soltys Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 ale mozewydajnosc: timingi<Mhz? bylo by dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Pieklo --> Pewnie ze ma slabe timingi i pewnie, ze ot, jest to cala filozofia :? Kwestia jest taka, ze timingi w oryginalnym biosie byly zupelnie nieoptymalne do mocnego oc tych hynixow (za to optymalne dla nominalnego taktowania). I jesli karta na slabszych timingach i osiagnietym max. taktowaniu ma wyzsza wydajnosc niz na wczesniejszym max. przy lepszych timingach, to zdecydowanie jest sie czym zachwycac. Bo wcale nie tak latwo trafic na bios z tak dopasowanymi timingami... Jesli wczesniej rekordy mialem 17.6k w 3dm1 i 5.5K w 3dm na karcie opatulonej radiatorami, a teraz, po ledwo godzinnym bawieniu sie na nowym biosie ale lysej karcie, bez zadnych dodatkowych radiatorow mam juz rekord ~17.9K w 3dm1 i ~5.8K w 3dm3, to juz naprawde zdecydowanie jest sie czym zachwycac... Wiec Twoj post utrzymany w lekcewazacym tonie jest zupelnie nie na miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Hm.... Pieklo Ty z tego co widze wogule nie masz tej karty a widze ze wszystko wiesz lepiej to moze tak jeden duzy poscik podasz nam wszystko optymalnie i zamkniemy topic i oszczedzimy Ci cennego czasu na olsniewajace komentarze. xor czyli jak mi teraz idzie na 300 to mozliwe ze pojdzie wkoncu na taktowaniach pro i ten bios to od pro ze ustawi mi od razu 325/310 firmowo czy nie ?? bo u mnie jak narazie to 310 juz sa artki niestety, ja sie wlasnie wczesniej pytalem czy ktos wie moze jak otworzyc ten plik bin i zobaczyc jakie timingi sa w tych wszystkich biosach jak wiadomo dla pamieci tez bios ustawia niby turbo na 2 2 2 5 a to wcale nie jest turbo takie bo 2 2 2 6 daje wiecej no a sa jeszcze lepsze mozliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 hmm, przestestuje dzisiaj ten bios....moze bez moda bedzie sie lepiej krecila??? panie boze...... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Xor, Ty masz Herc'a karte? tzn taka orginalna z radiatorami itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Sorki ze troszke odbiegne od tematu ale jakim programem zmieniacie czestotliwosci dla GPU i dal pamiatek ? Ja mam Radka 9500 z komputronika z driverami omegi i ppieknie idzie zero artefaktow ale w opcjach sterownika nigdzie nie znalazlem zadych ustawien MHz wzgledem GPU,MEM, tak jak to bylo w GeForcach itp. Tak przy okazji ja mam 3.0 ns ile teoretycznie moge najwiecej ustawic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 po 1 wlasnie omegami krece mam omegi 3.9 tam jest tzw. RadClocker i nim krece po 2 pamiatki masz lepsze niz my wiec pojdzie Ci lepiej a na ile pojdzie to prosty rachunek jak ktos juz tu podawal 1000/3.0 = 333 chcialbym zeby u mnie tak szly hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Karte mam od wczoraj i drivery mam (OMEGA DRIVERS 2.5.04) Ale jak wchodze na ta zakladke to nie mam zadnych ustawien tzn. pola sa szare bez zadnych parametrow w okienkach wiec nie wiem co ustawic i ile, nie dziala opcja "ReRead from system" czy jakos tak. Jak sie dowiedzic jakie sa ustawienia standardowe zeby na dziendobry nie przesadzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Bo w omegach 3.10 NIE MA RADCLOCKERA jakbys czytal na oemgacorner co tam pisze to byc wiedzial ze z jakiegos powodu nie moze juz jego umieszczac w omegach na dziendobry sie nie leci od razu o 100mhz tylko co 1-5 i sprawdza a ustawienia zegara beda szare jesli nie uaktywnisz mozliwosci ich zmiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 zainstaluj DNA, dla mnie najlepsze, i radclockiera maja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 No i soltys jak sie kreci i moze mi powiesz czy ten bios to od pro bo jak wyraznie napisales wyzej wczoraj miales go testowac to pewnie juz wszystko wiesz, no chyba ze Ci to tak idzie jak te mody na grafie :) A i co w tych DNA lepszego lepiej dzialaja niz Omegi bo jeszcze ich nie probowalem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 TO DZIALA! MIALEM MAX 380 GPU I 310 PAMIECI, A TERAZ PRZY GPU 325 PAMIECI IDA NAWET NA 340! WSZYSTKO ZALEZY OD CHLODZENIA! przy dodatkowym wiatraku 80x80 karta chodzila 380 i 340 czy cos kolo tego :twisted: trzeba kupic dobre radiatori i jazda panowie! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 a co do DNA: maja radclocker'a, ciut lepsza wydajnosc (testowalem) i malo kto je ma ;) fajnie jest byc orginalnym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Ja wrzucilem na google numer z kostki ramu od hynixa 3.6ns. (HY5DU283222F). Znalazle pdf'a ze specyfikacja. I do 300MHz chodza normalnie (czyli na standardowym zasilaniu 2.5V) i do 375 na 2.9V. Teraz pytanie ile jest na radku napiecia na pamiatkach ? Mozna by podniesc skoro producent ramu oficjalnie podaje takie info w speku. