birdman Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 SETI@Home (ang. Search for Extra-Terrestrial Intelligence @Home) Projekt naukowy, którego celem jest poszukiwanie cywilizacji pozaziemskich przez analizę emisji radiowej kosmosu rejestrowanej radioteleskopem Arecibo. Projekt wykorzystuje wolną moc obliczeniową komputerów podłączonych do Internetu. W SETI@Home może uczestniczyć każdy użytkownik Internetu instalując darmowy program klienta SETI@Home. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Mozesz napisac co dzieki szarym uzytkownikom domowych kompow odkryto. :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Mozesz napisac co dzieki szarym uzytkownikom domowych kompow odkryto. :?: :?:tu masz wywiad z dyrektorem projektu: http://seti.astroseti.org/setiathome/davideng.php jest tam o osiagnieciach projektu, jego celach i jego przyszlosci (po angielsku) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 ja prawde mowiac gdzies mam kosmitow ;) zaczalem liczyc dla tweak'a z przekonania :D nie moze byc tak, ze grupka ludzi skupiowa wokol biednego sklepu byla lepsza od druzyny naszego forum. to jest skandal panowie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darexu Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 od czego (po za procesorem)zależy szybkość liczenia tych WU czy jakoś tam?Bo się przypatruję i widzę,że jednym szybciej się liczy te WU-więc jakbym miał liczyć to normalna kolej rzeczy,że jak najszybciej tzn. więcej!!! Ale wpierw chciałbym się dowiedzieć w czym szum? pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 a więc tak 75% czasu to procesor 5 % to reszta kompa (znaczy Ram, płyta główna i system) 20% to szczęście (można trafić na jednostkę trzyminutową a można na mamuta którego liczy pare dni :() a i jak potrzebujesz szczegółów konfiguracji czy czegoś takiego to służę pomocą wiki-yu@wp.pl gg:7531445 no i http://forestow.republika.pl/seti.htm pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Po naprawde duza garsc informacji o SETI@Home (po polsku) zapraszam tu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 wiesz że właśnie pomogłeś mi w ściąganiu ludzi podając tego linka? wreszcie nie muszę wymyślać jakiegoś wiarygodnego kitu aby opowiedzieć co to jest seti :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 my tez skorzystamy z tego linka ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 taaaaa... polowie ludzi jakim tlumaczylem co to seti ti mowili zebys sie w glowke popukal i do lekarza przeszedl... a teraz linkiem zarzuce i po problemie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Ja tłumaczę, że SETI to doskonały test wydajności i stabilności kompa a bakcyl liczenia może się przypadkowo pojawi. Bo szybciej uwierzę, że Polska wyśle ekspedycję na Marsa jak to że coś zielonego wyliczymy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek MTS Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 A jest wersja na SGI IRIX 6.5.14 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Jest... http://setiathome.ssl.berkeley.edu/unix.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek MTS Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Jest... 1083176[/snapback] dzieki fido jak tam preca na SGI ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaglarz Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Akurat!! Ten program to pic na wodę. Kiedy rok temu miałem jeszcze Athlona 2500 z ciekawości zarejestrowałem się w programie. Po czym próbowałem się połączyć i za każdym razem dostawałem komunikat że nie możliwa transmisja czy jakoś tak (dokładnie nie pamiętam). Kiedy próbowałem pisać w tej sprawie do kilku ludzi (adresy były na stronie którejś z grup), na pytania o przyczyny kłopotów dostawałem niezmienną odpowiedź że to NORMALNE i mam się uzbroić w cierpliwość i czekać. Toteż i czekałem, tydzień, drugi, trzeci. Poczym wku... rzony przestałem się tym interesować. Nikt już mnie na to nie namówi!! Marek Jaglarz www.jaglarz.com/ja/rozdz.htm Edytowane 12 Listopada 2005 przez jaglarz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cze_siek Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) zaczalem 5 tal temu, mialem troche przerwy ale wraca do "zycia" :) Edytowane 20 Listopada 2005 przez cze_siek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hektorius Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) to bardzo ciekawe. ja sie na to pisze :) tylko chyba już się skończyło :-( Edytowane 19 Stycznia 2006 przez hektorius Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_rock Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 nic sie nie skończyło tu masz ranking polskich teamów http://pl.boincstats.com/stats/boinc_team_...o=100&co=Poland niestety tweaka nie ma bo administrator nie potrafi dodać pochodzenia, pozatym chyba wsyscy stracili juz zapał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 niestety tweaka nie ma bo administrator nie potrafi dodać pochodzenia, pozatym chyba wsyscy stracili juz zapałnie administrator tylko Snap - założyciel teamu, tylko on moze to zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...