DarkReaver Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 A jak by tak panowie ustawić Zasię widoczności na max może w tedy nie było by takich przycinek podczas biegu bo więcej terenu jest wczytane, ja osobiście nie mogę tego sprawdzić bo mam za słaby sprzęt i tak mi się gra tnie a co dopiero na dalekiej widoczności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcasey Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 moze mi ktos powiedziec jak sie w stalkerze przyspiesza pore dnia aby moc sobie obejrzec zachodzace slonce itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) A jak by tak panowie ustawić Zasię widoczności na max może w tedy nie było by takich przycinek podczas biegu bo więcej terenu jest wczytane, ja osobiście nie mogę tego sprawdzić bo mam za słaby sprzęt i tak mi się gra tnie a co dopiero na dalekiej widoczności. to nic nie da- pomiedzy 50-100% widocznosci nie ma praktycznie różnicy A tak na marginesie- dziś pograłem trochę i stwierdzam, że GSC samo sobie wykopało grób w kwestii warunków atmosferycznych w grze. Pogrzebałem w plikach i jest tam ok 25 textur nieba tymczasem w grze przez 80-90% czasu mamy super klimatyczne egipskie ciemności przy których ciężko dojrzeć na prawdę świetną grafikę. Dziś wracając z X16/18 cofnąłem sie znów na 1 poziom akurat na zachód słońca- szczenka mi opadła. To jak ta gra prezentuje się w słońcu to jest poezja. Imho pierwszą rzeczą zawartą w jakimkolwiek patchu powinno być odblokowanie tych wszytstkich textur i ich zaaplikowanie do gry. Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 LPKorn nice screens, chyba troche glow factor podniosłeś, textura bardziej świeci na ostatnim screenie, no i widze ze dalej głodny chodzisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Troche mecze te configi .ltx ale w pewnym momęcie sam juz nie wiem za dnia jest suoer a w nocy lipa i nie moge znalezc kompromisu :) zamieszcze kilka moich ostrych i czystych fotek : Chetnie wymienie sie configami ... tutaj link do mojego nie pelnego jeszcze ... cfg tunning.ltx Pelnej jakosci jest ponizej 2.2MB HQ Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Dzieju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Coś ten konfig nie działa. Możesz zuploadować jeszcze raz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a ja robię podejście do stalkera nr. 2 :] staram się mieć wykonane wszystkie questy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Coś ten konfig nie działa. Możesz zuploadować jeszcze raz?wystarczylo pokombinowac ;) http://www.lanblok.woox.pl/upload/tunning.ltx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja tym razem czekam na 1.0002 i wgrywam Reality Enhancement Beta (jak tylko zrobią go pod 1.0002) Gra jest ciekawsza kiedy kolesie nie muszą przyjmować magazynka na klatę, a i my giniemy od 1 HS'a. Bronie mają bardziej realistyczną moc. Nie dostaje się niewiadomo ile za Q a bronie są drogie. Wrogowie nie odlatują na 4m po zabiciu. Artefakty są spawnowane losowo. No i bardzo ciekawy dodatek. Można tak ranić NPC, że wykrwawi się na śmierć jeśli nie ma apteczki ;] P.S. LOL co do konfigu to nie spojrzałem na link ;] Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Gra jest ciekawsza kiedy kolesie nie muszą przyjmować magazynka na klatę trzeba umieć strzelać O.o ... ostatnio 4 headshoty z rzędu poszły, a potem tylko dobicie jeszcze 3 bandytów i ich mały obozik poszedł się dyndać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) HSy HSami, sam ich wale sporo. Ale wgraj sobie ten mod a zobaczysz o czym mowie. Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Pierwszy skandal związany z grą: Czy S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl korzysta z elementów skradzionych innym grom?Rozpoczyna się niemały skandal związany z niedawno wydaną strzelanką S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Tworzony przez GSC Game World aż sześć lat shooter okazuje się mniej innowacyjny, niż nam się wydawało. Serwis Shacknews ujawnił screeny, które jasno pokazują, że wiele plików graficznych znajdujących się w Stalkerze to wierne kopie grafik z Dooma 3 oraz Half-Life 2. Niektóre pliki są identyczne, a nawet ich nazwy pozostały niezmienione. Oczywiście autorzy wykorzystali te elementy bez żadnej zgody Valve czy id Software. Obydwa studia na razie jednak nie komentują sprawy.I wersja oryginalna artykułu ze screenami. Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WeqWeq Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Pierwszy skandal związany z grą: Czy S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl korzysta z elementów skradzionych innym grom?Rozpoczyna się niemały skandal związany z niedawno wydaną strzelanką S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Tworzony przez GSC Game World aż sześć lat shooter okazuje się mniej innowacyjny, niż nam się wydawało. Serwis Shacknews ujawnił screeny, które jasno pokazują, że wiele plików graficznych znajdujących się w Stalkerze to wierne kopie grafik z Dooma 3 oraz Half-Life 2. Niektóre pliki są identyczne, a nawet ich nazwy pozostały niezmienione. Oczywiście autorzy wykorzystali te elementy bez żadnej zgody Valve czy id Software. Obydwa studia na razie jednak nie komentują sprawy.I wersja oryginalna artykułu ze screenami. chyba za późno na takie rzeczy, gra już wyszła a takie zbieżności o niczym nie świadczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcasey Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 moze ktos jednak pamieta jak na szybko pogode zmienic ?? szukajac forum znalazlem "*" ale nie dziala ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 bylo juz pisane ze po wgraniu patcha