Skocz do zawartości
Hubert

Jaki twardziel???

Jaki dysk twardy polecacie?  

1. 1. Jaki dysk twardy polecacie?

• Maxtor
      8
    • IBM
      3
    • Seagate
      23
    • Samsung
      0

Rekomendowane odpowiedzi

teraz to bym chyba kupił WDC to z 8MB cashu. ktoś ma ten dysk?

a czy przpadkiem 8mb nie maja tylko te od 80 gb ??

No wlasnie, jak to jest z tymi Caviarami... Jesli 40GB tez maja 8mb cachu to bym sie ucieszyl :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety

najmniejszy caviar z 8mb cachem to 80gb

a wierzcie mi-jest wart tych pieniędzy (ok.580zł)

hdd miałem juz 4 -zaden z nich nie może się równać z tym caviarem(były wsród nich barracudy4-to rozpacz ,samsung-oprócz tego że bezawaryjny to żadnych zalet i maxtor -po caviarze najlepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seagate ST317242A 17 GB ATA66  :mrgreen:

To jest jakis Medalist? Sam mialem kiedys medaliste 4,3 GB, uwazam ze byl duzo bardziej user friendly niz dzisiejsze U5 i 'cudy - byl prawie nieslyszalny! Przy moich 50 gigach (10+40) nie idzie wytrzymac :(

Aha, a jesli chodzi o dyski - 3x NIE dla Maxtora - ich nawet nie mozna zareklamowac! Jeden pin zlacza jest minimalnie wygiety i juz po ptokach, nie wygrasz z nimi chocbys chcial!

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. To jest jakis Medalist? Sam mialem kiedys medaliste 4,3 GB, uwazam ze byl duzo bardziej user friendly niz dzisiejsze U5 i 'cudy - byl prawie nieslyszalny! Przy moich 50 gigach (10+40) nie idzie wytrzymac :(

2. Aha, a jesli chodzi o dyski - 3x NIE dla Maxtora - ich nawet nie mozna zareklamowac! Jeden pin zlacza jest minimalnie wygiety i juz po ptokach, nie wygrasz z nimi chocbys chcial!

1. Ja mam Seagate Medalist 6531 (6,5GB) i juz taki cichy nie jest ale dziala idealnie.

2. To raczej zalezy od sklepu gdzie kupujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Aha, a jesli chodzi o dyski - 3x NIE dla Maxtora - ich nawet nie mozna zareklamowac! Jeden pin zlacza jest minimalnie wygiety i juz po ptokach, nie wygrasz z nimi chocbys chcial!

Hmm... raczej od dystrybutora. Ten 3miejski nie uznaje czegos takiego jak reklamacja...

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... raczej od dystrybutora. Ten 3miejski nie uznaje czegos takiego jak reklamacja...

Pozdr...

Dziwne, dystrybutor nie uznaje reklamacji ?

A o federacji konsumentow slyszales kiedys ?

Zadzwon do nich, udzielaja pomocy bezplatnie, i nie popuszczaja jezeli masz racje.

Wiem cos o tym bo juz korzystalem z ich pomocy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie uznaje reklamacji ?

A o federacji konsumentow slyszales kiedys ?

Zadzwon do nich, udzielaja pomocy bezplatnie, i nie popuszczaja jezeli masz racje.

Wiem cos o tym bo juz korzystalem z ich pomocy :)

Slyszalem... bede sie musial wybrac do nich bo pewna trojmiejska firma komputerowa (nie bede podawal nazwy, sami zgadnijcie - cztery litery, pierwsza - A :P) orżnela mnie na ponad 600 zeta i przez pol roku pozostaje bez karty i bez pieniedzy, jedynie z duplikatem rachunku (tem kwitek wyblakl...) ktorego firma nie honoruje :P

Moze macie jakies pomysly jak odzyskac kase???

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze ankieta i wyniki mowia same za siebie .

Ale napewno WD z 8 Mb cachem jest niezly wyczesem . Maxtory tez sa niezle .

Jednak jak juz pare razy mowilem ,Seagate w tym momencie sprzedaje najwiecej na swiecie, i procentowo sa to ogromne roznice na korzysc tej firmy , co wiecej wiele firm od nich kupuje podzespoly . Jezeli chodzi o awaryjnosc BIV to jest ona zafalszowana , bo ile osob na tym forum ma Barracudy , a ile Caviara z 8 Mb cachem 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi