Carson Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 (edytowane) No i oczywiście nie zrozumiałeś. Sam napisałeś jeśli dostane to co obiecywano. I właśnie mi o to chodzi. Jeśli- to co obiecywano. Uwierzę w to co obiecywano dopiero jak się sprawdzi w akcji. Za wiele razy już obiecywano cuda nie z tej ziemi. Normalnie rozkładają mnie na kolana stwierdzenia niektórych tylko na podstawie paru filmików i fotek, że gra stanie się megahitem, miażdżącym konkurencję na wiele lat, itp , itp. Boski klimat?? boski jest wtedy kiedy jest w stanie wciągnąć wszystkich, nie tylko tych z urzędu zafascynowanych danym tematem. Wtedy dopiero można mówić o wyjątkowości danego tytułu. Szczerze?? ja na żadną grę nie czekam już z niecierpliowścią. To są tylko zabawki, dla umilenia czasu. I nic więcej. Nie muszę zagrać w żadną grę. Wyjdzie to wyjdzie, nie wyjdzie nic się nie stanie. Nie ma dla mnie gier na którą warto czekać za wszelka cenę, a tym bardziej kolejnymi latami. Co potrafi stalker?? Nic nie potrafi. Tylko to co mu wprowadzą programiści. I to wszystko. Być może. zrobią to trochę lepiej niż w innych tytułach. WOW jak do tego doszedles :D ? ja zylem w przekonaniu ze programisci obdarzyli stalkera niesamowita AI i teraz czekaja az sam sie dokonczy :mur: ps. wszystkim sie nie da dogodzic ;] wiec rob co uwazasz, graj w co uwazasz i najwazniejsze nie probuj na sile sie przekonywac (a w efekcie bluzgac na gre) do gry ktora w ogole cie nie interesuje ;) Edytowane 29 Listopada 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 cosmo111 po części masz rację ale stwierdzenie: "Boski klimat?? boski jest wtedy kiedy jest w stanie wciągnąć wszystkich, nie tylko tych z urzędu zafascynowanych danym tematem" do mnie nie trafia i szczerze mówiąc to serdecznie dziękuje za taki tytuł. Tak to już jest, że gra, która podoba się każdemu musi posiadać np. zrównoważenie każdego elementu tak by pasowało zarówno osobie, która gra na co dzień w bierki jak i tej co pyka tylko rpg. Jezeli widzisz to przez taki pryzmat jak piszesz to w twoim mniemaniu ta gra na pewno nie okaże się hitem, a raczej nie będzie miała ogromnego klimatu ... A z resztą się zgadzam, trailery i fotki to jedno a gra odpalona na własnym kompie to drugie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 (edytowane) Właśnie lepiej żeby gra nie trafiła do wszystkich bo by się zrobiła z niej gra typu Rainbow Six kiedyś świetna gra z olbrzymim naciskiem na taktykę, planowanie i współdziałanie, a teraz to prosty konsolowy shooterek z mniej lub bardziej ciekawą fabułą bo musieli go uprościć żeby każdemu pasował i lepiej się sprzedawał. Edytowane 29 Listopada 2006 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 To mowicie panowie, ze fascynuje was "klimat" Czernobyla? Pewnie Bhopal tez wam sie bedzie podobal - tylko patrzec jak zrobia gierke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=139 - kolejne 4 nowe fotki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 http://stalker.funday.pl/fusion_images/photoalbum/381.jpg na tym zdjęciu świat gry wydaje mi się dużo gorszy niż wcześniej pokazywana gra, najbardziej nie podobne jest to do pierwszych filmów z gry, które ukazała się chyba w 2004... coś mi tu śmierdzi, ile można poprawiać grę ? może stworzono nowy engine, aby łatwiej było tworzyć na konsole... co wy na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aran Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Czy ja wiem czy gorszy ? Na razie najbardziej nie podoba mi się ośmiornica. UPDATE: A co to jest ? ;) http://stalker.funday.pl/photogallery.php?photo=382 Edytowane 4 Grudnia 2006 przez Aran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) http://stalker.funday.pl/fusion_images/photoalbum/381.jpg na tym zdjęciu świat gry wydaje mi się dużo gorszy niż wcześniej pokazywana gra, najbardziej nie podobne jest to do pierwszych