Skocz do zawartości
iNtEnSe

VIA KT400 nie będzie wspierał DDR-ów 400MHz !!!! ale jaja!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie! "tylko" AGPx8 i USB2.0 . Ale to nic, Epox już robi płyty 8k5a2 na KT333 z USB2.0 !!! A z tego co czytałem to wzrost wydajności przy x8 jest mizerny (przynajmniej narazie). A więc warto czy nie?

Ja chwilkę poczekam, bo ma wyjść Epox 8k9a na VIA KT400, i wsadzę tam pamięci 333 CL2.5 lub CL2 (może kumple przywiozą Crucial-e z USA), może doczekam się AMD T-Breda na FSB 333 (revision 2) albo nawet Bartona i będzie hulać jak złoto. A swoją drogą to ciekawe czemu nie można u nas dostać T-Breda 2200+ (albo nawet 2100+) ??? Niska produkcja?? Całkiem możliwe - biorąc pod uwagę sprawę z FSB333...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale porazka, a planowalem wlasnie epoxa Kt400 + corsairy, no coz chyba trzeba bedzie przesiasc sie na sisa na przyklad

Ja też planuję, ale wstrzymam się jak się pojawią płyty epoxa na nForce2, które obsługują DDR400, będą tańsze niż stare nForce-y i lepsze. Może to będzie to? Epox wypuszcza z 8 nowych płyt na jesień (3 na KT400, ze 3 na KT333, 2 na nForce - z grafą i bez).

Poczekamy zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie! "tylko" AGPx8 i USB2.0 . Ale to nic, Epox już robi płyty 8k5a2 na KT333 z USB2.0 !!! A z tego co czytałem to wzrost wydajności przy x8 jest mizerny (przynajmniej narazie). A więc warto czy nie?

Ja chwilkę poczekam, bo ma wyjść Epox 8k9a na VIA KT400, i wsadzę tam pamięci 333 CL2.5 lub CL2 (może kumple przywiozą Crucial-e z USA), może doczekam się AMD T-Breda na FSB 333 (revision 2) albo nawet Bartona i będzie hulać jak złoto. A swoją drogą to ciekawe czemu nie można u nas dostać T-Breda 2200+ (albo nawet 2100+) ??? Niska produkcja?? Całkiem możliwe - biorąc pod uwagę sprawę z FSB333...

Można dostać już od 2 tygodni i to w sprawdzonym sklepie

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3366

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

via spada na psy :(

Jakoś nigdy nie miałęm 100% przekonania do VIA (problemy ze współpracą KT333 + Gainward Ti200 itd.) Ale niestety SiS 745 był niezbyt udany. Miejmy nadzieje że SiS 746DX będzie lepszy, albo ALi coś ciekawego wypuści.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile sie nie myle to jedną z największych zmian w kt400 - a raczej nowych fuckcji jest wsparcie dla Serial ATA - ale żeby nie trawiło DDR400 - paranoia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...