mikolajek Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Witam, Nabylem rzeczona plytke do konfigu jak w podpisie - i jest problem z karta sieciowa. Owszem stery dostarczone przez Asusa do 3Coma sie instaluja - ale netu brak :( W managerze urzadzen Windoza wypisuje mi ze nie ma sterownikow do kontrolera sieci :? - a to co za zwierze? Zadne stery z CD Asusa nie pomagaja, takze z CD z Winda nic... Czy ktos wie moze o co w tym chodzi :?: Poki co zalozylem z powrotem karte sieciowa - ale nie po to sie kupuje blyte z LANem na pokladzie zeby zajmowac sobie slota... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Czy te sterowniki są na pewno dla tej wersji windows, której używasz, albo dla tej sieciowki? Odpisz sobie może symbol ze scalaka, wejdź na strone 3com i tam powinny być jakieś sterowniki. Spróbuj nowsze, a jak nie ma, to starsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajek Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Taaak - stery sa na pewno do niej.. To jest kosc 3Com 3C940 - z tego o pisza na stronie 3Com to ich standardowa kosc dla producentow plyt glownych. Tyle tylko, ze tam nie ma sterownikow - jest tylko firmware :? Nie mam pojecia czy to sciagnac i probowac instalowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Ja mam A7V8X i na płycie były sterowniki do lanu. Sterowniki zawsze możesz ściągnąć z sieci (ze strony Asusa). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajek Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Nie zrozumielismy sie - stery sa na plycie, instaluja sie - tylko ze Winda piszczy ze nie ma sterow do czegos co zwie "kontroler sieci" :? Rownoczesnie karta sieciowa 3Com jest normalnie pokazywana w Managerze urzadzen... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 a w biosie właćzyłeś sieciówke :?: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 mikolajek: kontroler sieci to jakiś dziwny "device" powiązany z mostkiem 8237 - kawałek USB do którego nie ma sterowników/krzaczą się te które są w windowsach. obecność tego czegoś jest niestety normalnym zjawiskiem na każdym a7v600 pod każdym windowsem, zresztą na innych mobo z kt600 też. sieciówka sieciówką - i powinieneś mieć normalnie 3C 3c940 LOM albo 3C Gigabit LOM w zalezności od wersji sterownika, ale to już w sekcji urządzeń sieciowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajek Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 do FumFel_20: tak jest - jesli w BIOSie jest sieciowka - to stery luz sie instaluja, jest w sekcji karty sieciowe, ale nieszczesny "kontroler" zostaje. Jesli wylacze w BIOSie - to nie ma sieciowki, ale "kontroler" siedzi :!: do pmp: dzieki za pomoc - faktycznie kontrolery USB na tym chipsecie sa z lekka dziwne; wieczorkiem pociagane updatez Viaarena.com - moze ono zaleczny ten "ogryzek" :D A karta tak jak mowilem - jest w sekcji "karty sieciowe" tyle ze nie dziala :( Poki co podlaczylem starego Realteka na PCI i hula az milo, ale nie po to mam LAN na plycie, zeby slota sobie zajmowac. :evil: Myslicie zeby zasuwac z mobo do serwisu :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...