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 No no no 375 to by pieknie bylo a mi sie na zlosc grafa zwalila :x i juz nawet nie sprawdze tego biosu poki nowej nie dadza bo tej pewnie nie naprawia juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 No no no 375 to by pieknie bylo a mi sie na zlosc grafa zwalila :x i juz nawet nie sprawdze tego biosu poki nowej nie dadza bo tej pewnie nie naprawia juza co sie stalo? spaliles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Xor, Ty masz Herc'a karte? tzn taka orginalna z radiatorami itp?Nie. Mam karte niby-herca, ale jest to produkt ATI (czerwony laminat). Radiatory sam sobie poprzyklejalem :) Ja mam aktualnie granice bezartefaktownosci : GPU ~390 MEM ~347 (694) ALe mam karte na 2 modach : VGPU na 1.69V i VDD (vmem) na 2.92V. Wiec cos niezbyt... ALe chlodzenie mam bardzo badziewne. Jak zaimplementuje WC to z pewnoscia bryknie istotnie lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 WIELKIE DZIEKI ZA BIOS :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 hmmm a mi karta (Herc 9700np) biega od kupienia bez zmiany biosu 385/330 jak ustawie pamiec na 340 pojawiaja sie pojedyncze biale kropki, ale jakie mam pamieci nie wiem bo mam oryginalne radiatory naklejone i nia zagladalem pod nie :) ale pewnie to Hynixy 3.6 jak w Hercach kazdych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 ja wlasnie zamowilem duze radiatory z allego (kolo 25mm wysokosci), dam wentyl 92x92 na karta, i mam zamiar zamontowac cooler od procka na GPU, oby to cos dalo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 a ja mam takie pytanko mam ATI radeon 9700 z komputronika i mam pytanie ma ktos sprawdzony bios taki zeby karta chodzila jako 9700pro i tez tak byla wykrywana bez zabawy z podkrecaniem programami lub ew taki ktory mialby podkrecanie odblokowane ??? pasowalo by taktowanie cos ok 320 / 300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Ten, do ktorego link wczesniej podalem, jest wlasnie biosem od 9700pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Ten, do ktorego link wczesniej podalem, jest wlasnie biosem od 9700pro ten Twoj radek to takie cos jak ja mam ??? chce sie upewnic zanim zaczne sie bawic z biosem acha wyczytalem ze ten bios ma slabsze czasy dostepu ... i tak sobie mysle zeby nie wyszlo mi na to samo ze walne nowy biosik a wyniki nic nie skocza ... ja sie ma timing do Mhz ... czy lepsze sa timingi czy Mhz ??? acha i jeszcze jedno po zaladowaniu tego biosu Twoja karta jest wykrywana jako herkules 9700pro ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Tak, wykrywa ja jako 9700pro. Co do problemu lepsze_timingi_mniej_MHz / gorsze_timingi_wiecej_MHz - to nie ma uniwersalnego rozwiazania. Trzeba sprawdzic w danej sytuacji. W Twoim przypadku, jak nie chcesz maxymalnie wykrecac karty a tylko troszke, nie polecalbym zmieniania biosu - na 340/310 karta powinna chodzic na aktualnym. Ewentualnie troszke mniej. Natomiast trzeba uzywac driverow OMEGA badz odblokowac zwykle drivery RivaTunerem - karta ma w biosie zabezpieczenie przeciw podkrecaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 ale tak jest wygodniej z tym biosem nic nie trzeba robic programami i mozna uzywac byle jakich sterow :) a teraz kolejna porcja pytan ... zgralem bios karty orginalny programem Atiflash a pozniej jeszcze dla pewnosci flashrom2.23 i jak chce podejzec bios w programie radedit to wywala mi error checksum bad czy to znaczy ze bios jest zly ??? probowalem to robic innymi programami i z roznymi biosami ale tylko BiosEdit nigdy sie o nic nie pluje np ten bios od Ciebie tez w radedit tylko w innej wersji wywala ten sam blad ... i poprostu boje sie teraz ze po zmianie biosu nie da sie przywrocic starego ... sorrcia ze tak truje ale karta kosztowala pare zl i nie chcialbym jej przez jakis glupi blad uszkodzic ... wczesniej mialem zawsze nvidie wiec troche mi brakuje wiedzy w tej kwesti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 RadEdit jest juz taki - zalezy od jego wersji. W jednej pewnych biosow nie wczyta, a inne tak, a w drugiej odwrotnie... Ten biosik ktory zapodalem jest ok, mozesz go wladowac bez strachu. Natomiast jesli cos by w czasie flashowania poszlo nie tak, to zawsze mozna zmienic na stary (dobrze, ze zrobiles sobie kopie oryginalnego). Do tego potrzebna jest tylko karta grafiki PCI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 RadEdit jest juz taki - zalezy od jego wersji. W jednej pewnych biosow nie wczyta, a inne tak, a w drugiej odwrotnie... Ten biosik ktory zapodalem jest ok, mozesz go wladowac bez strachu. Natomiast jesli cos by w czasie flashowania poszlo nie tak, to zawsze mozna zmienic na stary (dobrze, ze zrobiles sobie kopie oryginalnego). Do tego potrzebna jest tylko karta grafiki PCI :) dzieki za pomoc XOR na moderatora :D !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Oooo, co to to nie, diekuje bardzo ! Przesiadywac cale dnie wertujac forum i uzerajac sie z userami... Przy Moderatorach Syzyf byl szczesciarzem ! :wink: :D _Vip_ --> sie wkopales chlopie... :wink: ciekawe, czy tu zagladasz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 BIOSik wgrany i jestem bardzo zadowolony. Podatność na OC wzrosła następująco: core: z 340 na 370 mem:z 640 na 680 Core idzie nawet na 395, w 3dm03 na samolotach zero przkłamań, ale klaty gości z 3 testu zrypane. Przy 370 zero aretefaktów 8) Dzięki ci xor 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...