Skocz do zawartości
Nozgul

Malo punktow w 3D Mark 2001

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde to ja jestem spiety! Mam Athlona XP 2000+, MS-6380E, GF4 Tit 4200 64mb. MAM TYLKO 8600 w defaulcie!!! Kurde powiedzcie mi co zmienic, tak zeby bylo spoko.

Czekam na pomoc :D

1)procek nie kręcony (czyli magistrala tylko 133, a agp "tylko"66)

2)grafa nie kręcona

3)pamięci cl2.5

Najlepiej podkręćprocka poprzez magistralę i zmień pamięci na cl2 (pociągnij tak wysoko jak będę wytrzymywać). Myślę że jak będziesz przy magistrali 145, to wynik powinien byc bliski 100009albo nawet przekroczyć)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz całkiem niezły wynik na tym procesorze. Ja mam A 1,3 i G4Ti 4200 i mam jakies 7300 w 3dmarku. Lepszy wynik uzyskasz zmieniajac procesor, ewentualnie zmień taktowanie fsb na wyższe.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde to ja jestem spiety! Mam Athlona XP 2000+, MS-6380E, GF4 Tit 4200 64mb. MAM TYLKO 8600 w defaulcie!!! Kurde powiedzcie mi co zmienic, tak zeby bylo spoko.

2)grafa nie kręcona

3)pamięci cl2.5

Najlepiej podkręćprocka poprzez magistralę i zmień pamięci na cl2 (pociągnij tak wysoko jak będę wytrzymywać). Myślę że jak będziesz przy magistrali 145, to wynik powinien byc bliski 100009albo nawet przekroczyć)

tomasir tu nie chodzi o kręcenie bo ja mam bez podkręcania czegokolwiek 8897 w 3dmarkse 330

MeHow a którego 3dmarka2001 używasz bo jeżeli nie se to zainstaluj se a wynik będzie większy i może tu tkwi problem choć mimo wszystko mało. ja mam sporo słabszy procek i starszą płytę a wynik większy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na sprzecie w stopce mam lekko ponad 8000 (okolo 8100) a fbs tylko 100 na procu i 133na sdramie :D bez krecenia karty mam kolo 7500

(na gf3 ti200@ti500 mialem 6500)

btw odnosnie toma to skoro tam bylo podna 10tys na gf3 i amd 1600 to jak oni uzyskali mniej niz 10tys na gf4 4400 i 4600 na amd 2000???

oto link :)

http://www6.tomshardware.com/graphic/02q2/...00_4600-14.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2)grafa nie kręcona

3)pamięci cl2.5

tomasir tu nie chodzi o kręcenie bo ja mam bez podkręcania czegokolwiek 8897 w 3dmarkse 330

MeHow a którego 3dmarka2001 używasz bo jeżeli nie se to zainstaluj se a wynik będzie większy i może tu tkwi problem choć mimo wszystko mało. ja mam sporo słabszy procek i starszą płytę a wynik większy

To nawet jak nie masz nic kręcone to same pamięci mogą tu odgrywac rolę. Ty pewno masz cl2 i max. timingi a on jak nie grzebał to ma jedne z wolniejszych ustawień. Więc uważam że w ten sposób powinien "zarobić" dodatkowe 500 ptk...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nawet jak nie masz nic kręcone to same pamięci mogą tu odgrywac rolę. Ty pewno masz cl2 i max. timingi a on jak nie grzebał to ma jedne z wolniejszych ustawień. Więc uważam że w ten sposób powinien "zarobić" dodatkowe 500 ptk...

właśnie nie. mam 2,5 i standardowe timingi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No toś mnie zagiął teraz...

Choć jeszcze (czysto teoretycznie) on i tak może mieć gorsze ustawienia niż ty.Bo nie wiadomo co ty rozumiesz przez standardowe...