filmów z gry, które ukazała się chyba w 2004... coś mi tu śmierdzi, ile można poprawiać grę ? może stworzono nowy engine, aby łatwiej było tworzyć na konsole... co wy na to ? Jeśli dobrze zrozumiałem to chodzi Ci o to, że w 2004 roku gra wyglądało zupełnie inaczej niż na tym screenie. W 2004 gra była pokazywana przeważnie jeszcze w dx8.1, o dx9.0 tylko sie mówiło. Engine masz ten sam co 2004, tyle że tu zaimplementowany jest dx9.0 dlatego są refleksy, miękie cienie, bump mapping, parallax mapping, defrakcja, inne. Z tego co mi wiadomo, gra w tej chwili pisana jest tylko na PC. Jeśli chodziło Ci o co innego to sory. Aran jaka ośmiornica? :P Edytowane 3 Grudnia 2006 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Witam swego czasu tez czekalem na ta gre .... ale cos mi sie widzi ze to bedzie 2 Duke nukem Forever :P i gre zapowiadali i zapowiadali i nie wyszla ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Witam swego czasu tez czekalem na ta gre .... ale cos mi sie widzi ze to bedzie 2 Duke nukem Forever :P i gre zapowiadali i zapowiadali i nie wyszla ;p Taaa faaaaajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) ludzie o co Wam chodzi :D ? przeciez premiera juz jest prawie pewna, jest to marzec przyszlego roku. no nie no w tym momencie mnie oslabiaja porownania z DNF, jeszcze jakis rok temu...owszem...z gra dzialy sie rozne "cuda" ale teraazz....?! gra jest praktycznie ukonczona i nie wiem jak mozna to do DNF porownywac :D Edytowane 3 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Mnie denerwuje to, że po raz kolejny ktoś taki jak ed00s pisze posta, którego sens sprowadza się do "DNF=STALKER", przecież człowieka coś w końcu trafi ileż można ludzie zlitujcie się jeśli macie zamiar znowu porównywać STALKER-a do DNF to zamiast pisać tu napiszcie do mnie na PW możecie się wyżyć i zawalić mi całą skrzynkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 przeciez max peyna taz robili baardzo dlugo , ale wyszedl i zrobil nie mala furore :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Witam swego czasu tez czekalem na ta gre .... ale cos mi sie widzi ze to bedzie 2 Duke nukem Forever icon_razz.gif i gre zapowiadali i zapowiadali i nie wyszla ;pNa początku też tak myślałem ale ok miesiąca temu zdanie zmieniłem :-P Gra wyjdzie zapewne juz w marcu bez żadnych poslizgów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Jeśli już mowa czy gra sie ukaże czy nie, to " Anton Bolshakov niedawno złożył obietnicę, że odda swój samochód, jeśli S.T.A.L.K.E.R. się nie ukaże" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Ciekawe jak podzielisz tego Cayena na milion fanów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 wystarczy ze dla Anton'ego bedzie to duuzzaaaa strata :D edit: tapetka-kalendarz na aktualny miesiac http://www.oblivion-lost.de/ger/community/...cember_2006.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Ha Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 .... Jeśli już mowa czy gra sie ukaże czy nie, to " Anton Bolshakov niedawno złożył obietnicę, że odda swój samochód, jeśli S.T.A.L.K.E.R. się nie ukaże" :D ..... .... Ciekawe jak podzielisz tego Cayena na milion fanów :) ..... .... wystarczy ze dla Anton'ego bedzie to duuzzaaaa strata :D .... Pewnie Anton miał na myśli Swoją, starą Wołge :D ;D .... Cóż, czekałem tyle lat, poczekam do marca :] ----- nawet wierzę w te zapowiedzi :D ---- gra i tak będzie rządzić ....... Mam przynajmiej dodatkowy, całkiem spory, czas na upgrade (kolejny) sprzętu :] Pozdrawiam!!!! --- F51 ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 a tam, dlugi czas, jesli dotrzymaja obietnicy i stalkera zobaczymy w sklepach w marcu to bedzie miodzio, te 3 miesiace zleca jak jeden dzien. zwlaszcza ze pod sam koniec bedziemy pewnie zasypywani trailerami i nowymi screenami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Hmm... może