juz to nie dziala. a co do tej afery, wyglada jakby po zmianie "design'u stalkera" gsc robilo w pospiechu gre, majac malo czasu chwytali sie czego mogli, pliki z innych gier, nie dopracowane wiele elementow (np. skradanie sie czy handel). ciekawe co na to gsc, bedzie ciekawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Przed chwila skonczylem gre, z prawdziwym zakonczeniem jak mi sie wydaje (wazka). Podobno sa dwa prawdziwe zakonczenia, jesli ktos mial inne niz moje, to moze objasni na czym polega to drugie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam mam duzy problem gdy wykonuje misje X16 ide z jednym kolesiem w kombinezonie pozabijac zombie ale on ginie i wracam do sakharova gdy naciskam F i che z nim porozmawiac gra wychodzi do pulpitu :/ Moze ktos mail podobny problem i go rozwiazal?? Dzieki Wiatam, jestem tez przy tej misji i tez wywala na pulpit :wisielec: czego to jest wina ? wczesniej nie mialem takich problemow ;( HELP ME :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ja tez nie.Nie wiem jak to ominac a chetnie bym pogral przez swieta.Panowie pomozcie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja tez nie.Nie wiem jak to ominac a chetnie bym pogral przez swieta.Panowie pomozcie!!!sprobuj podkasowac czesc pliku z save game ?? moze jest jakies ograniczenie :mur: Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donciu Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ja tez nie.Nie wiem jak to ominac a chetnie bym pogral przez swieta.Panowie pomozcie!!! Sprawdziłem specjalnie i na patchu 1.0001 nie ma takiego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Sprawdziłem specjalnie i na patchu 1.0001 nie ma takiego problemu. tylko dlaczego dopiero po kilku dniach grania nagle pojawiaja sie takie problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donciu Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 tylko dlaczego dopiero po kilku dniach grania nagle pojawiaja sie takie problemy? Nie mam zielonego pojęcia :/ Wcześniej po paru dniach grania nie mogłem przejść do red forrest choć na starym sejwie nie było takich problemów. No ale to było na 1.0 wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Nie mam zielonego pojęcia :/ Wcześniej po paru dniach grania nie mogłem przejść do red forrest choć na starym sejwie nie było takich problemów. No ale to było na 1.0 wersji. CZY KTOS WIE JAK ROZWIĄZA TEN PROBLEM :cry: help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnb111 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 witam ma ktos moze save z 1.0001 z okolic questa find the militaries documents? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donciu Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 witam ma ktos moze save z 1.0001 z okolic questa find the militaries documents?Jakbyś wczoraj zapytał ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Pierwszy skandal związany z grą: Czy S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl korzysta z elementów skradzionych innym grom?Rozpoczyna się niemały skandal związany z niedawno wydaną strzelanką S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Tworzony przez GSC Game World aż sześć lat shooter okazuje się mniej innowacyjny, niż nam się wydawało. Serwis Shacknews ujawnił screeny, które jasno pokazują, że wiele plików graficznych znajdujących się w Stalkerze to wierne kopie grafik z Dooma 3 oraz Half-Life 2. Niektóre pliki są identyczne, a nawet ich nazwy pozostały niezmienione. Oczywiście autorzy wykorzystali te elementy bez żadnej zgody Valve czy id Software. Obydwa studia na razie jednak nie komentują sprawy.I wersja oryginalna artykułu ze screenami. poprostu lepiej wykorzystali to co maja ... zobacz mojego screena wyzej 2.2mb nigdy nie widzialem w zadnym momęcie w HL takiej jakosci !!! Jaki jest sens robic afere ? skompromituja sie tylko ... na tym samych texturach czy nie wiem o czym tam mowa byla jeszcze ale Stalker wyszedl lepiej ... czyli poprostu lepiej sie przylozyli :P Ale wad to ma i to sporo :( no ale to poczatki tego typu gier handlu fps i mp .... Panowie zapodajcie swoje configi please chetnie testne sobie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Gra jest fajna ale jestem na poczatku gry i ide zaraz na nastepna mape bo juz wszystkie misje porobilem, i nie wiem czy rozwalic ta jednostke wojskowa obok wioski ?? A i kumpel mi mowil ze znalazl na tej mapie kolo jakiegos tunelu MP5 z tlumikiem ale nie moge jej znalezc nie wiecie w ktorym miejscu jest dokladnie ?? Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Te rzeczy które można znaleść w strefie są generowane tylko po tym jak znajdziesz informacje o nich podczas przeszukiwania ciał kolesi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donciu Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Gra jest fajna ale jestem na poczatku gry i ide zaraz na nastepna mape bo juz wszystkie misje porobilem, i nie wiem czy rozwalic ta jednostke wojskowa obok wioski ?? A i kumpel mi mowil ze znalazl na tej mapie kolo jakiegos tunelu MP5 z tlumikiem ale nie moge jej znalezc nie wiecie w ktorym miejscu jest dokladnie ?? Chodzi Ci o blokade wojskową pod mostem ?? Bo jeśli tak to rozpiź ich w pizdu ( :P ) , biedziesz mieć wolną droge , kupe amunicji do Ak-74 , apteczki wojskowe , no i niejaki Major Kuznietsov (czy jakoś tak) posiada na swoim wyposażeniu prototypową wersje Forta która jest lepsza i droższa od zwykłej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Szawel czy po wgraniu Reality Enhancement Mod v1 sprawa z zabijaniem kolesia mniejsza iloscia pociskow niz caly magazynek jest jakos rozwiazana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...