Skocz do zawartości
$l@ven

Odswiezanie - 100 - 85, DirectX, Fps....HELP ME :(

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Windowsa XP. Jak wiecie posiada on blokade 60Hz odswiezania. W nowszysch sterownikach (52.16), jest taka zakladka, gdzie mozna zmienic na dowolne odswiezanie i bedzie juz w grach takie zastosowanie.

A wiec to dziala, w windzie mam 100Hz ustawione, w grach tez 100Hz, sprawdzam i jest to...

Problem w tym, ze moja karta nie ma za dobrych wynikow na tych detonatorach, wiec musze uzywac programikow do zmieniaja odswiezania.

I Teraz w tych programikach, typu: PowerStrip, Nvdia REfresh Tools, Nvdiia refresh rate fix, czy Refreshforce, zawsze moze max ustawic 85Hz odswiezania, a jak w windzie moge prawda 100.........

Mam malo fps w Counter-Strike'u i musze uzywac tego konkretnego sterownika, nie najnowszego, gdyz spada wydajnosc.

Drugim problemem jest DirectX. Nie moge najnowszej 9.0b usunac, a CS gorzej chodzi na tej wersji.

Mam spadki klatek do ok 50-60, na otwartych powierzchniah, sprzet w podpisie, moze jakas zla konfiguracja biosu? Na co zwrocic uwage?

Bede bardzo wdzieczny za pomoc........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

52.16 są lepsze pod względem jakości zobaczysz to głównie w tescie nature 3dmark 2001 i spadek w tym teście fps więc najlepszym jakim jest do tej karty będzie 45.23 jest szybszy od 52.16 a z odświeżaniem poradzisz sobie albo przez stery do monitora albo spróbuj ten programik co tobie doradziłem ze sterami 45.23 tak było by najlepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi