilem mojego na 230FSB i zadnych problemow ( pamieci 340 byly puszczone )... Cos pieknego.. az chce sie robic wc na calego abita i kupic hynixy... POLECAM! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Ten bios 3d fire... jest zajedwabisty !! Rozwiazano problem asychronizmu na abicie... przed chwila puscilem mojego na 230FSB i zadnych problemow ( pamieci 340 byly puszczone )... Cos pieknego.. az chce sie robic wc na calego abita i kupic hynixy... POLECAM! hmm do 23x fsb to na byle biosie asynchro mi działało ... problem był jak chciełem wyżej puścić ... Zobacz, czy działa asynchro >250 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Ten bios 3d fire... jest zajedwabisty !! Rozwiazano problem asychronizmu na abicie... przed chwila puscilem mojego na 230FSB i zadnych problemow ( pamieci 340 byly puszczone )... Cos pieknego.. az chce sie robic wc na calego abita i kupic hynixy... POLECAM! hmm do 23x fsb to na byle biosie asynchro mi działało ... problem był jak chciełem wyżej puścić ... Zobacz, czy działa asynchro >250 ;) wiesz.. ja jestem zadowolony... bo nie chcialo mi na 215 na np 18 chodzic asynchro... na 19-21 nie probowalem... ale strasznie mnie to zadowolilo... Jak na razie biosikowi daje plus... choc jest tyle pozytywnych opini o kingbeta... zastanawiam sie czy nie zmienic? co sadzicie ?? EDIT: co do fsb 250... hie hie... nie chce zeby plyta poszla do sw. Piotra... nie mam czasu na gwarancje. Zrobie to jak w koncu kupie ten glupi dremel toi... i zrobie pseudo blok na mosfery oraz sb i nb... taki jest wymog moj :)... Pozdro.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Ej sorka ze tak mecze was. Ale naprawde nikt nie zna powodu mojego problemu? Odpiszcie tylko czy to wina plyty czy czego. Bo tak to wsumie nie uzyskalem zadnej odpowiedzi. A problem jest chyba dosc dziwny nie sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 A sprawdzałeś z których tygodni masz mostki?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 A sprawdzałeś z których tygodni masz mostki?? Nie, a to ma znaczenie? Teraz ciezko mi bedzie sprawdzic bo nie chce mi sie plyty odkrecac od obudowy aby sprawszic chipset, a na drugim mostku mam cooler na tasme termoprzewodzaca przyklejony i nie chce go odrywac. Ale moge dodac tylko ze plyte kupowalem w maju 2003. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Po części zależy to pewnie od mostków. Największe FSB pewnie będą miały te z początku albo też i te ostatnie. Choć i tak wszyscy wiemy że do polski trafiają odrzuty :/ które cienko się o/c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Po części zależy to pewnie od mostków. Największe FSB pewnie będą miały te z początku albo też i te ostatnie. Choć i tak wszyscy wiemy że do polski trafiają odrzuty :/ które cienko się o/c. a miales plytki z poczatku , srodka i konca ?? Chyba nie... wiec wiesz... Wrozenie nie na tym forum... Raz sie trafi dobry egzemplarz raz nie... Ja kupowalem w tym samym czasie plytke co wiele osob... i niektorzy ja besztali... a mnei sie podoba.... ( znaczy oni mieli problemy :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Problemy wynikają również z nieumiejętnego korzystania... nie mówię że ktoś nie umie... ale że zapomniał czegoś albo coś. Wiadomo że v2.0 kręci się lepiej niż v1.0. A zawdzięcza to właśnie mostkowi południowemu któy w 2.0 zmienili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Problemy wynikają również z nieumiejętnego korzystania... nie mówię że ktoś nie umie... ale że zapomniał czegoś albo coś. Wiadomo że v2.0 kręci się lepiej niż v1.0. A zawdzięcza to właśnie mostkowi południowemu któy w 2.0 zmienili. Dokladnie to zawdziecza to nowemu mostkowi polnocnemu i wielu innym poprawkom, o ktorych wiecej tutaj :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...