wyjdzie jakieś demko wczesniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Hmm... może wyjdzie jakieś demko wczesniej :) nie, nie wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deckard Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Szczerze mowiac, nadal czekam na Stalkera :) Kilka lat temu wydawal mi sie jakas super super gra, teraz po sesji w GoW, przynajmniej graficznie wyglada blado. Ale wciaz pozostaje wiara w klimat... i w to, ze DNF wyjdzie w tym samym miesiacu Deck, ostatni zywy fan DNF :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Szczerze mowiac, nadal czekam na Stalkera :) Kilka lat temu wydawal mi sie jakas super super gra, teraz po sesji w GoW, przynajmniej graficznie wyglada blado. Ale wciaz pozostaje wiara w klimat... i w to, ze DNF wyjdzie w tym samym miesiacu Deck, ostatni zywy fan DNF :D a co..reszte wybili ? :lol: co do demka to juz nawet rok czy dwa lata temu w wywiadzie z .no wlasnie z kim.. nie pamietam..byl to ktos z ekipy od stalkera i powiedzial ze demka nie bedzie bo musialoby zajmowac co najmniej 3gb :) zaraz poszukam bo mam zarchiwizowane na dysku strony html z wywiadami i wypowiedziami na temat stalkera hehe, wlasnie zaczalem przegladac te stare wywiady i smiac mi sie chce po prostu :lol: wrzuce pare fragmentow z tych wywiadow: wywiad z dnia 05/04/2004 Eurogamer: How complete is the game at this stage? Oleg Yavorsky: The graphics are done 100% and gameplay roughly 70% complete podsumowanie tego wywiadu: "S.T.A.L.K.E.R: Shadow Of Chernobyl is due out in September on PC CD-ROM." :lol: ---------------------------------------------------- o tu znow co innego, ale daty nie mam przy tym: GamesAgent.net: Do you plan to relase a playable demo? Answer: Yes, a playable demo is planned! But the demo will come out after the release of the game. GamesAgent.net: What is the actual status of STALKER? Answer: The graphics are 100% finished. The gameplay is nearly two-thirds ready. GamesAgent.net: When will STALKER be released? Answer: We aim at a worldwide release in the third quarter of 2004. GamesAgent.net: Will STALKER be published on DVD or CD? Answer: At the moment we cannot say on which media type the game will be released. Because we don`t know, how much megabyte the game needs. GamesAgent.net: Do you plan to censor the german version of STALKER? Answer: Definitely not! The game will possibly get an adult (ab 18 Jahren - rated "R") rating. GamesAgent.net: Can you tell us s.th. about the system requirements? Answer: The system requirements keep within a limit. A CPU with 1,2 GHz is needed to run the game with minimal graphic settings. Much more important is the graphicscard. A DirectX9 compatible card will show some outstanding effects, which user with a DirectX8 compatible card cannot see. B-) ----------------------------------------------------------------- wywiad z dnia: Fri Dec 17, 2004 *What is the release date for now? Will there be any DEMO version and when? Oleg Release date: May 2005. We are not talking about demo yet. Beta testing is the upcoming code-sharing with public:) .... *What stage of development would you say the game is currently in that it requires us to wait many more painful months? Oleg Not too many months to wait there - until May. .... *How complete is STALKER? Oleg 95% but as practice shows, it's the remaining 5% which is the toughest to accomplish (oj trudno sie nie zgodzic :lol: ) *Can an NPC detect the player by seeing his shadow? Oleg That's impossible now, please ask in 4 years:) (moze czas ich zapytac czy nie przedluzyli by premiery o jakies 1,5 roku i sprobowali to zaaplikowac stalkerowi :lol: ) -------------------------------------------------------------------- i teraz to nad czym najbardziej ubolewam: *Tell us about S.T.A.L.K.E.R.'s multiplayer features. S.T.A.L.K.E.R. offers