Skocz do zawartości
Gość

Powrót Króla = ARCYDZIEŁO!!! info o wer. rozszerzonej !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Yo

Właśnie wróciłęm z filmu i stwierdzam że film jest poprostu GENIALNY :!: :!: :!:. LOTR poprostu mnie zmiarzdzył rozwalił zgniutł i Bóg wie co jeszcze te efekty specjalne były fenomanealne sceny batalistyczne to poprostu arcydzieło. POLECAM WSZYSTKIM :!: Ja teraz czekam aż w multikinie będą puszczać wszystkie 3 części ale wersje rerzyserskie 8).

No a teraz ci którzy nie oglądali marsz do kina :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to nic nie zdradziles bo od pcozatku wiedzialem ze ten film bedzie wielki. tylko szkoda ze jackson az tak odszedl od oryginalu:((((((

moze mi ktos powiedziec gdzie i kiedy bedzie grany maraton lotr'a we wrocku?

No racja ale podobno w wersji poszerzinej mają dodać porządki w shire i potyczke z sarumanem na samym początku więc powinno być dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No racja ale podobno w wersji poszerzinej mają dodać porządki w shire i potyczke z sarumanem na samym początku więc powinno być dobrze :)

Toś mnie trochę pocieszył, bo po tym co mi kumpel opowiadał to wygladało to kiepsko. Jak tam ze zmianami w stosunku do książki - sporo tego jest? W Dwóch Wieżach wg mnie Jackson wiele razy przegiął ze swoimi pomysłami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie jednak nie wybiore .Nie wiem czemu ale nie moge sie przekonac do filmow z elementeami fantastyki :?

Przeczytaj książke, a zmienisz zdanie - książka cie wciągnie a film obejzysz żeby to jakos zwizualizować.

Co do filmu to jeszcze nie oglądałem, ale zamierzam sobie seans zrobic i obejzeć 3 części naraz :wink: ale kiedy ja znajde 9 godzin :?

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toś mnie trochę pocieszył, bo po tym co mi kumpel opowiadał to wygladało to kiepsko. Jak tam ze zmianami w stosunku do książki - sporo tego jest? W Dwóch Wieżach wg mnie Jackson wiele razy przegiął ze swoimi pomysłami.

Jesli narzekales na uchybienia od ksiazki w drugiej czesci to tym razem bedziesz mial ochote obedzrzec rezysera ze skory .. tak jak ja.. Gdy ogladalem ten film to mnie krew zalala... juz sie balem ze Frodo zginie w ogniach gory... jak mozna bylo cos tak doskonalego zniszczyc :( moze i efekty sa ok, ale to nie gra do konca z ksiazka :( szkoda... wielka szkoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO film jest do BANI !!!

co z tego ze sceny batalistyczne sa zaj....cie zrobione :?: :?: :?:

film tak sie ma do ksiazki (calej fabuly) ze szkoda slow :!: :!: :!:

LUDZIE !!! przeczytajcie sobie ksiazke i po jej zakonczeniu napewno bedziecie bardziej "zadowoleni" anizeli po wyjsciu z kina :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie sie podobal.....tylko troche dluzyzny w pierwszych i koncowych 20 minutach......a tak to wypas.... :!:

Dłużyznyto są dopiero w książkach Tolkiena ;]

Za każdym razem, jak je czytam, to znajduję co najmniej jedną. Miałem gdzieś linka do stronki o LOTR, gdzie koleś omawiał kilkanaście największych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam książki nie czytałem, obie części widziałem (1 mi się bardziej podobała niż 2, ale mam nadzieję, że po 3 zmienie zdanie :D)

Jutro idę do kina na ten prawie 3 i pół godzinny seans :) (weze se kanapki chyba :wink:) i dam updata :P

A wiecie, że Tolkien przez osobę (powiernika pierścienia -> Frodo?)

chciał nawiązać do Jezusa?

Powiernik ratuje świat, ludzkość przez zniszczenie pierścienia, a Jezus przez śmierć na krzyżu :P (plagiat(joke))

Idę spać :}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam książki nie czytałem..... 

Powiernik ratuje świat, ludzkość przez zniszczenie pierścienia, a Jezus przez śmierć na krzyżu :P (plagiat(joke))

wlasnie widac ze nie czytales :lol: bo juz na "pierwszej" stronie jest wytlumaczone ze NIE ma zadnych " podtextow" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam książki nie czytałem, obie części widziałem (1 mi się bardziej podobała niż 2, ale mam nadzieję, że po 3 zmienie zdanie :D)

Jutro idę do kina na ten prawie 3 i pół godzinny seans :) (weze se kanapki chyba :wink:) i dam updata :P

Masz rację - idź spać ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol a od kiedy film ma byc w 100% taki jak ksiazka??

Oczywiście, że nie musi, znam filmy znacznie lepsze niż ksiażka na podstawie, której powstały. Po prostu wielu ludziom, którzy czytali Tolkiena te zmiany (imo nieporzebne) psują przyjemność z oglądania filmu. Na pewno film nic by nie stracił na widowiskowości, gdyby się trzymał ksiażki. Jackson niepotrzebnie chciał "odcisnąć swoje piętno" na tym filmie. Oczywiście nie spieprzył sprawy tak jak Szczerbic "Wiedzmina" ale mogło być po prostu lepiej.

Każdy ma ma swój gust, lubi co innego i kłótnie nie mają sensu. Mnie znudził (i wkurzył) film "Dwie Wieże" dlatego niepokoi mnie to co pisze sajmon...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam książki nie czytałem..... 

wlasnie widac ze nie czytales :lol: bo juz na "pierwszej" stronie jest wytlumaczone ze NIE ma zadnych " podtextow" :wink:

Dokładnie :!: ale LOL buahahaha

A co do spujności filmu i książki to nigdy nie powstanie film na podstawie książki który w 100% oddawałby wszystko co jest zawarte w książce.

Jackson jako reżyser wprowadził tam swoje, wymyslone elementy, które fanom twórczości Tolkiena najczęściej niezbyt sie podobają, co nie zmienia faktu, że Jackson odwalił kupe dobrej roboty.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co za  ...wa  LOL :evil:  :evil:  PRZECZYTAJ ksiazke a pozniej oceniaj film :!:

i wcale nie mowie o 100%, gdyby bylo choc 70%......

przeczytalem trylogie i nadal nie wiem dlaczego tak strasznie kurczowo trzymacie sie ze film na podstawie ksiazki musi byc w 100% taki sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi