reed Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Mam "maly" zgryz :? Zainstalowalem Operke 7.23 na windzie XP i wszystko ladnie i cacy poza jednym drobnym szczegolem, mianowicie przy probie otwarcia jakiejkolwiek strony wywala: "Połączenie ze zdalnym serwerem nie powiodło się ! " Operka jest ustawiona jako domyslna przegladarka. Wiekszosc ustawien jest defaultowa, importowalem tylko Ulubione z IE. Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy ? Za pomysly i pomoc z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 U mnie też się tak działo więc na nowo zainstalowałem WinXP i zaraz na świeży system wpakowałem opere 7.23 i działa :? a co jest powodem to sam nie wiem, na pewno jakiś knif na to jest :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Moze firewall blokuje... A moze ma oddzielne od XP (wlasne) ustawienia DNS..? Jaki rodzaj polaczenia z netem masz..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Moze firewall blokuje... A moze ma oddzielne od XP (wlasne) ustawienia DNS..? Jaki rodzaj polaczenia z netem masz..? Dlaczego firewall mialby blokowac Opere ? Na 2kpro tez mam firewalla i smiga az milo. DNS ............... :? Mam SDI z tepsy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Hmm.. teraz do glowy przychodza mi juz tylko "glupie" rozwiazania w stylu: przeinstaluj Opere, sprobuj inna wersje... Dlaczego firewall mialby blokowac Opere ? Bo domyslnie powinien blokowac. Nie wiem, jakiego masz firewalla, nie wiem jaki jest poziom Twojej wiedzy, wiec pomyslalem o tym... Widze jednak, ze pojecie o tym masz.. Ja Opery (na razie) nie uzywam, wiec nie wymysle nic wiecej ponad to, co pewnie juz Ty wymysliles... Swoja droga.. Widzialem juz userow, ktorym gdy "cos firewall sie plul" to dawali "NO" "zeby im sie nikt nie wlamal", a potem sie dziwili, ze im Internet nie dziala... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Hmm.. teraz do glowy przychodza mi juz tylko "glupie" rozwiazania w stylu: przeinstaluj Opere, sprobuj inna wersje... Dlaczego firewall mialby blokowac Opere ? Bo domyslnie powinien blokowac. Nie wiem, jakiego masz firewalla, nie wiem jaki jest poziom Twojej wiedzy, wiec pomyslalem o tym... Widze jednak, ze pojecie o tym masz.. Ja Opery (na razie) nie uzywam, wiec nie wymysle nic wiecej ponad to, co pewnie juz Ty wymysliles... Swoja droga.. Widzialem juz userow, ktorym gdy "cos firewall sie plul" to dawali "NO" "zeby im sie nikt nie wlamal", a potem sie dziwili, ze im Internet nie dziala... :D Firewall nie blokuje, po wylaczeniu go nadal doopa (scianka to defaultowa z XP) Doslownie zadna z porad nie skutkuje, naczytalem sie mnustwo postow na roznych forach i nadal qpa. Bede sobie musial odpuscic Operke pod XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 No to tak jak mówiłem, też mi nie działała :evil: nawet dla pewności w opcjach Nortona oglądałem co też mam tam poblokowane bo myślałem że sam sobie to bloknął albo ktoś przez przypadek kliknął by ta aplikacja nie wymagała łączności z netem. Poskutkowało jak zaraz operę na świeżego winszajsa zainstalowałem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 A jakie masz polaczenie z netem , uzywasz moze proxy ??? . Jaki provider itd . Ostatecznie zainstaluj sobie najnowsza Opere 7.5 Preview 1 , ktora bedzie nastepca tej wersji co masz ( ja uzywam i dziala super ) , ona instaluje sie w nowym katalogu i bedzie niezalezna od starej wersji . http://snapshot.opera.com/windows/o750tp1_3494.exe Jak masz proxy to spytaj admina czy masz jakies niestandardowe ustawienia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zassam ta nowsza Opere i przetestuje. Lacze mam tepsowe SDI (tylko dla siebie) Nie uzywam na codzien proxy, to zreszta nie robilo na niej wrazenia, czy z, czy bez to efekt ten sam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Ok . Daj znac czy dziala ./ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...