Magya Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Hej. Zastanawiam sie ostatnio coraz poważniej nad zmianą mobo. W gre wchodzi w zasadzie na razie tylko Abit A NF7 Nforce2:) ULTRA. Tylko ta plyta mi na razie przyszla do glowy. Pod bartona... Wykorzystanie? Oczywiscie OC. Chodzi mi przede wszystkim o obsluge wyzszych magistrali (minimum 400, choc na obecnym epoxiku, choc w instrukcji napisane ze max 333 udalo mi sie wykrecic 400 bez problemu), duzej ilosc pamieci i przynajmniej ddr400. Niby epox8rda+ to wszystko ma, ale juz widze, ze wiecej niz 200 mhz na magistralce nie pociagne... Co polecacie? Zetknal sie ktos z was z Abit nf7 ultra?. Jak wrazenia?. AHA - NAJWAZNIEJSZE - JAK W PRAKTYCE WYGLADA W TYM PRZYPADKU KOMPATYBILNOSC Z PAMIECIAMI ?. Przy epoxie mialem problemy z twinmosami, ale to juz chyba wszyscy sie z tym zetkneli.... I jeszcze jedno przemawia za abitem - encoder dd 5.1 Wzgledy audiofilskie. Zwykla 6kanalowka epoxa to ciagle nie prawdziwy dd surround :D. pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zmiana MOBO?? Co Ty chcesz miec za sprzet? Chcesz z tego Deep Blue zrobic?? Przeciez najslabszym elementem tego konfigu (z podpisu) jest zdecydowanie grafa. Moze ja zmienic? Na tym konfigu mozesz jeszcze spokojnie przez rok a nawet 2 poleciec.. A jesli chodzi o audiofilie to polecam Creative Audigy (karta + zestaw 7.1 chyba) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Jedna uwaga: jak będziesz kupował tego Abita, bardzo fajna płyta moim zdaniem, to niech Ci ją sprawdzą w sklepie/firmie czy działa, bo ja w przeciągu 1,5 miesiąca kupowałem 2 Abity w dwóch całkiem różnych firmach, jeden NF7-S 2.0 i drugi zwykły NF-7 2.0 i oba miały "na dzień dobry" uwalony bios i wogóle nie wstawały... Pewnie to przypadaek i ja poprostu mam pecha z Abitem ale sprawdzenie zaoszczędzi Ci niepotrzebnych nerwów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Ja wiem czy taki deep blue.... chodzi mi o wysokie magistrale ktore abit oferuje i o dzwiek. Audigy jest drogie a tu mam dzwiek podobnej klasy (na 7.1 i tak mam za malą chałupę). Co do problemów z abitem, to tez slyszalem, ze lepiej je testowac. Ciekawa sytuacje mialem z moim 8rda+ rev. 1.1. Mianowicie uparlem sie na pamieci twinmosa, pc2700. I jakie bylo moje zdziwienie jak komp po uruchomieniu sie wieszal, resetowal i byl wogole niestabilny. Juz chcialem reklamowac pamieci (procesor byl sprawdzany na innym kompie i tam chodzil dobrze) a w apcomie polecili mi zebym updateowal bios i....... podkrecil pamieci. Zadzialalo... aha - no i jeszcze zeby generalnie w epoxie unikac wsadzania jednego modulu pamieci do 1 banku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McQueen Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Ja nie rozumiem dlaczego chcesz zamienić tego epoxa na Abita NF-7. Sądzisz że przez to wydajność podskoczy o 100%? Albo bedzie sie lepiej podkręcało? Przeciez te plyty sa bardzo podobne do siebie pod wzgledem mozliwosci podkrecania jak i stabilnosci. Fakt, Abit jest troche lepiej wyposazony (np. Serial-ATA, 5-bit mnożnik), ale za to droższy o ok. 100zł :? Ja z mojego epoxa jestem jak narazie zadowolony, teraz tylko czekam na odpowiednie WC (CFD :wink: ) i zobaczymy ile wycisne na max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...