Lipny Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Witam! Sytuacja wyglada tak. Mam WinXP i Win98, sprzet ten co w opisie. Odpalam sobie Turbo Pascala 7.0, pisze program, daje RUN i ........................... gaśnie mi monitor(przechodzi w stan czuwania). Robie restart, pokazuje się bios, widać ekran z napisem Windows XP Professional i ............................. gaśnie monitor. I tak w kółko. Raz odpaliłem program w TP i tak się dzieje caly czas. W obydwu systemach tak samo. Jedynym lekarstwem jest wejscie do trybu awaryjnego i przeinstalowanie sterownikow z grafiki. Co robić? Musze programowac w TP bo tego wymagają u mnie na studiach!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Programuj w TP z "dosu" - wybierasz Windows 98 i odrazu wciskasz F8 - wlacza sie menu i wybierasz "wiersz polecen" lub "wiersz polecen trybu awaryjnego" - sprawdz pod ktorym TP dziala lepiej... oczywiscie, aby cos zdzialac musisz znac polecenia DOSa - aby wejsc do TP... Tyle ze jak Ci sie program zwiesi, to nie ma jak w XP Alt+Ctrl+Del i zakoncz zadanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 No nie o to mi chodziło, ale dzięki i za to. Chcę poprostu pracować na TP pod Widowsem. Pod DOSem chodzi bezproblemowo ale jekoś nie potrafie przeglądać www i słuchać Winampa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Z jakiego execa odpalasz TP? Probowales innych wersji? Probowales BP? (Borland Pascal, praktycznie to samo co TP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 TP odpalam z turbo.exe. Inne wersje probowalem i to samo. Ale tego Borland Pascala trzeba sprobowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Sprobuj jeszzce z tpx.exe.. nie wiem czym sie roznia, ale mi czasami tylko jedno z tych dwoch dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...