standard Deathmatch, Team Match and co-operative modes as well as new types of network battles - including Mutants vs. Humans. We believe the main attraction for players will be the co-op mode - which allows dozen of participants to play through the game online - and Team Match, which is similar to Counter-Strike and takes place on dedicated levels. *What is the current player limit for multiplayer S.T.A.L.K.E.R.? We're targeting up to 64 players for the multiplayer mode, although it's too early to give the final figure. I can tell you for certain that it won't be under 32. *In Codename: Outbreak, you could never complete the game in co-op mode. Have you corrected this with S.T.A.L.K.E.R.? S.T.A.L.K.E.R. is a completely new project started from scratch. Everything that's a part of it, including story, engine, graphics and others are unique and in no way linked to any previous project. obiecywali tryb cooperative :cry: i nie dotrzymaja slowa Edytowane 5 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) CarsonPoland, Panowie przeciesz gra miała chodzić na p4 1.4ghz, TNT2, 256ram , a na natakim Athlonie 2ghz, 1gb ramu, gf 6800 miała zamiatać 1000000000000000 fps :lol: no dobra 100fps przesadzam :lol2: Wróćmy do roku 2006, komp robiący 8k w 3dm05 powinien wystarczyć. Edytowane 5 Grudnia 2006 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 CarsonPoland prawie jak sony... ale prawie robi wielka roznice ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=142 - 11 nowych, świetnych fotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Duże wrażenie na mnie zrobil screen z piorunem w tle :-P Miodzio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) no wlasnie jestem ciekaw jak to bedzie z ta pogoda :) z poczatku (lata 2003-2004) jak pokazywali trailery to pogoda i zmieniajace sie warunki atmosferyczne wygladaly bosko, poza tym sam Oleg czesto wspominal w wywiadach ze chca zrobic bardzo realistycznie wygladajaca pogode, ktora ma pobudowywac mroczny klimat. ja juz sie nie moge doczekac STALKERa, juz sobie wyobrazam: jest pochmurno, burza, blyskawice a my biegniemy przez osiedle Pyrpeci z kalachem w rekach, rozgladajac sie dookola czy za rogiem nie czai sie jakis bloodsucker czy inny stalker. nie no ta gra po prostu zmiazdzy klimatem wszystkie FPSy jakie do tej pory wyszly :) Edytowane 6 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Co do pogody, to chyba nic sie nie zmieniło od pierwotnych planów. Jest dynamincza zmiana cyklu dzień/noc, deszcz, mgła, burza, inne warunki atmosferyczne. Do tego dochodzą anomalie, niesamowicie musi wygladać w nocy np. anomalie elektryczne. Wszystko połączone z defender shadingiem. Jak ktoś grał w bete 2215, to mógł zaobserwować pory dnia. Ciekawe tylko jak nasze kompy to pociągną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Grafika powiem tak mi całkowicie wystarczy a nawet zaspokaja aż nadto. Liczę na dobry klimat, świetną fabułę i dziesiątki godzin grania. Beta multiplayer zmiażdżyła mnie mapami. W porównaniu do CSów i CoDów mapy w tej becie były po prostu wypełnione po brzegi miejscami w których można się ukryć, lub przedmiotami za którymi można się schować i uciec z oczu wroga. Pamiętam jak graliśmy w bete mp na snajperki trudno było kogoś dostrzec mnóstwo miejsc do przykampienia. Fizyka już wtedy wyglądała świetnie. Ludzie nie latali jak lalki a pamiętam raz w kogoś strzeliłem jak stał na gzymsie budynku dostał headshota po zginięciu pokiwał się sekundę i poleciał w tył spadając z dachu. Świetne był też anomalia. Strzelamy się w trójkę nagle pojawia się trąba powietrze dwóch kolegów zostało porwanych a ja fuksem uciekłem. Balistyka też wyglądała świetnie można było przestrzeliwać przez szafy lub dostać rykoszetem a granat wyrzucał odłamki. Zobaczymy co z tego będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...