rumun_666 Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 nie bardzo wiedzialem gdzie to wstawic ale zdecydowalem sie tu... no wiec dzisiaj w mediamrkcie stara zrobiła mi prezent, bo strasznie narzekałem ze nie mam tv w pokoju i kupiła mi karte tv... oczywiscie zrobila to bez mojej wiedzy wiec jak wiadomo sa problemy... mam wina xp wiec podpialem karte podpialem antene zainstalowalem stery i progsy do odtwarzania i :arrow: programy od pixelview pokazuja mi ze program wykonal jakas tam operacje i nastapi jego zamkniecie... :arrow: showshifter pokazuje mi 2 kanaly czyli composite i svideo na ktorych nie ma nic :arrow: prog DVB tv pokazuje mi lnb power off! i nic nie da sie wlaczyc HELP ME!!! ;( ;( UPDATE model karty to pixelview PlayTV pro z pilotem i stereo dokladniej PV- BT878P+ w/FM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 dscaler, _bez_ sterownikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 dscaler, _bez_ sterownikow WTF ?? Update again juz pokazuje mi obraz ale jak podpinam kablowke to nie ma nic, jak podpinam antene tez nic tylko jakies zarysy tvp1 , a jak odlaczam obydwie rzeczy to dalej tylko zarys jedynki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 szukaj na roznych kanalach tunrey tv pixelview sa ogolnie wporzo ale trzeba sie niezle nameczyc przy ich konfiguracji. Sam kiedys mialem model Play TV Pro (dokladnie taki jak Ty!!) francuski premiere lecial az milo :twisted: Cholewcia pamietam ze pod winda XP byly jakies jazdy z driverkami tylko dawno to bylo i nie pamietam o co dokladnie chodzilo :? ale pomysle jak mi sie przypomni to dam znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Mam identyko tuner tylko bez stereo. Co do konfiguracji to niebylo zadnych problemow ale mam ME. :P Sprobuj sciagnac najnowsze sterowniki ze strony producenta. Moze cos pomoze. Slyszalem ze ten wlasnie tuner niezbyt dobrze dziala po XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Mam identyko tuner tylko bez stereo. Co do konfiguracji to niebylo zadnych problemow ale mam ME. :P Sprobuj sciagnac najnowsze sterowniki ze strony producenta. Moze cos pomoze. Slyszalem ze ten wlasnie tuner niezbyt dobrze dziala po XP. na bank dziala rowniez idelanie pod XP :!: na bank owniez ssalem inne drivery tylko jaki ich numerek byl to za cholere nie pamietam :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obi oba Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 szukaj tego sterownika PlayTV XP TV V2.0, u mnie chodzi bez problemów, szukaj na forum bo była już o tym mowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 olej sterowniki i tak nie bedziesz ich uzywal niech sa zainstalowane ale nie musza dzialac... :D poszukaj jtv , moretv , borgtv proffesional 11 pl , dscler i moze jeszcze ferro i gwarantuje ci ze do szczesica ci to wystarczy :) ps. orygiinalny soft i tak jest ddo d ... pupy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 olej sterowniki i tak nie bedziesz ich uzywal niech sa zainstalowane ale nie musza dzialac... :D poszukaj jtv , moretv , borgtv proffesional 11 pl , dscler i moze jeszcze ferro i gwarantuje ci ze do szczesica ci to wystarczy :) ps. orygiinalny soft i tak jest ddo d ... pupy :) ja uzywalem moretv do encodingu premiera jak juz wczesniej powiedzialem ale jesli masz dekoder np.: cyfry + to i canal + mozesz bezproblemu ogladac :> ;) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Do win XP polecam ściągnąć z www.a.pl z ich FTP powinny być stery o których wspomniał obi oba, działają bez problemu. JTV, Borg może i nie potrzebuja sterów ale odpalić je w WinXP to katorga, Borg zawsze pokazuje że ma za mało pamięci a JTV nie wiedzi karty. Tak że do XP polecam orginalny soft który wystarczy troche ztuningować i będzie działał lux. Są opcje w plikach konfiguracyjnych po których zmianie soft działa znacznie lepiej i szybciej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 JTV, Borg może i nie potrzebuja sterów ale odpalić je w WinXP to katorga, Borg zawsze pokazuje że ma za mało pamięci a JTV nie wiedzi karty.po pierwsze borgtv 2.55 nie dziala pod xp bo zaostal pisany bardzo dawno temu ale autro napisal od nowa program który dziala pod xp wiec trzeba sciagnac BorgTv proffesional 1.1 (2.1 rozwala parycje ntsf wiec niepolecam :) ) co do jtv musiales cos skopac bo pod xp dziala bez problemu (zajrzyj do helpa)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Co do JTV to zauważ że sa bodajże trzy różne wersje wersji 3.x pisane przez JAAK'a (autora) i niedawno jakieś ruski coś w nim doprawiali. Wszystko zalezy od sterownika karty w JTV (na pewno wiesz o czym mówie :) ). A BorgTV nie jest przypadkiem płatny w wersji Pro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Jak dla mnie Borg sie nie nadaje do ogladania TV. Dużo z nim problemów. Czesto też powoduje awarie systemu. Polecam moretv który działa bezprolemowo na wszystkich wersjach windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Jak dla mnie Borg sie nie nadaje do ogladania TV. Dużo z nim problemów. Czesto też powoduje awarie systemu. Polecam moretv który działa bezprolemowo na wszystkich wersjach windows. dokladnie z moretv nie mialem rzadnych absolutnie rzadnych problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 ja non stop uzywam jtv (wersja od ruskow :)) + ok_jtv http://sebus.p5.org.uk/ moretv tez jest spoko ale ja jednak wole jtv:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...