Skocz do zawartości
sliqe

Szok cenowy - TANIE KARTY GRAFICZNE ! !!

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie ja sie czlowieku gubie ? Caly czas mowie wlasnie o sklepach w USA, gdzie niema VATu i wogole sa nizsze podatki ,i niema takiej armii urzedasow ktora trzeba utrzymywac.

Najwyrazniej masz jakies problemy z czytaniem poniewaz ja nigdzie o zadnych "rosyjskich wynalazkach" nie pisalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysylka byla darmowa [ zamawialem podczas pobytu w USA ].

Hmm dla mnie maja dobre ceny, ostatnio kumpel kupil Built by Ati Radka 9800 PRO za 280 $ [ chyba dalej jest ta promocja ]. Czyli na nasze jakies 1050 zl, czyli po tyle ile sa 9700 w komputroniku na hynixach 3.6 ns.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vat jest w usa. tylko ze jak zamawiasz cos z innego stanu przez net itp. to go nie placisz example:

California do California - chyba 7% podatku musisz zaplacic (nie wiem ile tam jest)

Cali do NY - 0%podatku

w Polsce ceny sa takie same, tylko ze ten podatek 22%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rav to chciał niechciał różnice podałeś na cenie USA BEZ vatu i POLSKIE BEZ vatu , a jak doliczysz vat na takim p4 to wychodzi 783,24 zł czyli troche taniej ;> . I wątpie w to , że przesyłka wyniesie ponad 120 zł ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie, niejest to VAT w takim rozumieniu jak w polsce.Zreshta to chyba wogole sie nienazywa VAT i dziala na innych zasadach.

W skrocie, chodzi o to ze w tak "biednym" kraju jak USA, podatki sa o wiele nizsze (pomijajac fakt ze wielu "wynalazkow" tam wogole niema), a w kochanej polsze ciagle ssanie obywatela wzrasta, a teraz dodatkowo wzrastac dzieki kochanej unii i setek roznych debilnych nakazow/podatkow/zalecen itp + bedzie trzeba utrzymac nowa armie urzedasow do kontrolowania tego wszystkiego po naszej stronie i dodatkowa armie urzedasow po stronie unii ktora bedzie sprawdzac naszych urzedasow.

Chore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki , że znowu odkopuje ten temacik . Odwiedziłem znowu tą stronke i moim oczom ukazał się r9800 pro 128 mb za 233 $: ) Co jest atrakcyjną cena ... Tylko kto to sprowadzi ;P . fx 5900 za 166 $ ; o

http://bjorn3d.pricegrabber.com/search_att...033c12fa15ecd90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi