Skocz do zawartości
forest kila zbila

World Racing - Mercedesy

Rekomendowane odpowiedzi

Heja

ciekaw jestem czy ktos z Was gra jeszcze w ta gre??

przy okazji podpowiadam ze wyszedl pacz 1.4.4 a w nim z nowosci - upragniony dzialajacy alt-tab i mozliwosc dogrywania furek z netu :-) na razie znalazlem tylko 3 samochody, jesli wiecie skad zassac wiecej - czekam na info

oczywiscie sa juz dostepne stosowne poprawki do pacza ;-)

tutaj pierwsza strona o WR a tutaj kolejna, na obydwu kompletny download

zanim ktos zacznie mieszac z blotem mercedesy - taka prosba - pojezdzij chwile na 100% sim z wł tylko absem po test tracku - jakims wysilonym tylnonapedowym amg :-)

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze sie zapytam - graliscie na sim?

jak ja pierwszy raz zobaczylem - wyscig nevada jakims 200cdi to sobie rowniez pomyslalem ze padaka...

...

dla mnie kul giera - najlepiej pojedzijcie po test tracku np sl73 amg i powiedzcie wtedy ze mozna ja porownac do fr2 heh ;-)

nie wiem w jakiej inne gierce tyle radochy dawala jazda boczkiem w serii zakretow przy dymiacych gumeczkach ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odświerzam temat aby podpowiedzieć :-) do tej gry dzisiaj można dograć koło setki dodatkowych samochodów, pokazują się trasy i zapowiada się kompletny mod GT... można też jeździć onlajn :D

Tutaj kompletny download

a na zachętę foto

Tutaj nowe A8

911 996 TurboS

Pagani Zonda 100KB

Vanquish z silnikiem 590hp

Forki z zapowiadanego moda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram w te gre co jakis czas, jedna z niewielu do ktorych wracam... czyli musi byc dobra :D

Oczywiscie jak juz ktos wspomnial, gra praktycznie ma tylko sens w trybie 100% SIM i najlepiej z wylaczonymi ABS i ASR.

Wtedy mechanika gry do złudzenia przypomina te z NFS Porsche 2000 !

BTW Jest juz patch 1.6.6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtedy mechanika gry do złudzenia przypomina te z NFS Porsche 2000 !

1263492[/snapback]

Szkoda, że po instalce patcha do NFS Porsche 2000 gra się jak w Ford Racing 2.

A jeśli chodzi o World Racing to zrobił już ktoś Borewicza do tej gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja dobrze widzę ten drugi obrazek to trasa z NFS III pacifica lub jakoś tak, jak tak to brawo, faktycznie engine meśka jest niezwykle giętki.

1265880[/snapback]

Rzeczywiście ta trasa jest z NFS III - atlantica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak atlantica, a w dodatku polaczona z aquatica :D bedzie wypas, normandia z nfs pu jest zarabista :)

ja kupilem w Niemczech wracajac z Londynu autem :P byla promocja bo sklep zamykali i kupilem za 9,99 ojro :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. faktycznie na pierwszy rzut oka gra ssie ale za namową kolegi sprawdze jeszcze raz.

nie wiesz jak wygląda współpraca z kierownicą momo i FF??

Edytowane przez petrumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

z kierownicą jest mały problem, czytałem (!) że podobnie jak przy sterowaniu klawirką np w poślizgu koputer lekko "odbija"... moze potwierdzi to ktoś lub zaprzeczy..

1266109[/snapback]

w demku na kierownicy (mam starą bardzo, ze sterownikami tylko do Win98) nie miałem żadnych problemów.

FF działa dość dobrze, chociaż nie ma różnicy czy się jedzie po drodze czy po wertepach - odczuwalne są tylko poślizgi, hamowanie i zderzenia, nawierzchnia jakby nie była brana pod uwagę.

ale to tylko demko - w sumie jeździ mi się dość przyjemnie, ale to nie to co w Rally Trophy czy NFS Porsche

EDIT:

troszkę więcej pograłem ostatnio w tą gierkę na kierownicy i zauważyłem trzy rzeczy, które są wkurzające:

1. siła FF - jest ustawiona domyślnie na maxa i w demku nie można jej zmienić. mam nadzieję, że w pełnej wersji można tą siłę regulować, bo jak nie, to koszmar - prowadzi się samochód w tej grze na kierce tak, jak by się jechało passatem bez wspomagania. czyli ciężko i łapy bolą.

2. odbijanie kierownicy: faktycznie jest takie coś, ale... to jest ciekawe. bo kierownica odbija przy poślizgach w ten sposób, że w mojej przynajmniej włącza się silniczek odpowiedzialny za kręcenie kierownicą w przeciwną stronę do tej, w którą kierownicę mamy zwróconą. stwarza to taką sytuację, że kółko chce wyskoczyć z rąk, bo je silniczek zmusza to kręcenia się w przeciwną stronę i teraz się mocujemy: jeśli utrzymamy kierownicę i nie pozwolimy jej się nam wyrwać, to jest luz. ale jeśli tylko lekko ją puszczę, to od razu wykręca się w drugą mańkę. trochę wkurzające to jest.

3. niekontrolowane drgania kierownicy przy jeździe prosto. nie wiem, może to niby ma symulować drgania samochodu od silnika, ale... jakoś głupio to jest zrobione - jadę sobie spokojnie do przodu i przy 2-3 biegu kierownica zaczyna mi drgać tak, jakbym jechał po jakichś wertepach. wystarczy, że lekko skręcę i efekt znika.z braku możliwości regulacji siły FF w grze nie mogę się do tego przyzwyczaić.

wszystkie te uwagi dotyczą wersji demo

Edytowane przez SamoDobro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odświerzam :-)

warto zainstalować jeszcze raz :-)

czemu:

M3

http://img148.imageshack.us/my.php?image=m351ex.jpg

http://img148.imageshack.us/my.php?image=m376xz.jpg

XJ220, jeszcze nie wyszedł

http://users.skynet.be/fa265643/images/Xj220ingame-4.jpg

fierro

klik

imprezka 22B

KLIK

jag?

klik

a to co ;]

klik

mustang '05?

KLIK

KLIK

explorer

KLIK

F50 GT

KLIK

wiećej TU i TU

tak tylko wspomnę że do gry od kreski nową M5tkę zrobił wspomniany Leeps ;] chyba wszystkie jego modele już są przekonwertowane... ;]

do tej pory dostępnych jest na pewno ponad 350 nowych samochodów

EDIT.. a co bede żałował ;]

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi