Skocz do zawartości
wojs

Pytania o Zalmana 3100 PLUS

Rekomendowane odpowiedzi

Niemiec napisał:

99pln za niego ?? starsznie duzo. gdzies w sklepie netowym widzialem 6000oem za taka kase a za 110 masz juz zalmana 7000alcu.

sadze, ze falcon rock bylby lepszy niz ten zalman

http://www.discotech.waw.pl/show1.php?akcja=zc&kat=zc

Pod tym adresem znalazłem ten cooler za 122PLN, więc z punktu widzenia matematyki: 122>99, czyli nie kupiłem tego coolera drogo!

Na tej samej stronce 6000 kosztuje 155PLN. Więc, jakbyś był taki miły, podaj mi namiary, gdzie można kupić po tak rewelacyjnej cenie tego Zalmana 6000 Cu!

700 Al-Cu jest tam za 159PLN. Gzdie kupić taki, który wejdzie na płytę bez dziurek (bo o tym przecież pisałem) i to po tak rewelacyjnej cenie?!

Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. Z góry dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha!

Po odkręceniu nieco procka w dół (166x11, czyli 1833 => 2200+ ) i zapodaniu standardowego napięcia mam 62*C max W TRYBIE SILENT!!! :) I teraz tak można jechać :). Spróbuję jeszcze 9x200. Powinno być wydajniej i zimniej! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczytem nowości to on nie jest. Ale kupiłem go jako OEM za 99PLN, więc całkiem niedrogo i nie mam, co narzekać. Zalman 6000 CU kosztuje ok 200 PLN a na 7000 (i większe) raz, że mnie nie stac, dwa, że nie mam dziurek montażowych na płycie! To był kompromis. Wahałem się jeszcze nad Spire Falon Rock II za 59 PLN. Ale w końcu padło na Zalmana :)

Nie mogę coś przekroczyć tych 166Mhz! Nie wiem, dlaczego!?

Tak, więc mam teraz 1,65V i 11,5 x 166. Temperatura max jest 64*C. Można, więc wytrzymać :) A cichutko jest, aż miło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec napisał:

99pln za niego ?? starsznie duzo. gdzies w sklepie netowym widzialem 6000oem za taka kase a za 110 masz juz zalmana 7000alcu.

sadze, ze falcon rock bylby lepszy niz ten zalman

http://www.discotech.waw.pl/show1.php?akcja=zc&kat=zc

Pod tym adresem znalazłem ten cooler za 122PLN, więc z punktu widzenia matematyki: 122>99, czyli nie kupiłem tego coolera drogo!

Na tej samej stronce 6000 kosztuje 155PLN. Więc, jakbyś był taki miły, podaj mi namiary, gdzie można kupić po tak rewelacyjnej cenie tego Zalmana 6000 Cu!

7000 Al-Cu jest tam za 159PLN. Gzdie kupić taki, który wejdzie na płytę bez dziurek (bo o tym przecież pisałem i to przeczytałeś :) ) i to po tak rewelacyjnej cenie?!

Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, Niemiec! :)

SZOK!

Te różnice cen! To niesamowite!

Miałem Titana - piramidkę. Tez dobry. Od tego falcona różnił się brakiem miedzi. Moze kiedyś jeszcze sobie kupię tego falcona. Ale teraz jest cichutko i jestem zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi