$l@ven Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Mam Windowsa XP. Jak wiecie posiada on blokade 60Hz odswiezania. W nowszysch sterownikach (52.16), jest taka zakladka, gdzie mozna zmienic na dowolne odswiezanie i bedzie juz w grach takie zastosowanie. A wiec to dziala, w windzie mam 100Hz ustawione, w grach tez 100Hz, sprawdzam i jest to... Problem w tym, ze moja karta nie ma za dobrych wynikow na tych detonatorach, wiec musze uzywac programikow do zmieniaja odswiezania. I Teraz w tych programikach, typu: PowerStrip, Nvdia REfresh Tools, Nvdiia refresh rate fix, czy Refreshforce, zawsze moze max ustawic 85Hz odswiezania, a jak w windzie moge prawda 100......... Mam malo fps w Counter-Strike'u i musze uzywac tego konkretnego sterownika, nie najnowszego, gdyz spada wydajnosc. Drugim problemem jest DirectX. Nie moge najnowszej 9.0b usunac, a CS gorzej chodzi na tej wersji. Mam spadki klatek do ok 50-60, na otwartych powierzchniah, sprzet w podpisie, moze jakas zla konfiguracja biosu? Na co zwrocic uwage? Bede bardzo wdzieczny za pomoc........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zmień sobie stery. Zakładka z ustawieniami odswiezania dla dowolnych rozdzielczosci jest juz od bardzo dawna(44.xx, 45.xx, 52.xx, 53.xx) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Ale tylko dla Direct3D, a mi potrzebne do OpenGL, a do tego jest tylko w sterach od 52.16........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walerian Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Musisz zainstalować stery od monitora wtedy powinno zadziałać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Mam stery, ale tylko do 98, nie dzialaja pod XP, szukalem na stronie producenta, sa tylko do 98..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walerian Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zainstaluj ten programik nVidia Refresh Rate Fix MKII v2.21f E tylko nie działa ze sterami 50xx ale z 45.23 w dół powinny działać ja mam ze sterami 45.23 i działa odpisz czy działa będziemy kombinowali dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walerian Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 acha jeszcze jedno jak grasz nfs undeground to instaluj 45.23 będziesz miał wszystkie efekty i zero problemów też mam gainwarda t200 te stery są wolne ale tylko w 3dmark a gry śmigają aż miło polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 a roznica miedzy 45.23 a 52.16, bedzie duza w fps? W tych nowych nie mam problemow. A tymi programikami moge ustawic max 85, a w nowych sterach daje normalnie 100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walerian Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 52.16 są lepsze pod względem jakości zobaczysz to głównie w tescie nature 3dmark 2001 i spadek w tym teście fps więc najlepszym jakim jest do tej karty będzie 45.23 jest szybszy od 52.16 a z odświeżaniem poradzisz sobie albo przez stery do monitora albo spróbuj ten programik co tobie doradziłem ze sterami 45.23 tak było by najlepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walerian Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Napisz jeszcze jaki masz monitor stery sprubóje je znaleść a ten nVidia Refresh Rate Fix MKII v2.21f E programik mogę tobie wysłać na maila tylko go podaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Przeczytaj dokladnie moje posty. Probwaolem dokladnie te programy Zainstalowalem nawet stery do monitora i mi go wykrywa ladnie Ale nie moge nimi ustawic wiecej niz 85 !!!!!!!!! i koniec kropka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...