ChamRyszak Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Co do cięcia mostków. Szczerze wątpie aby kolega posiadał sprzęt który pozwoliłby na wykonanie takiej akcji. Jednak gdyby jakaś siła skłoniła kiedyś kogoś do takiej próby to proponuje wiertełko grawerskie max. 0.4 mm albo lepiej 0.3 i koniecznie wiertarkę grawerską ze statywem lub chociaż taką do wiercenia otworów w płytkach drukowanych. Wiertło nie powinno wystawać z futerka na więcej niż 3 mm, bo ścieżka w procu jest piekielnie twarda( i dotego delikatnie walcowata) i wiertełko zjedzie na bok lub się po prostu złamie. otwór wierciłem na głębokość max. 0,3 mm bo można przewiercić ścieżki które znajdują się pod mostkami (połączenia wyprowadzeń jądra z pinami). Na marginesie: Uważam, że lepiej wcześciej sprawdzić maksymalne ustawienia na jakiejś płycie gdzie można zmieniać mnożnik bo zakładanie że procesor będzie pracował przy jakichś tam ustawieniach, może przy poniesionym nakładzie przacy(pierwszy raz trwało to 2 dni :evil: ) skończyć się odgryzieniem sobie z wściekłości języka. Pozdrawiam :wink: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Jak ma dopiero 3 dni to wal do sklepu i pytaj czy za dopłatąwymieniąci na droższą! Jak zgodzą się wymienić to weź listę na co możesz wymienić i wtedy pisz... A co so tego shuttla to podobno ma on problem przy osadzeniu więcej niż jednego banku pamięci(mam jeden więc nie sprawdzałem) Ma problem jedynie z jedno i dwu stronnymi tak jak dużo płyt, ale znalazłem na to sposób wkładając jedna pamięć do 1 banku a druga do 3 i działa tak jak powinno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Co do cięcia mostków. Szczerze wątpie aby kolega posiadał sprzęt który pozwoliłby na wykonanie takiej akcji. Jednak gdyby jakaś siła skłoniła kiedyś kogoś do takiej próby to proponuje wiertełko grawerskie max. 0.4 mm albo lepiej 0.3 i koniecznie wiertarkę grawerską ze statywem lub chociaż taką do wiercenia otworów w płytkach drukowanych. Wiertło nie powinno wystawać z futerka na więcej niż 3 mm, bo ścieżka w procu jest piekielnie twarda( i dotego delikatnie walcowata) i wiertełko zjedzie na bok lub się po prostu złamie. otwór wierciłem na głębokość max. 0,3 mm bo można przewiercić ścieżki które znajdują się pod mostkami (połączenia wyprowadzeń jądra z pinami). Na marginesie: Uważam, że lepiej wcześciej sprawdzić maksymalne ustawienia na jakiejś płycie gdzie można zmieniać mnożnik bo zakładanie że procesor będzie pracował przy jakichś tam ustawieniach, może przy poniesionym nakładzie przacy(pierwszy raz trwało to 2 dni :evil: ) skończyć się odgryzieniem sobie z wściekłości języka. Pozdrawiam :wink: . Z przecinaniem mostków nie ma problemu do grawera i załatwione , ja jak mówiłem wczesniej jak mu powiedziałem co ma ciąc i ze jak cie machnie to zpierniczy mi proca to powiedział ze mi nie zrobi , po dłuższym przekonywaniu zrobił ale na moją odpowiedzialnosc i nie zapłaciłem za to nic :)) a proc smiga :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Jak być mieszkał bliżej Wa-Wy to bym kupił do ciebie tego durnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...