Niech on poda swoje ustawienia pamięci a ty swoje. Jeszcze też może grać rolę ustawienia agp (ale nie wiem jak duże)...

ps.Czemu nie dasz cl2 i max timingów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć jeszcze (czysto teoretycznie) on i tak może mieć gorsze ustawienia niż ty.Bo nie wiadomo co ty rozumiesz przez standardowe...

Niech on poda swoje ustawienia pamięci a ty swoje. Jeszcze też może grać rolę ustawienia agp (ale nie wiem jak duże)...

2,5

timingi 3 i 6

coś w tym stylu. mogłem kolejność pomylić. a każdy wie czego te numerki się tyczą.

chciałem zobaczyć ile mi wyciągnie na sprzęcie bez żadnego żyłowania. ale dziś spróbuje. ciekawe jaki przyrost wydajności będzie.

ustawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2,5

timingi 3 i 6

coś w tym stylu. mogłem kolejność pomylić. a każdy wie czego te numerki się tyczą.

chciałem zobaczyć ile mi wyciągnie na sprzęcie bez żadnego żyłowania. ale dziś spróbuje. ciekawe jaki przyrost wydajności będzie.

ustawie

Dobra ja mam cl2 a tych ustawien co kolega dalej podawal numerki to nie ruszalem (nie kumam o co w tym biega). W kazdym badz razie po ruszeniu cl z 2,5 na 2 nie zyskalem ANI JEDNEGO (!!!) pkt w 3d marku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2,5

timingi 3 i 6

ustawie

Dobra ja mam cl2 a tych ustawien co kolega dalej podawal numerki to nie ruszalem (nie kumam o co w tym biega). W kazdym badz razie po ruszeniu cl z 2,5 na 2 nie zyskalem ANI JEDNEGO (!!!) pkt w 3d marku

bo ważniejsze są właśnie te numerki. one dają dopiero przyrost wydajności ale może to być okupione niestabilną pracą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to potwierdzenie wyniku. nie wiem tylko co zrąbałem że porównuje swój system do swojego :oops:  http://service.madonion.com/compare?2k1=4100442

Hej panowie... no to mo wytłumaczcie o co chodzi z tymi timingami i jakie są poszczególne konfiguracje i która jest najlepsza i gdzie się to zmienia...

In you I trust 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam teraz 9127 bo tamto niestabilnie :(

teraz ustawienia pamięći

cas latency 2

row precharge time 3

ras pulse with 6

ras to cas delay 2

a propo pytania to timingi ustawiasz w biosie we właściwościach pamięci. musisz poszukać bo praktycznie każda płyta ma to gdzie indziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz ustawienia pamięći

cas latency 2

row precharge time 3

ras pulse with 6

ras to cas delay 2

a propo pytania to timingi ustawiasz w biosie we właściwościach pamięci. musisz poszukać bo praktycznie każda płyta ma to gdzie indziej

Ale powiedz co z tymi ustawieniami co co oznacza i jakie ustawienia sa najlepsze, jakie najgorsze, jakie rzadko stabilne, a jakie uniwersalne tzn. performance wzrasta, a stabilnosc nie spada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz ustawienia pamięći

cas latency 2

row precharge time 3

ras pulse with 6

ras to cas delay 2

Ale powiedz co z tymi ustawieniami co co oznacza i jakie ustawienia sa najlepsze, jakie najgorsze, jakie rzadko stabilne, a jakie uniwersalne tzn. performance wzrasta, a stabilnosc nie spada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, wlasnie czy moglibyscie podac te ustawienia w biosie na CAS Latency, bo moze cos zle ustawilem, przypominam ze mam pamiatki z CL 2.5

pozdrawiam

CL 2.5 = cas latency przestawiasz na 2

a resztę masz w poście wyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy takich ustawienich zwisa gdy windoza zaczyna sie wgrywac  :( =kiepskie pamieci

Ja mam 256 ddr Elixir i na cl=2 wszystko jest git. Zaraz sproboje przestawic reszte parametrow. Jak sprawdzic, czy sprzet bedzie stabilny? Nie bede musial podnosic napiecia na pamiątkach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...