zavader Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Witam! mam nastepujacy problem : mianowicie moj ZM80C-HP jest ABSOLUTNIE zimny :) Ani HEATPIPE ani radiatory nie sa nawet ROZECZKE cieple?! Nie wiem - to chyba fatalnier :) Czy to moze byc kwestia mojego wiatraka [92 mm] wiejacego na ten radiator? Ale przyciez HEATPIPE powinien byc chociaz troszke cieply, nie? Zalozylem wszystko wedlug instrukcji, wszystko powinno byc gites...A moze jest? HELP ! zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 A jak z temperaturką procka :roll: ??? Przyczyn może być wiele: za gruby coopershim, folia nie zdjęta z coopershim, brak pasty między rdzeniem a radiatorem, odwrotnie założona zapinka radiatora, za luźna zapinka radiatora, radiator opiera się o socket i nie przylega do rdzenia ....... palce mnie juszsz bolą :D Update 8) : Pod coolerem brak procesora ???? :D :D :D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 czlowieku to jest zalman na grafe :lol: radek 9600 nie jest goraca karta, wiec moze to normalne :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Nie wiem jak tam z cieplota tego R9600, ale u mnie na GF3 jest cieply (zarowno w 2D jak i 3D - tu nawet grzeje :D ). Poskladaj jeszcze raz i daj wiecej pasty we wszystkie miejsca podane w instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 A jak z temperaturką procka :roll: ??? Przyczyn może być wiele: za gruby coopershim, folia nie zdjęta z coopershim, brak pasty między rdzeniem a radiatorem, odwrotnie założona zapinka radiatora, za luźna zapinka radiatora, radiator opiera się o socket i nie przylega do rdzenia ....... palce mnie juszsz bolą :D Update 8) : Pod coolerem brak procesora ???? :D :D :D :P To bylo doobre, myslalem ze padne :) Lubie jak ludzie NIE CZYTAJA o co chodzi tylk pisza odpowiedz :) A co do temperatury - nawet jak wentyl jest wylaczony to ten zalmanek jest chlodniutki ze az szok :P No nie wiem - mi to pasuje, kreci sie tak samo [a nawet lepiej] wiec chyba dziala :D No a pasta jest - nie ma problemu... Jutro bede kladl radiatorki na ramy to moze przekrece toto jeszcze raz? A jakas ina przyczyna? THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Witam! mam nastepujacy problem : mianowicie moj ZM80C-HP jest ABSOLUTNIE zimny :) Ani HEATPIPE ani radiatory nie sa nawet ROZECZKE cieple?! Nie wiem - to chyba fatalnier :) Czy to moze byc kwestia mojego wiatraka [92 mm] wiejacego na ten radiator? Ale przyciez HEATPIPE powinien byc chociaz troszke cieply, nie? Zalozylem wszystko wedlug instrukcji, wszystko powinno byc gites...A moze jest? HELP ! zavader Wybaczcie moją ignorancję i niewiedzę :oops: . Przyznaje się - nie znam oznaczeń wszystkich modeli dostępnych radiatorów, coolerów, wentyli itd... :cry: Moja wina.... :? Tylko czy w tym poście jest wspomniane,że to coś jest do grafy ??? Wiem, wiem jest - ZM80C-HP A ja mam AVC55B-NH fajnie, nie?? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Conti=> ZM80C-HP to bardzo znany ostnio cooler o którym sie sporo mówi, pozatym jeżeli piszesz posta to jednak pownieneś widzeć o czym piszesz. A narazie to lolek jesteś i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 jesli to zalman z coolerkiem to to ze jest zimny to normalna rzecz. jesli jest bez coolerka i jest zimny to jest zly obiaw, powinien byc wrecz goroncy. (mialem bez coolerka stary model) zalozylem coolerka i byl zimny. takze jesli nie masz coolerka torozmontuj chlodzenie i zamontuj jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kant Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 FAQ: wentylator (alias wentyl) - kręci się, szumi, z jednej strony ssie, z drugiej dmucha radiator - kawał dziwnie uformowanego metalu, może być chłodny, ciepły lub gorący, styka się z czymś gorącym cooler = wentylator + radiator :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Ja mam tego zalmana na geforce2 mx 400 i jest ciepły bez wiatraka :D Nie zakładam bo mojej grafie było by za zimno :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 UPDATE: oto jak wyglada ten zestaw [sorry za kiepska jakosc] Moze dlatego jest zimno bo wieje wiatrak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 To wyłącz wiatrak i zobacz czy są radiatory ciepłe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 U mnie na gf4ti (z podpisu) jest średnio ciepły (z wentylem op1), ale heatpipe jest prawie gorący - moim zdaniem jeśli u ciebie jest zimny (heatpipe) to coś nie tak, bo to on powinien rozprowadzać ciepło z rdzenia karty, a przez to nabrać wyższej temperatury. Moja rada - rozłóż i złóż go jeszcze raz - 15 minut, a będziesz pewny, że wszystko gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 No to zrobilem tak - odlaczylem wiatrak i: 1. Radiatory sa cieple [ale nie gorace] a HEatpipe jest srednio cieply, wiec chyba jest dobrze... jednak bez tego wiatraka tem obudowy skoczyla z 22 do 28 a proca z 33 do 38 wiec montuje :) Dzieki za help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zavader : Ja bez OP1 nie bylem wstanie dotknac HP na mojej grafie :/ Po zalozeniu wentyla, wszystko jest chlodniutkie nawet po O/C -> przy okazji, jak myslicie jest sens dalej krecic tego GF`a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 A teraz ja się dołącze do tematu - jakie radiatorki na pamięci można wcisnąć pomiędzy ZM-80C HP i karte graficzną (bez różnicy chyba czy radeon czy nvidia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Odpowiedz brzmi - z jednej strony wejda OCZ [miedziane badz aluminiowe] masz je na www.4max.com a po drugies stronie wejda te od Cooler mastera - material wszystko jedno jaki :LINKI:: http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=504 http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=86 http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=364 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 A teraz ja się dołącze do tematu - jakie radiatorki na pamięci można wcisnąć pomiędzy ZM-80C HP i karte graficzną (bez różnicy chyba czy radeon czy nvidia).bylo juz o tym duzo. jedyne ktore wchodza to coolermajstry. a najlepiej poszukaj na chlodzeniu lub na grafikach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Te mam u siebie na R9700 i spokojnie mieszczą się pod ZALMAN'em: http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...f435a5f42474134 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 wlasnie kupilem zalmana tego na grafe :) cudenko bez wentylatora heat pipe sie rozgrzewa niezle i przenosi cieplo na druga strone radiatora, wysmarowalem cala rurke pasta tam gdzie sie styka z radiatorem i jest cacy. Dalem wentylka zalmana na 5V i wszystko jest lekko cieple i na dodatek wieje na radiatory na pamieciach :) I najwazniejsze jest CICHO po prostu nie zaluje tej kasy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Ja też nie żałuje kasy :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Witajcie. Ja mam zamiar kupic sobie takie pasywne chłodzenie od Zalman. Tylko mam takie pytanie, jakie macie radiatorki na SB & NB? Ja mam Zlaman ZM-NB47J. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...