wampir Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zakupilem dzisiaj twiny 256DDR400 na kosciach Mtec , koncowka D i narazie chodza na spd i default Vdim ale co dziwne , kosci powinny brac 2,5V a one biora wedlug mobo +3,3V=2,72V ??? Co jest grane ??? Dalczego tak duzo ??? Mozecie napisac cos o tych memkach jak macie . Wiem ze ktos je puscil na 6,3,2 cas 2 czy jakos tak ale dopiero po wygrzaniu. Bede wdzieczny za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icem@n Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 nic sie nie boj :) , poprostu najnizsze napiecie na większości mobo to 2,7V , jak ci sie zachce krecenia to dasz na 2,9 V i zobaczysz co pamieci potrafia :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 a wlasnie nie prawda. Moje na przyklad pzry 2.9 sa nie stabilne. A przy 2.7 sa ok :-). Potrafis to wytluamczyc? :> :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 I pamietaj ze epox zamiast 3.3v podaje napiecie na pamieciach, sprawdz w biosie jakie masz ustawione (pewnie cos kolo 2.77) a tak na marginesie to moje elixirki ;( chodzily spokojnie na 2.9 ale jak zmienilem chwilowo na 2.5 i potem chcialem im zapodac 2.9 to czarny ekran :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Czy ty wogole czytales co piszemy ??? :lol: Kazdy wie ze odczyt dla +3,3V to pamiec a jak napisalem ze mam ustawione def i daje mi 2,72V ( prawdopodobnie jest to 2,77V ) to chyba nie jestem slepy. Przy ustwieniach 2,5 daje 2,5 , dla 2,6 daje 2,6 itd takze to pamieci same sobie biora tyle tylko pytanie dlaczego tak duzo ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 Mam takie pamiatki tylko ze mi nie dzialaja prawidlowo tz. jak cos zapuszcze(gra, benchmark,seti itp) to zwis albo restart kompa. Jak odpale Prime to nie mam bledow tylko to samo>restart po jakims czasie, memtest chodzil jakies 20 min i mi sie znudzilo ale wszystko ok bylo.W samym windowsie sie to samo dzieje ale nie tak czesto(max 3razy dziennie). Sprawdzalem elixiry 400mhz i wszystko OK, teraz jade na jakis Eudar 333mhz(czy cos tak) i jest OK. Tez mam problem z napieciami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenox Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Mam dokładnie tak samo - na default 2,77V, ale jak ustawie inaczej to mam tak jak ustawiłem. Producent deklaruje 2,6V :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argaven Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Mam te same pamieci w biosie nastawione na 2.5 V, a mobo podaje ze biora 2.73... Na dodatek nie kreca sie najlepiej... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...