Skocz do zawartości
wampir

Pradozerny twinmos ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupilem dzisiaj twiny 256DDR400 na kosciach Mtec , koncowka D i narazie chodza na spd i default Vdim ale co dziwne , kosci powinny brac 2,5V a one biora wedlug mobo +3,3V=2,72V ???

Co jest grane ??? Dalczego tak duzo ???

Mozecie napisac cos o tych memkach jak macie . Wiem ze ktos je puscil na 6,3,2 cas 2 czy jakos tak ale dopiero po wygrzaniu.

Bede wdzieczny za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pamietaj ze epox zamiast 3.3v podaje napiecie na pamieciach, sprawdz w biosie jakie masz ustawione (pewnie cos kolo 2.77)

a tak na marginesie to moje elixirki ;( chodzily spokojnie na 2.9 ale jak zmienilem chwilowo na 2.5 i potem chcialem im zapodac 2.9 to czarny ekran :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ty wogole czytales co piszemy ??? :lol:

Kazdy wie ze odczyt dla +3,3V to pamiec a jak napisalem ze mam ustawione def i daje mi 2,72V ( prawdopodobnie jest to 2,77V ) to chyba nie jestem slepy. Przy ustwieniach 2,5 daje 2,5 , dla 2,6 daje 2,6 itd takze to pamieci same sobie biora tyle tylko pytanie dlaczego tak duzo ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pamiatki tylko ze mi nie dzialaja prawidlowo tz. jak cos zapuszcze(gra, benchmark,seti itp) to zwis albo restart kompa. Jak odpale Prime to nie mam bledow tylko to samo>restart po jakims czasie, memtest chodzil jakies 20 min i mi sie znudzilo ale wszystko ok bylo.W samym windowsie sie to samo dzieje ale nie tak czesto(max 3razy dziennie). Sprawdzalem elixiry 400mhz i wszystko OK, teraz jade na jakis Eudar 333mhz(czy cos tak) i jest OK. Tez mam problem z napieciami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi