RaV[666] Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Gdzie ja sie czlowieku gubie ? Caly czas mowie wlasnie o sklepach w USA, gdzie niema VATu i wogole sa nizsze podatki ,i niema takiej armii urzedasow ktora trzeba utrzymywac. Najwyrazniej masz jakies problemy z czytaniem poniewaz ja nigdzie o zadnych "rosyjskich wynalazkach" nie pisalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Wysylka byla darmowa [ zamawialem podczas pobytu w USA ]. Hmm dla mnie maja dobre ceny, ostatnio kumpel kupil Built by Ati Radka 9800 PRO za 280 $ [ chyba dalej jest ta promocja ]. Czyli na nasze jakies 1050 zl, czyli po tyle ile sa 9700 w komputroniku na hynixach 3.6 ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 vat jest w usa. tylko ze jak zamawiasz cos z innego stanu przez net itp. to go nie placisz example: California do California - chyba 7% podatku musisz zaplacic (nie wiem ile tam jest) Cali do NY - 0%podatku w Polsce ceny sa takie same, tylko ze ten podatek 22% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Rav to chciał niechciał różnice podałeś na cenie USA BEZ vatu i POLSKIE BEZ vatu , a jak doliczysz vat na takim p4 to wychodzi 783,24 zł czyli troche taniej ;> . I wątpie w to , że przesyłka wyniesie ponad 120 zł ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 No wlasnie, niejest to VAT w takim rozumieniu jak w polsce.Zreshta to chyba wogole sie nienazywa VAT i dziala na innych zasadach. W skrocie, chodzi o to ze w tak "biednym" kraju jak USA, podatki sa o wiele nizsze (pomijajac fakt ze wielu "wynalazkow" tam wogole niema), a w kochanej polsze ciagle ssanie obywatela wzrasta, a teraz dodatkowo wzrastac dzieki kochanej unii i setek roznych debilnych nakazow/podatkow/zalecen itp + bedzie trzeba utrzymac nowa armie urzedasow do kontrolowania tego wszystkiego po naszej stronie i dodatkowa armie urzedasow po stronie unii ktora bedzie sprawdzac naszych urzedasow. Chore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Sorki , że znowu odkopuje ten temacik . Odwiedziłem znowu tą stronke i moim oczom ukazał się r9800 pro 128 mb za 233 $: ) Co jest atrakcyjną cena ... Tylko kto to sprowadzi ;P . fx 5900 za 166 $ ; o http://bjorn3d.pricegrabber.com/search_att...033c12fa15ecd90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeorunner Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Przesyłka ze stanów niedawno wynosiła coś około 200 zł w końcu samolotem najczęściej paczuszki latają ze stanów:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...