SACZI Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Czy istnieje możliwość zamontowania Zalman'a 7000A ALCU na płycie MSI i845PE ? Szukałem na stronie Zalmana, MSI oraz na tym Forum (809 wątków z szukanymi słowami ...) i takowej informacji nie znalazłem. Prosze o odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 najprawdopodobniej wejdzie, bo z plytami do p4 jest mniej problemow. ale nie pozostaje ci chyba nic innego niz wziac linijke i zmierzyc, czy nic na plycie nie koliduje ze specyfikacja zalmana http://www.zalman.co.kr/english/product/cn...nps7000a-cu.htm troche groznie wygladaja na twojej plycie te kondensatory i zlacze atx oraz polozenie slotu (zalman bedzie nieco wystawal ponad obrys plyty - sprawdz, gdzie masz zasilacz) UPDATE: na boardzie zalmana pojawia sie ten problem. znalazlem takie cos http://hem.bredband.net/wermag/zalman7000c...0cu_2/index.htm wyglada na to ze bedzie ok, jesli obudowa pozwala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Dzięki za info, ale potrzebuję pewnej informacji, czy moja płyta wytrzyma masę prawie 1 kg "żelaswa" oraz czy ma specjalne otwory - pytam, bo nie znam się dobrze na tych zagadnieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 to nie rozumiem - ty masz ta plyte? czy dopiero kupujesz? otwory sa na plytach do athlonow. na tych to p4 jest mocowanie (to czarne dookola socketa na zdjeciach), ew po jego zdjeciu mozesz miec otwory. ale zalmana montuje sie do tego czarnego plastiku, co wyraznie widac na instrukcji montazu na ich stronie. poza tym plyta bez najmniejszego problemu przeniesie to obciazenie. problemy maja posiadacze plyt pod amd bez otworow, bo musza kombinowac z zapinkami do socketa ryzykujac jego polamanie. a jesli twoj komp nie jest regularnie przenoszony/przewozony to tym bardziej nie masz sie czym martwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...