Mrozik Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Podpowiedzcie mi jakie i gdzie kupić wentylatory o takich rozmiarach jak w temacie. zależy mi na bezgłośnej pracy i przyzwoitej cenie (gdzieś do okolo 50zł za wszystkie - da rade w ogóle) Mój zestaw komputerowy to celeron II 633 mhz - tu potrzebny jest wentyl 60x60; Zasilacz Codedgen - potrzeba 80x80 i Riva tntII m64 - tu potrzebna mi jest ta 40-stka. Wszystko na czym mi zależy to cisza w pokoju gdyż w podkręcanie się nie bawie a temp w kompie utrzymuje się teraz na poziomoie 25-30C przy dużej ilości wudzielanego chałasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Takie wentyle są na 4max.pl. Dobre są Sunony. Wesołych Świąt! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 a wiesz gdzie jest gielda elektroniczna? tam kupisz 40 i 60 a w sklepie np proline 80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 widzilem ostatnio komputer compaq z podobnym konfigiem do Twojego tylko ze zamiast celka byla p3 600 Mhz i riva tnt 2 i i wentyl byl tylko w zasilaczu na procku radiator sporych rozmiarow na grafie tez radiator ... wiec jak chcesz miec cisze to moze takie rozwiazanie bedzie lepsze niz 3 wentyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Z 80 bierz arctic pr fan tc sa nieziemsko ciche za cene 24zl i calkiem wydajne a zasze mozesz obejsc termistor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 ja bym dla ciszy - zrezygnowal z wentylka na grafice - nie wiem jaka masz plyte Slot1 czy Socket370 :?: - jak ta druga to kupilbym Titana D5TB (nawet w wersji MINT za 25zl) i puscil go na 5V - w zasilaczu to lepiej oryginalny wentyl najpierw wyczysc z kurzu i nasmaruj lozysko jak to nic nie da to wlutuj rezystorek/zenerke/... (wszystko w FAQ) w czerwony kabelek - bo IMO nie ma sensu kupowac nowego wentyla (jak stary ma sprawne lozysko - nie terkocze itp) bo np te wentyle ArcticCooling buduja cisze dzieki malym obrotom a to samo i Ty mozesz zrobic (zmiejszyc obroty w firmowym) - tylko monitoruj temp. powietrza jakie wypada przez zasilacz - jak gorace tzn ze za bardzo spowolniles wentylek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avw Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Dodam tylko ze pojawiły się 60mm sunony z łozyskami magnetycznymi cena w www.tme.com.pl to jakies 24-26zł. (drogo). ale chodzą od 5V sa naprawde ciche i mają bardzo długą żywotność. Wada jest jescze taka że dwa 60mm ledwie zastępują jeden 80mm - a cena jak wspomniałem do niskich nie należy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Dzieki za szybki odpowiedzi - przemyśle to dzisiaj spróbuje wsadzić większy radiator na grafike. Większego na procka nie wsadze bo po pierwsze nie mam a po drugie nie wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem - co do zasilki to dzisiaj przesmaruje panewke/łożysko - jednak jak jest już wylatane to mu swięty boze nie pomoże - miałem 60 na procku i strasznie charczał - nasmarowałem chodził idealnie... przez 15min dopiki poduszka olejowa nie znikneła - i tak to jest z tymi wentylami - może i skusił bym się na WC ale: Po co mi do takiego sprzęta lepsze chłodzenie Troche to by był przerost formy nad treścią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 I jeszcze jedno małe pytanko czy na tej stronie http://www.tme.com.pl znajde złącze do taśmy drukowanej 20pinów w rastrze 1,24mm do wyświetlacza lcd 3x24 "allegro" jeśli tak to gdzie i za ile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Który z sunonów? Na www.4max.com.pl są co najmniej 3 modele 80x80 w cenach 14,50; 15.50 i 24zł. SUNON 80x80 mm 25 mm PTB1-6OC - łożysko kulkowe SUNON 80x80 mm 25 mm PTS3-6OC - łożysko ślizgowe SUNON 80x80 mm 25 mm PTS1-6OC - łożysko ślizgowe a na : www.pc-cooler.com.pl/sklepmain.php?s_o=list&lev_up=20&lev=23 jest jeszcze więcej :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...